joi, 9 iulie 2009

jos comitetul de perversi climatici

seasons Of Life Large copy

Da, am plesnit-o. Suntem fericitii castigatori ai climei temperat-continentale.

De cand era cireasa mica i se tot spunea asta la scoala din livada. Profesorii fara mama, fara tata ziceau ca ce bine de ea. Este printre putinii locuitori de pe planeta care au fost daruiti cu acest cadou nepretuit: 4 anotimpuri. Repet: 4 anotimpuri.

Ma gandesc ca asta este o campanie de PR implementata in secret de Ministerul Invatamantului. El a desemnat pentru proiect o celula de criza formata din nu spun nume, persoane importante.

Comitetul de perversi climatici isi predau stafeta din tata-n fiu. Ei au grija sa se inmulteasca neaparat, prin orice mijloace. Este esential sa poata tine secretul si sa spuna minciuni mai departe generatiilor de pici, viitor adulti manipulati cu manipula.

Sediul lor nu este nici macar in minister. Ci intr-o padure virgina din nordul capitalei, au o scorbura uriasa cu internet. Peste costume poarta hainute de frunze. Fiecare are in cap o palarie cu un jder prin intr-o pozitie dimanica.

Bineinteles, toate astea sunt pentru camuflaj. La pranz li se aduce in caserole mancare de la food court, de catre un angajat legat la ochi si cu vata in urechi. Vagauna este inconjurata de gropi, praf, santuri si betoane. Locuitorii stiu ca este, sanchi, ceva in constructie.

Scopul are probabil de-a face cu strategia managementului de tara pe termen lung. Si vizeaza obisnuirea locuitorilor Romaniei cu ororile climatice la care sunt supusi pe parcursul intregii vieti.

Programul se cheama Ce nu poti schimba, accepta. Si fa-i si pe altii sa accepte. E spre binele lor. In proiect sunt cooptati, contra unor sume uriase, si anumiti parinti. Ei sunt racolati dintre adultii fara scrupule, care sunt deja blazati.

Niciun copil mic nu trebuie sa iasa din scoala fara parerea ca a apucat pe Dumnezeu de un picior. El trebuie invatat sa se bucure cand ploua si natura da ochii peste cap si ii moare in brate. Pentru ca, nu-i asa, ploaia inseamna bogatie.

Tot el, scolarul, trebuie convins prin metode neortodoxe, daca trebuie, sa exulte cand vede fulgi albi cazand din cer. Pentru un fruct matur, ca cireasa, asta inseamna ca totul s-a sfarsit. Scolarul insa, posedat de un optimism indus cu grija, crede ca abia a inceput.

Copiii mioritici trebuie sa creada ca alte natii sunt varza cu carne. Si ca mai toti oamenii de pe planeta plang incetisor noaptea in perna jinduind la ale noastre 4 anotimpuri. Ce mila mi-a mai fost de ei cand eram cireasa necoapta.

Dar mila mi-a trecut, pentru ca stiti cum e omul, nemernic. Asa si fructul. Asa ca mi-am permis sa ma bucur mult de treaba asta. Si sunt jenata sa recunosc faptul ca bucuria nu mi-a trecut pana de curand.

Acum am inteles in sfarsit conspiratia comitetului de perversi climatici. M-am trezit deodata ca eu urasc cu patima 2 din cele 4 anotimpuri. Si ca m-as muta cu catel si purcel la nefericitii aia care au doar 2. Unde as cere azil climatic.

Vreau acum sa demasc intreaga mascarada si voi merge pana in panzele albe, daca e nevoie. Si cred cu tarie ca e nevoie. Bineinteles, am nevoie si de voi. Chiar vreti ca ai vostri copii sa creasca in minciuna, crezand ca 4 anotimpuri e "the shit"? Nu cred.

Mai am o zi pana plec la niste unii cu o clima indoielnica. Asiaticii astia, niste nefericiti. Dar daca va place ideea ciresei si vreti sa o ajutati in darea pe fata a adevarului, nu ezitati. Hai sa ne organizam si cand ma intorc, incepem lupta.

Comitetul pentru scoaterea adevarului la iveala in ceea ce priveste neplacerea de a avea 4 anotimpuri saluta comitetul de perversi climatici. Noi nu o sa ne ascundem ca voi, n-avem nevoie. Noi vom invinge in vazul lumii. Deci?

6 comentarii:

codo spunea...

Deci da. viva la revolucion climatica. viva el anotimpo unico. :) Daca e lupta eu sint primul. :)

Baloo spunea...

Daca tot esti pusa pe demolat conspiratii, poti sa pui tunurile si pe profii de istorie. Care ne tot bat la cap cu "getii, cei mai viteji si drepti dintre traci", da' 'uita' ca Herodot adauga in continuare ca-s cam lenesi si hoti...
Desi am o banuiala ca, data fiind perioada in care ai invatat geografia si istoria patriei la scoala, ideile astea triumfaliste despre Romania sint de fapt rodul propagandei din vremea aia. Ca doar stiam cu totii ce tara frumoasa, bogata, binecuvintata samd aveam. Raiu' pe pamint, ce sa mai. :)

No One spunea...

eu vreau doar 2 anotimpuri:primavara si toamna. nici prea, prea; nici foarte, foarte.
hmm: "manipula", "scorbura", "pozitie dinamica", "perversi".ce vede omul intr-un articol :)))

mimisemira spunea...

am putea pastra doar vara si toamna? daca da eu sunt pentru.

another cherry spunea...

@codo: viva la vara continuamente i el tiempo caldo e placuto. stiam eu ca faza cu melcul e doar asa, de paravan:P.

@Baloo: o sa scriu despre asta imediat ce ma intorc, ca m-ai intaratat si e un subiect drag mie. na, uite ce-ai facut!

@mimisemira: hm, nu stiu ce sa zic. as scoate toamna si as baga primavara la inaintare.

vera spunea...

Mai, cireaso, eu stiu ca sint cu creierul lichefiat, dar chiar nu cred ca am intzeles care e pozitzia dumitale in chestiune.
Eu as vrea foarte mult sa mai avem 4 anotimpuri, e o situatzie mult mai placuta si mai interesanta decit cu 1 anotimp plus 2 jumatatzi, cum mi se pare mie ca e acum. Pe linga multe alte chestii placute, cind ai 4 anotimpuri mai ai de rezolvat si problema garderobei, ceea ce, crede-ma, era deosebit de interesant si agreabil pentru fete (nu stiu pt. baietzi). Pardesiu de primavara si pardesiu de toamna. Fuste de primavara si de toamna si de iarna si de vara. Pantaloni, idem. La pantofi si alte incaltzamintzi - nu-tzi mai zic. Posete, gentutze, accesorii, chestii...Parfumuri pentru toate anotimpurile, diferite intre ele, vezi bine. Un univers intreg de preocupari futile, dar nostime, pentru domnisoare si doamne.
Asa ca, iaca, pun si io o intrebare cheie: cite anotimpuri vrei dumneata si care sa fie ele? Vrei doar primavara si vara?