duminică, 3 ianuarie 2010

cum se face nimicul

praji

Tot anul ma stradui sa fac cat mai multe lucruri.

Ma rasucesc enorm si impart fiecare zi in feliute subtiri de tort. Unele segmente care cad mai greu la stomac, ca tortul de ciocolata. Altele sunt mai lejere, un fel de tort de bezea cu fructe. Sau diplomat, daca stiti.

Feliutele mele de timp sunt extraordinar de dense si de inghesuite unele in altele. Crema de la una se mai ia pe cireasa alteia. Blatul insiropat al uneia se mai amesteca prin frisca alteia. Asta pentru ca nu sunt niciodata pregatita sa renunt la ceva din ce cred eu ca am de facut.

Indes mereu prea multe ingrediente in economia unei biete, singure zile.

Chiar si weekendurile sunt tot prilejuri de relaxare impartite pe feliute, ca si restul traiului. Rareori prinzi cireasa in papuci de casa, fara vreun plan de bejanie sau macar 5-6 vizite de facut sambata si vreo inca pe-atat duminica.

Matusi, prieteni, sport, mancare, filme si mama de cireasa. Toate sunt combinate in moduri versatile cu mici activitati din categoria cireaso, asta chiar trebuie sa faci.

Acestea fiind zise, cum sa nu raman traznita de ideea de a nu face absolut nimic, timp de mai multe zile in sir? Sa ma scol adica dimineata fara sa am lipita de frunte o lista cu diverse activitati care se cer intreprinse.

Ce nebunie. E tulburator sa descoper cum se fabrica nimicul eu, facatoarea de tot felul de lucruri pe banda. Practic am fost ocupata toate zilele astea cu o gramada de portii zdravene de nefacut nimic. Feliute de tort egale si foarte satioase.

O schimbare asa de dulce. Nici net nu prea am avut. Am stat perioade lungi intr-un spatiu stramt, cu oameni dragi si carti si un pat. In timp ce afara ningea. Ce bine e sa nu faci nimic cat e ziulica de lunga. De ce nu mi-o fi reamintit cineva ca se mai poate si asa. Pe scorbura mode.

Dar na. Azi e luni si mi s-a dat un nou an pe mana. Unul in care sa fac eu ce m-oi pricepe mai bine. Sa vina tortul cu programul zilei de azi, sa-l inghit cu fulgi cu tot.

5 comentarii:

Cezar spunea...

Hey! Dar tu stai mereu dreapta. Asa se vede de aici, de la departare. Fara sincope. Chiar si cartea in dreptul unei ferestre, pe unde se vede ca ninge, e tot o bucata mare si dulce. La multi ani!

Laura spunea...

si cum iti organizezi feliutele, programul? le notezi undeva? sau le tii minte?

i need to improve on this level, maybe you can give me some tips, dear cherry :)

vera spunea...

cerise, tzam raspuns pe mail, ca nu stiu sa attach pe blog si se cerea satz trimit chestia. As fi vrut sa se distreze si altzii, daca vrei si stii, pune tu aici, ca din partea mea (on my behlaf, cum ar veni, nu? ma gindesc la o poezea, ce zici?)

another cherry spunea...

@Cezar: ce dragute lucruri dulci mi-ai susurat tu aici:).

@laura: le notez intr-un calendar care incape in geanta. asa nu-mi scapa nimic. il consult zilnic, pt max de eficienta:P

@vera: aoleeeeeu, cat sunt de nemernica. o sa adaug poza negresit. intrase mailul in alta parte, unde nu se cuvine, bata-l vina.

No One spunea...

pai nu tb sa te odihnesti dupa revelion sa incepi anul in forta???