tag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post2695462971219305928..comments2023-07-20T18:24:33.899+03:00Comments on 2smartcherries: pere care azi sunt si maine nu-sa cherryhttp://www.blogger.com/profile/06861095519928851828noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-41472767997860018582009-10-16T11:31:30.697+03:002009-10-16T11:31:30.697+03:00Da, cireaso, stiu, iti spun si tie ce reteta folos...Da, cireaso, stiu, iti spun si tie ce reteta folosesc eu:<br /><br />4 pere,500g vin rosu, 2 batoane de scortisoara, coaja de la o lamaie, 200g zahar, 2 linguri Cointreau, ½ lingurita nucsoara macinata<br /><br />Turnam vinul intr-o craticioara si il aducem la punctul de fierbere. Decojesti perele, si lasi intacte coditele. Pui in vin scortisoara, coaja de lamaie, lichiorul si nucsoara macinata. Le fierbi 5 minute.<br />Adaugi perele, acoperi craticioara si le lasi pe foc vreo 40 de minute. Le scoti cu o spumiera si le pui pe farfurii.<br />Strecori vinul si il torni din nou in craticioara. Il fierbi la foc mare timp de 10 minute, pana cand scade si se ingroasa. <br />Torni siropul de vin in farfuriile cu pere si le servesti dupa ce s-au racit. Yammmi! <br /><br />Daca inainte sa faci tu desertul asta vrei sa il probezi facut de cineva cu experienta iti recomand sa il gusti la caru cu bere (da, ciudat, dar acolo il fac foarte bine).Denisahttps://www.blogger.com/profile/05298452531296567788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-70996866380526347132009-10-16T01:17:32.356+03:002009-10-16T01:17:32.356+03:00lacra, sa nu le hurducani pe drum cumva. stii tu s...lacra, sa nu le hurducani pe drum cumva. stii tu sa faci desertul asta?<br /><br />@Miju: ba sunt, cum nu. sus sanii para care nu se terciuiesc. dar parca tot cu sanii mar te scoti, ei sunt reliable:P.<br /><br />@Safta N: doar daca varsta o cere/si atunci dupa avere.<br /><br />@Sys: of, mie nu-mi place casuta de la pere, dar ma dau in vant dupa aia de la mere.another cherryhttps://www.blogger.com/profile/06957954484759619863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-70210920286719197402009-10-15T21:36:25.182+03:002009-10-15T21:36:25.182+03:00Nu ma omor dupa pere, doar unele imi plac, anume v...Nu ma omor dupa pere, doar unele imi plac, anume verzi, destul de rotunde, crantanitoare, carora le pot manca si casuta cu samburi; ca de aia si mananc multe mere, ca sa ajung la casuta cu samburi; ei, perele alea care seamana cu merele imi plac mie; alte pere, nici sa nu le vad. Sys.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-64842894766406998562009-10-15T19:27:29.550+03:002009-10-15T19:27:29.550+03:00Mere pere pere mere
Nu te insura mai vere.Mere pere pere mere<br />Nu te insura mai vere.Safta N.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-46628131809855428582009-10-15T14:02:12.247+03:002009-10-15T14:02:12.247+03:00ha! ca mi-am adus aminte... bine ca sanii in forma...ha! ca mi-am adus aminte... bine ca sanii in forma de para nu se fac terci tot atat de repede. <br />ok, s-ar putea sa nu fi interesata de formele astea cu aceeasi frecventa ca mineMijuhttps://www.blogger.com/profile/15136768469122921166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-66519395513798312432009-10-15T12:14:17.576+03:002009-10-15T12:14:17.576+03:00imi plac perele ... fierte in vin rosu, cu miroden...imi plac perele ... fierte in vin rosu, cu mirodenii si zahar. Pfoai ce desert minunat de toamna .. Binenteles ca trebuie sa fie pere intregi la cap, fara bube si julituri. Dar drumul de la piata pana acasa e scurt.Denisahttps://www.blogger.com/profile/05298452531296567788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-57406634316304655912009-10-15T12:01:07.200+03:002009-10-15T12:01:07.200+03:00@Miju: pai ar fi bun. dar cand ardelean nu e, ce r...@Miju: pai ar fi bun. dar cand ardelean nu e, ce rezulta este piure de pere pentru lenesi:)<br /><br />@ady: le stiu, sunt alea care parca sunt murdare de ceva si ff verzi:). mie imi plac mai multe jambon, din cauza ca nu am rabdarea sa le astept pe alea sa see coaca.<br /><br />@thea: ce frumos suna terci de para. mai frumos decat pure.another cherryhttps://www.blogger.com/profile/06957954484759619863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-50198517977389675222009-10-15T10:22:14.896+03:002009-10-15T10:22:14.896+03:00Ai atins coarda mea sensibila; si a papilelor mele...Ai atins coarda mea sensibila; si a papilelor mele gustative:).Perele sunt pentru mine...incoronarea toamnei, ca sa ma exprim asa.Imi asum toate riscurile de a nu le putea manca in forma lor initiala.Stiu ca daca le iau la drum, o sa le mananc murdarindu-ma pana la coate si pana la urechi; da' nici ca-mi pasa:).Si ce daca mi-am murdarit fusta preferata cu terci de para? Se trece cu vederea :).theanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-27280941033836885172009-10-15T10:12:14.965+03:002009-10-15T10:12:14.965+03:00daca te induri sa renunti la perele jambon, incear...daca te induri sa renunti la perele jambon, incearca perele pergamute. (cred ca asa le zice) astea se culeg aproximativ necoapte si se coc ele in beciuri, camari si alte locuri de depozitare. ajung la stadiul in care se dau cu capul de pereti abia prin noiembrie, asa mai spre final. <br />sunt ceva mai robuste. mie imi plac asa, un pic mai necoapte, tocmai ca au carnea mai tare si fac scartz si trosc intre dinti, si dupa aia nu e nevoie de o baie cu spuma sa-mi iau sucul de para de pe fata. si nici sa-mi bag hainele la spalat ca sa scot sucul de para din ele.adynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6893866594260722719.post-70956601785816947052009-10-15T09:12:55.336+03:002009-10-15T09:12:55.336+03:00n-ar strica un ardelean la casa omului[ciresei] sa...n-ar strica un ardelean la casa omului[ciresei] sa-si faca rachiu din toate perele astea... :-?Mijuhttps://www.blogger.com/profile/15136768469122921166noreply@blogger.com