duminică, 31 august 2008

ciresele usa de biserica

BlankAngelWing

nu e 2 septembrie. e slujba din duminica Pastelui, la pranz. suntem amandoua smerite. rotitze in oastea domnului.

privim varfurile pantofilor nostri lustruiti. si ne gandim ca poate am mancat prea mult. poate am vorbit prea urat. poate am iubit prea fara de masura. sau din contra. prea putin.

tot satul se uita la noi cu nesat. eu port taior mov. a cherry unul grena. cirese trendy cool funky fashionable la chechis. sat transilvan zamislit langa jibou. cum care jibou? jibou, un mare nod feroviar.

stam sa ascultam slujba in pod. unde cica stau tinerii si babele satului. acum babele cu basmale sunt dirijate de un domn cu ochelari. canta de n-au aer. noi, tacute o vreme.

si apoi vedem lumina. fiecare separat, dar umar la umar. la inceput timid. ne e rusine una de alta. in fond suntem cirese cool. nu babe cantarete in cor. ce-o sa zica cunoscutii?

lasam sa iasa sunete cu gura inchisa. cat sa nu ne auzim una pe alta. ca si cum nici usturoi n-am mancat, nici gura nu ne miroase. dar din interior creste in noi imens un pitic. care ne indeamna sa cantam bisericeste. ne gadila in gat cu o pana. si ne obliga sa deschidem gura mai larg.

cu coada ochiului la o cireasa, ridic glasul. rosie la fata de nevoia imperioasa de a canta cu ingerii babe. pentru ingerii cu aripi. si cine o mai fi. invat cuvintele intr-o clipita.

ma uit la a cherry, asumandu-mi ridicolul. si ca o sa umple tot orasul ca cireasa s-a ticnit. canta in corul bisericii. cand colo ce sa vezi? o cireasa canta si ea. cu ingerii, cu florile. cu verdeata, cu soarele. e un cantec mai prietenos, asa.

si uite cum gurile se deschid la maximum. si urlam amandoua ca din gura de sarpe. dirijorul vede ca treaba e groasa si incepe sa ne ia in serios. acum ni se adreseaza si noua.

babele simt sangele tanar care ne curge pios prin vene. si miros de la o posta competitia. asa ca incep si ele mai dihai. si noi si babele suntem cu pedala pana la fund.

trage mosul. trage baba. cantarea ia proportii de fantasma. si noi si babele avem venele umflate pe frunte. stam bine infipte pe picioare. si ii tragem cat ne tin capacele. dirijorul din chechis e in extaz. n-a mai prins el asa ravna la biserica.

dar vigoarea tinereasca invinge. o cireasa si cu mine am preluat comanda. dirijorul se uita mai mult la noi. desi dupa ce parasim asezarea, tot cu babele ramane. care n-o sa i-o ierte niciodata. dar mai bine o zi vultur decat o viata cioara. asta cred ca s-a gandit dirijorul cu ochelari.

la plecare ne-am sfatuit daca sa incepem sa cantam la corul bisericii din cartier. ca prea ne-a placut. dar ne-am dat seama ca toate cantarile sunt puse in weekend, mai pe dimineata asa. cand noi inca lenevim in pat. cu somnul prin gene. si tequila prin sangele pios.

asa a inceput si asa s-a si sfarsit cariera de cantarete in cor. a cireselor usa de biserica.

dar si cand vom fi babe...vom fi ingeri cu trompeta data la maxim. promitem.

13 comentarii:

Anonim spunea...

ah mai cherry,
ce-am mai cantat din toti rarunchi atunci, de ziceai ca suntem angajate in cor si tocmai am luat o prima.
Oricum, nu am renuntat la idee, Ultima data cand am fost in Vama ma si gandeam daca la ei s-o canta duminica dimineatza la biserica...

Anonim spunea...

asta e cel mai bun motiv sa trec la crestinism, numai sa va aud pe voi doua cantand :P, daca as fi musulman.

oricum un nou articol delicios, foarte tare, mai ales faza cu "si noi si babele suntem cu pedala pana la fund."

deci,mam ras de ma durut burta si am uitat cum se ortografiaza limba romana.

it's a good one. :D

Anonim spunea...

Apăi voi sînteţi din loc bun, măi Cireşelor! ;)

(ce tare, dicţionarul T9 din telefonul meu a vrut să scrie "agreşelor"! ;))

another cherry spunea...

@a cherry: draga mea, nici eu nu am renuntat complet la idee, acum ca o pui pe tapet. stai sa vina iarna.

@codo: cand ne apucam, te chemam negresit:P

@shoni: welcome back, agresele sunt pe felie:)

innuenda spunea...

Când oţi fi babe cântătoare în corul bisericii să nu uitaţi să schimbaţi numele blogului în 2smartraisins!:D

another cherry spunea...

smochine parca imi surade mai mult, ce sa zic:P

Anonim spunea...

tu, eu, un mar veritabil, am patit asta mai dihai. E adevarat ca eram inconjurata de o ceata de tineret si babele erau on the other side, as in in strana opusa, dar sa vezi acolo intrecere, de era popa nadusit de tot saracu. Si asta in Vinerea mare, cand se canta prohodu'. Care dureaza nu gluma.

innuenda spunea...

Hahaha, fie, deşi, nu e vina mea. Tu ai zis că eşti minionă!:D

another cherry spunea...

@miruna: haha, marule, esti de-a noastra. oare sa organizam o cupa presei pe cantat chestii bisericesti?:P

@innuenda: da, sunt mica, dar cu potential, haha.

Ioan Castil Valeda spunea...

Eu zic 'mijto' in loc de 'mishto'. Asa ziceti si voi 'jibou' in loc de 'shi bou' ? :D

Ador minionele !!!!!
Cat de miniona esti ? ;)

another cherry spunea...

foarte miniona:P

Ioan Castil Valeda spunea...

Mie imi plac tipele de maxim 1,55, dar cu cat se apropie mai mult de 1,45 cu atat sunt mai incitat !!! ;)

Nu este nici un secret, dar eu am doar 1,68 si imi place sa par un titan pe langa piticuta mea !
Iar in pat ... mmmmm, ce joaca iese ! :P

Monica spunea...

tu cereshelor, eu stiu egzact despre ce vorbiti! Sa vedeti ce si cum: pe mine m-au botezat ortodoxa dar nu am fost dusa la biserica, de mica adica. apoi, dupa revolutie, cu toata turma de la liceul de arta am zis noi ca sa cantam in corul bisericii reformate, ca era nu stiu ce sansa sa mergem in Elvetia. Cand s-a mers le-au dus doar pe reformate, la naiba! cand am mers la Brasov la verisoara mea am mers cu ea la biserica, la aia romano catolica, sa precizez. ni s-au pus in fata niste partituri, am cantat cel mai abitir pana cand din stanga cineva icnea, nu canta, ragea sau mugea sau cum vreti sa spun eu si mai sa vina criza de ras. a trebuit sa fug afara din biserica. deci si mie imi place si ma duc sa cant oriunde e Casa Domnului.
PS: pe unde sa ma mai duc? in sinagoga femeile canta?? ioi, Doamne iarta-ma!