joi, 9 iulie 2009

cireasa intrata in inventar

leaving

Gata, se intampla. Pe locuri, fiti gata, plec. Cireasa isi ia rucsacelul mic pitic la spinare si sare in cap in absolutul asiatic.

Ea sustine ca pleaca astazi la 11 seara. Si constata cu stupoare ca ajunge tot astazi, un pic dupa pranz. Undeva e o neintelegere. Dar lasa, nu-i nimic. Noi sa fim sanatosi. In fond timpul este aceasta fascinanta conventie inefabila, cu iz transcendental.

Cireasa nu are laptop cu dansa. Si e aproape convinsa ca nici nu o sa traga lumea asiatica de haine. Spre a fi lasata sa butoneze la aparatele altora, aparute in cale. Deci cireasa n-are net o buna bucatica de timp. Oare va supravietui provocarii?

Asta inseamna ca ne vedem in 3 saptamani, intr-o zi de marti, 4 august. Hai, va rog, nu suspinati. Ca imi faceti rau si nu mai plec. Sunt foarte influentabila. Uite, deja sunt pe cale sa-mi scot lotiunea de soare si slapii din bagaj. (Zgomote reorganizare valiza).

Alo, doamna de-acolo, care sta in randul din fata, stanga. Va rog sa va stergeti lacrimile si sa luati vestea cu demnitate. La toti ni-i greu. Cand am inceput colaborarea asta, stiati ca o sa plec. Mereu plec. Da' asa-i omul nostru, se face ca uita.

Si sa-l scoata cineva din incinta pe tanarul acela. Da, da, cel care de cand am inceput sa vorbesc, tot tuseste, dand sa se sufoce. Putina decenta, ce naibilor. Am destule pe cap. Inteleg ca ma ma placeti, dar nici asa.

Cireasa vrea sa spuna totusi undeva ce simte in cele ce urmeaza. Ea va incerca sa verse pe hotcity.ro un jurnal asiatic cu poze multe. Aici vrea ea sa isi spuna pasurile. Pentru ca e mai usor tehnologic vorbind: o sa o ajute de la centru alte fructe.

Daca reuseste sa faca asta, o sa anunte aici, la gazeta de perete. Daca nu, nu. Si ramane sa pove despre toate cand se inturneaza la sediul central din floreasca.

Acesta este felul meu simplu prin care va anunt ca am intrat intr-un fel de inventar. Adica nu inventariez mai nimic. Dar asa am vazut ca pun magazinele cand au obloanele trase. Si nu vreau sa reinventez eu rotita.

Ma duc sa invat sa zbor ca-n tigru si dragon. Sper astfel sa imi eficientizez la intoarcere costurile lunare de transport acasa-job-acasa.

Cireasa-cu-sanii-cei-maricei-si-ochisori-vioi-careia-ii-plac-teribil-diminetile-de-vara ma gandesc sa fie noul meu nume mistic. Cel potrivit cu atitudinea mea de zburatoare incepatoare.

Ma voi impotrivi sa-mi ling degetele dupa ce ingerez cainii si pisicile. Pe care acolo nu prea le apreciaza nimeni ca si animale de companie. Ci doar pe post de cine savuroase.

Si nu voi inghiti de buna voie nici fiintele care se tarasc pe burta la noi in bucatarie. Dar daca mi se intampla, nu ma judecati prea aspru. Ma voi zgai si la o eclipsa. Adica o sa ma uit cu nesat in intuneric. Pace farte din plan.

Pentru urgente, contactati asia. Dar nu sunati voi. Ies eu din cand in cand.

10 comentarii:

codo spunea...

another, eu iti urez drum bun, multe bucurii si sa te intorci teafara si fericita din aceasta calatorie initiatica :-)

thea spunea...

Drum bun! Distractie placuta! :)

Carlitos spunea...

Sa ai zile miraculoase si sa ne impartasesti cat mai mult din minunatiile interzise!

p.s. daca poti inghesui in bagaj, la intoarcere, o chinezoaica mica... as vrea eu s-o adopt, multumesc pentru ajutor! :)
ca-mi doresc de ani si ani un copil cu ochii oblici si, intrucat nu mai am sanse sa ma imperechez "din interes" cu vreun asiatic... accept orice varianta!

vera spunea...

cireshik, drum bun si sa fie MIRACULOS!!!!!!!!!!!!!!!

Just nu tendragosti cu bulbuci de vreun asiatic, sa te mutzi acolosha, care asta nu se face.

Ciupercutza spunea...

Drum bun, cireasa mea draga! Iti doresc vreme frumoasa si sanatate de fier. Abia astept sa-ti citesc impresiile!
Ai grija de tine. Te pup.

Alter Ego Blog spunea...

Drum bun !!!

Mircea Popescu spunea...

Noa, sa pui poze.

TropaTrop spunea...

Heeei! Pe unde ai fost in Asia? Eu voi pleca la jumatatea lui august in Indonezia pentru sase luni, asa ca sunt superinteresata de impresii din zona aceea a lumii.

codo spunea...

si eu am intrat in inventar, de maine pine pe 10 aug. salutari si urari de bine la toata lumea.

a venit vacantaaaaaa..................

kaLoo spunea...

sa-mi iei un magnet de frigider... iti dau banii pe el:D

vacanta placuta!