marți, 5 ianuarie 2010

cavalerul cu halat alb din valea rinichilor

rinichi

Cireasa are putine betesuguri. Dar si cand are, se da cu totul lor.

Stiti drama mea cu piticul din vezica. Ei bine, dupa ani de cautari frenetice si tanguieli publice, cireasa ajunge in valea rinichilor. Adica un spital intreg, scos acum dintr-o cutie, plin ochi cu posesori de rinichi paraditi, care le dau batai de cap.

Cireasa simte ca in sfarsit a ajuns pe pamantul fagaduintei medicale. Ideea ca toti cei prezenti aici ba sufera de rinichi ba sunt semizei care stiu sa manevrezi rinichi, o bucura enorm. Paseste pe taramul rinichilor luati in serios si respira usor ca pana gastei.

Ce lux. Un intreg stabiliment imens care respira ca un plaman doar pentru perechile de rinichi ale oamenilor. Cum de n-am stiut eu pana acum de existenta acestui templu medical special dedicat. Asezat, ca un facut, taman in zona mea de interes din buricul urbei.

Aici intra in scena cavalerul cu halat alb. Un domn atat de bine, dupa vorba, dupa port. Cu par complet alb si pantaloni reiati si vorba potolita. Care nu se pierde cu firea cand da de o cireasa povestitoare din fire, fara lecuire.

Cavalerul intreaba pe cireasa ce pot face pentru tine, spune-mi degraba. Sa ma faci bine de tot, cavalerule. M-au lasat nervii, repara-ma. Apoi cireasa incepe cu povestea ei. Cum locuieste de ceva vreme cineva la ea in corp, in stramtul spatiul care este destinat vezicii.

Cavalerul nu rade, nu se mira, nu da ochii peste cap. Confirma cu multa calmeata faptul ca o crede pe cireasa. Si ca sunt multe sanse ca cineva chiar sa locuiasca acolo jos. Ei bine, da-l afara pe nemernic, cavalerule. Ca eu asa nu mai pot trai.

O sa fac tot ce se poate, cireasa. Esti casatorita? Nu domnule. Dar ai o relatie cu un partener stabil? Da, domnule. Sunt mandra sa recunosc in fata dumneavoastra, cavaler al rinichilor, ca am reusit. Dupa destula vreme, am o relatie care sa depaseasca 61 de zile.

Super, cireaso. Da, domnule.

Domnule, va rog aveti grija de mine si de rinichii mei. Si dati afara chiriasul nepoftit. O sa vin si maine si poimaine si de cate ori o sa fie nevoie. Dar va rog, faceti-ma bine. Doar sunteti cavaler. Si aici suntem in valea rinichilor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pai, cavalerul alb sa te faca bine mai repede, ca nu-mi place ca Ciresica noastra sa fie bolnavioara; sanatate! sys

Nina spunea...

Bre, unde-i templul asta ca tre sa ajung si eu la el. La templu, nu neaparat la cavalerul dumneavoastra. Sanatate!

another cherry spunea...

@sys: am nevoie de multa rabdare, se pare.

@Nina: spitalul carol davila, grivita nr. 4, se intra de pe dacia. pe el il cheama dr. sergiu dumitrache si e suficient sa-l cauti acolo, la etajul 2. vine pe la 9:).

No One spunea...

numarul 61 e un numar magic sau din contra ghinionist???