joi, 5 martie 2009

viata ca purtatoare de hikkie (hickey)

hikkie

Cand o cireasa este prinsa in focul implicarii sentimentale. Si de fapt carnale in acelasi timp. Simturile ii slabesc.

Urechile isi trag repede un fel de obloane. Si prin ele nu mai penetreaza muzica sau alte sunete. Oricare alte sunete neasociate cu cele emise de mamiferele mari cand se plac.

Poate sa vina o fanfara intraga sa se inghesuie sa cante pe presuletul de la baie. Sau un virtuos care sa sufle in trombonul fixat pe gaura cheii. Pana se inroseste tot si i se umfla venele pe frunte si cade jos. Cireasa nu aude azi, reveniti va rog.

Ochii vad dar nu inteleg nimic din ce inregistreaza. O membrana ca la reptilele care dorm treze se coboara de urgent. Si imaginea, daca nu cumva vorbim despre parul lui de culoarea celui purtat de Alba-ca-Zapada in mai toate pozele. Imaginea nu se fixeaza.

Poate sa izbucneasca un incendiu in sifonier. Sau sa danseze in jurul masutei de toaleta un stol intreg de elfi mici ai padurilor. Din care mi-am dorit toata viata sa vad. S-ar obosi piticii astia degeaba. N-as fi capabila sa inregistrez nimic. Ce pierdere.

Si ca sa mai pomenesc de un simt. Cand sunt prinsa in vartejul amoros. Atunci e poate momentul sa incerci sa-mi iei direct din vena o cantitate apreciabila de sange. Sau sa incerci, daca vrei sa te razbuni pentru ceva ce ti-am facut mai demult. Sa-mi sucesti un deget.

Si atunci ce sa ne mai miram. Ca nu simt cand cineva, nu spun cine. Persoana importanta care ma impiedica sa aud fanfara si sa vad piticii. Incearca sa-mi spuna ceva apasat la urche. Numai ca greseste putin tinta.

Si a doua zi ma trezesc cu o ditamai hikkie (hickey) pe gat. O plaga mov care nu se lasa ascunsa sub nicio esarfa. Care se strecoara afara de sub un strat de doua degete de fond de ten.

Si pentru ca am doar un pulover pe gat. Pe care l-am purtat deja. Si pentru ca orice hikkie (hickey) care se respecta sta 5 zile pe putin, ca un guturai imatur. Pana la urma am si uitat de ea intr-o dimineata.

Si am iesit asa cu brosa asta vanata in lume. Primul coleg mi-a zis la aparatul de cafea. Ce-ai pe gat? Aoleu am zis. Si asa am tinut-o toata ziua. Si nici n-am mai stiut cum sa ma apar.

Ce sa zic? Ca am calcat pe capul de la grebla in sufragerie si mi-a venit coada in gat?

Am suportat zambete insinuante, mirari intergalactice, zeflemele rautacioase. Am fost acuzata ca afisez trofee sexiste. Ma rog, va inchipuiti. Cum a aratat saptamana mea ca purtator de hikkie (hickey). O saptamana jenanta, fara pic de intelegere din partea semenilor.

Care probabil s-au gandit ca asa ceva nu mai este acceptabil in societatea de azi. Si ca cireasa este o femeie ce dovedeste inca o data. Ca face lucruri fara de discernamant. Riscand sa piarda fanfara si piticii si toate celelalte, cate or mai fi.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Nici prima nici ultima persoana care pateste asa ceva. Cat despre faptul ca o asemenea chestie nu ar mai fi permisa in ziua de azi... Sa fim seriosi (O_o). In ziua de azi cred ca e tot mai putin ciudat sa te prezinti in diverse imprejurari cu tot felul de semne "de buna purtare". Depinde acum si de mentalitatea celor care observa.

Unknown spunea...

Carcotas cum sunt, nu pot sa nu ma abtin sa fac precizarea ca termenul corect e "hickey" ( cel putin dupa dictionarele Cambridge si MacMillan ).

Anonim spunea...

