vineri, 25 septembrie 2009

tentatii carora nu le rezista o cireasa

apa

De demna sunt demna, in general. Dar orice cireasa are un pret. Cu ce se cumpara ea, v-as spune mai jos.

Daca mi se intinde o shaorma aburinda mi se fac ochii scalambi de pofta. Las orice icre rosii, piscoturi, pate de fois gras. Las tot ce fac si ma apuc sa infulec la ea. Cu sos curgandu-mi nedemn pe barbie.

Cand mi se pune in fata o farfurie mica si alaturi o lingurita mica si ea. Dar pe farfurie troneaza o felie mare de tort negru in cerul gurii, m-au avut. Fac tot ce imi cer oferitorii de asa mita. Nu pot sa o imping cu mana si sa zic nu, multumesc.

Negresit o sa-mi straluceasca ochii fara discernamant daca e noapte. Si suntem la tara. Si mi se aprinde in fata un foc. Si sunt luata de mana si dusa langa foc. O sa raman hipnotizata langa el. Si doar cu spaclul o sa mai pot fi luata de acolo. Cand mai e doar un jar amarat.

Daca afara nu e iarna. Si daca in fata mea este o apa de orice fel. Imi scot si arunc cat colo imediat pantofii. Imi sumetesc fusta. Si imi var picioarele acolo. Le balangan asa pana ma trage cineva afara de par.

Cand miroase a cafea intr-o casa, trebuie sa am si eu imediat o ceasca burticoasa. Nu conteaza a cui casa e. Si a cata ceasca pentru mine pe ziua de azi.

Cand da miros de primavara, trebuie sa fug sa amusinez pamantul undeva la tara. Sa vad eu cu mana mea cum explodeaza din el flori, frunze si vietati. Cireasa seamana cu Ion la chestii esentiale. Are si blestemul pamantului, si n-o lasa indiferenta nici iubirea.

Si carnea, carnea imi place. Dar sa fie tanara si fara ate si zgarciuri. Cand imi trece pe dinainte o halca macra, proaspata si aratoasa, strig dupa ea. Abia apoi imi dau peste degete. Sunt la curent cu teoria ca e mai bine sa ma multumesc cu peste si verdeata.

Dar astea sunt doar cateva tentatii care mi-au sarit acum din gura. In ultimele 18 minute. Mai am si altele, poate-mi aduc aminte. Si le insir cu grija in continuare. Voi cum stati? Ce va face sa va vindeti sufletul?

10 comentarii:

Unknown spunea...

Pai, eu nu am pasiuni culinare asa patimase. Am si eu preferintele si poftele mele, dar ma pot abtine cam de la orice, mai ales daca nu imi e foame.

La mine e foarte greu insa cu sexul mai Cireaso. Sau era. Ca acum e la timpul trecut. Eu nu pot inventa strategii de razboi ca alte femei care folosesc sexul pe post de momeala sau garantie pentru ca imediat cum simt langa mine, in patura, o urma cat de vaga de testosteron sar pe posesorul de penis si nu il las in pace pana cand nu termin ce am avut de rezolvat cu el. Si nu conteaza de cate ori s-a intamplat in ziua aia... chiar nu are nici o relevanta.

Uite eu pentru asta mi-as vinde sufletul de la 3 la 9 ori pe zi :))!

Lupul Alb spunea...

Subscriu partial la sex.
Pe de alta parte, subscriu total la cafea. Ba chiar daca nu au cani(vezi doamne) beau din ibrique.
Mentionez respectuos un apus de soare(sau rasarit-asta e mai greu sa-l observ) pe o stanca inalta,deasupra unui satuc alb si grec, un foc in soba acompaniat de nuci trase in zahar, precum si un grohotis alb din Piatra Craiului langa care arde un foculet modest, bun tocmai pentru a incinge niste mere-obligatoriu rosii.

Anonim spunea...

Ehei, nu rezist multor tentatii, ce sa fac is o oama fara vointa; cel mai mult nu rezist unei papa buna, citesc despre o mancarica si musai tre sa o fac si sa o devorez; nu rezist unei invitatii la o "iesire", facuta de colege, unui joc de rummy prelungit, unei arome de cafea, mai ales aia facuta de secretara noastra, e cea mai parfumata si cea mai strong(cafeaua, nu secretara!); da' nici unei iesiri intr-un loc salbatic, unde sa fie neaparat padure, de sa cada copacii peste tine; as mai insira, da sa nu plictisesc...Sys

Unknown spunea...

Arta culinara a salvat vieti, vezi Johannes Mario Simmel - Es muss nicht immer Kaviar sein - (Nu trebuie sa fie numaidecat icred negre) - nu stiu daca cartea e tradusa in Romana - ideea e ca suntem ceea ce mancam

another cherry spunea...

@Povestiri: mai povestitoareo, uite ca nu o sa arunc cu oua si rosii in tine. pentru ca sunt de acord:). si lasa, ca sunt sigura, ca o sa straluceasca in curand soarele si pe strada ta cu delfini si/sau purtatori de penis.

Lupule alb, vezi de ce suntem noi prieteni? e foarte clar. este despre foc si cafea si respect pentru sex.

@Giolly: nu rezisti fasolei? de care batuta si cu ceapa deasupra sau iahnie sau ciorba. OMG, m-am intaratat grozav:P. tentatiile tale sunt dintre cele mai funny:). adica daca tu gasesti o clatita cu fulceata de gutui, o dai deoparte?

@Sys: deci toti avem o latura salbatica. ba cu foc, ba cu natura, ba cu stanci. I am loving it.

@Zorin: de acord. sunt un tort de ciocolata. tu ce esti?

Anonim spunea...

Atata timp cand nu-ti controleaza alcineva robinetul la tentatii totul e ok :)

thea spunea...

Cafea fierbinte - acasa imi place cafeaua de la OMV; aici am gasit o terasuca unde au cafele mari, aromate, cu spuma de lapte. Croissante si tot felul de alte patiserii. Pantofi, sandale, cizme :).Sa-l ciupesc pe iubitul meu de fund cand se asteapta mai putin :)

onitzza spunea...

Sunteti amuzanti, tocmai mi-am regasit cateva tentatii printre cele enumerate de voi. Sexul, merele si clatitele....
Pe mine ma ademenesc insa si gogosile, mai ales daca sunt inecate in muuult zahar pudra. Sau o seara de vara, pe marginea unui drum de tara, cu cateva pietricele tinandu-mi companie. Ori un buchet de liliac inflorit, pus in fata nasului meu flamand de arome... si cate n-ar mai fi... :)

Lupul Alb spunea...

Sunt onorat!
Nu uita, te rog, de nucile glazurate, eventual stropite cu Lacrimile lui Ovidiu. Ca-s mai usurele decat un Chios insorit.

another cherry spunea...

@lenc: ah, cum sa lasam pe cineva sa faca asa? noooot. noi trebuie sa tinem mana inclestata pe el. pe robinet, adica.

@thea: lasa cafelele, lasa pantofii. ce tare e asta cu ciupitul de fund. mi se pare asa de sweet. mi-am dat seama de ceva. ca nici eu nu ma pot abtine sa musc dintr-un prieten cand il vad:P.

@Giolly: clatite goale, deci. foarte tare. clatite care scot din om egoismul, asta suna tare bine:)). ce te faci cu altruismul? cine-l scoate din gaoace?

@Lupul Alb: nuci glazurate, zici tu. of, viata!