Mi-ai adus aminte de niste vremuri :); eu eram cel putin mandra de vanataile mele :).
Despre cum vad altii... gura lumii sloboda :)

Anonim spunea...

ha ha! tu'ti dai seama cum e sa ai un frate mai mic care oricum face misto de tine zilnic din absolut orice motiv, si cand te vede cu o floricica pe gat brusc rade de tine o saptamana aratandu'te cu dejtu "hickeeey! hickeeyy! u got a hickeey!" ca sa nu mai zic de maica'mea "ai mha tuvio, ca doar n'ai cinshpe ani sa'mi faci d'astea" :))

Anonim spunea...

been there done that.

dar sa fii cu ochii vineti la intalniri cu presedinti si alte alea? se pune?

eu am zis ca am facut jogging si m-am lovit de un copac. sau ca am cazut la schi. (desi am fost doar o data) sau ca asta e vanataia de la metrou, de dimineatza, cand mi-a prins capul usa.:)

Anonim spunea...

Exista o singura rezolvare a acestei probleme spinoase - iti iei concediu (sau lucrezi online de acasa) si pedepsesti persoana autoare a gestului vampiresc prin a face sex continuu pana se vindeca pata de pe gat. :D

Dupa asta ori nu te va mai musca niciodata ori iti va mai face vreo 2 ! :)))))))

another cherry spunea...

@PP: daca tu nu ma judeci, atunci suntem ok:). Dar pare ca lumea din jurul meu n-a mai vazut de multa vreme asa ceva...

@Luxian: Merci. Carcoteala ta m-a ajutat sa corectez, dovada uite-o chiar in titlu:). Eu ma uitasem pe good old wiki inainte sa public si acolo zicea asa, ca mine.

@thea, eu m-am cam jenat, pentru ca in ziua aia m-am vazut cu mama, o doctorita, un sef si femeie administrator de la bloc:P

@tuvia: daaaa, si mama, care e tare deschisa, a ramas putin descumpanita la asa vedenie.

hahahaha codo, cum sa zici ca ti-a prins capul in usa la metrou? ce taaaare, mai bun decat grebla mea:)

@FYT: o sa ma gandesc la asta:)

Miju spunea...

de la inceputul postului am ramas cu impresia ca e vorba de "saptamana oarba".

lasa cireaso sa stie lumea ca esti iubita!

LiaLia spunea...

Hahahahahahaha, io sper că nu s-a oprit acţiunea la lucruri prin ureche dătătoare de hickey şi că Cireaşa e f bine dispusă şi energică, în ciuda comentariilor răutăciste :D Eu hickey nu am prea avut, că mă gâdilam pe gât (haha!), în schimb veneam ca o sfântă de la un baieram şi mă lua direct mama: iar te-ai pupat cu unu nebărbierit? Şi stăteam cu coaja în barbă 4-5 zile :))) Acu mi-am luat direct din ăla cu cioc gata crescut şi moale, să nu mă mai irit :D Hahaha, Cireaşa wild teenager :)))

Iulia spunea...

Bai cireaso, eu te inteleg! E mai mult decat nasol sa umblii prin birou cu ditai semnu' pe tine. Eu am invatat asta, cand intr-o dimineata grabita, mi-am dat cu usa in cap si mi-am spart arcada, ca de, sunt toanta. Si la birou nu m-a crezut nimeni. Si au facut un fel de "intervention team", crezand ca sunt victima a violentei domestice. A fost super penibil sa le explic ca sunt doar bleaga, nu si idioata :)

another cherry spunea...

@about2run: da, ma mai iubeste si pe mine cineva din cand in cand. what a relief pentru blogosfera:P

iulia, deci eu chiar putea sa zic aia cu grela in sufragerie:))

Iulia spunea...

deci da :)

Anonim spunea...

pai, stii ca atunci cand ai o hickey inseamna ca esti indragostit, si ca nu mai poti sa gandesti logic si coerent. asa mi-a iesit chiftelutza. :)

dar grebla e mai tare. :)))

another cherry spunea...

@LiaLia: :))))))), ce-am mai raaaas. Am avut si eu coaja de-aia, ce dor mi-e de ea:)). Deci, daca e sa fac o analogie cu ciocul tau, eu sa caut pe cineva care are buze subtiri si s-a mai maturizat un pic:)