luni, 18 ianuarie 2010

pentru ce atata zbucium

mofluz

In Austria, orice-ar fi, se pleaca la 4 dimineata. Am fost cu tot felul de grupuri, in combinatii de n luate cate k. Orice ar insemna asta.

Toti barbatii soferi au aceeasi meteahna. Vor musai sa plece spre Tirol la 4 dimineata. N-am inteles niciodata de ce oamenii mari vor sa plece la ski doar la ora asta sinistra. De ce oare nu se poate pleca la 9. Dupa ce devii pe de-a-ntregul om, si nu o bruta in stare de orice.

Nici cu muncitorii nu prea inteleg eu cum sta treaba. De ce incep ei, mai ales mahmuri fiind, munca la 7? De ce pleaca ei apoi de pe frontul de lor de lucru cand toti ceilalti oameni trag din greu si ziua e abia la inceput. Nu stiu.

In felul asta nu reusesc decat sa enerveze pe toata lumea, amarnic, cu bocaniturile lor cand somnul e dulceag. Si taman cand ai vrea sa-i vezi la treaba, ca sa ai senzatia ca universul merge in directia necesara, i-ai de unde nu-s.

Si in spitale se intampla la fel. Daca vrei sa-i povestesti unui doctor nefericirile tale te cheama la 7 dimineata. Atunci e el cel mai dispus sa asculte ce te doare. Si il doare-n fund ca tu n-ai acelasi bioritm.

Si infirmierele si asistentele si tot soborul asta de oameni inregimentati in sistemul de insanatosire. Toti parca sunt batuti cu leuca. Vai de bietii bolnavi care stau cazati in spital.

La ora 6, putin dupa ce-au cantat cocosii, cand orice om, d-apai un bolnav, are somnul cel mai inocent, li se aprinde brutal lumina in cap. Ca sa curme, de invidioase ce sunt pe somnul amaratilor din paturi, biata odihna beauty sleep.

De ce, de ce sa nu inceapa totul la 9? De ce sa ne pice tuturor ochii in gura si sa mai fim si subumani de oboseala. Dupa ce ca avem probleme de sanatate. Nu e drept.

A, acum mi-am adus aminte. Ca si la tara umbla vorba ca animalele trebuie hranite in zori de zi, numaidecat. Crede cineva ca gainile n-ar vrea sa doarma mai mult, pe cracuta aia a lor, daca ar fi lasate?

Sau vacile, vacile ce vina au. Toata lumea da vina pe ele. Cum ca sunt 100% responsabile pe ora asta de trezire imposibila. Si taranii spun asta, la unison. Desi nu pot sa pricep cum de sunt asa de solidari fara net si macar o petitie online pe facebook care sa-i uneasca.

Vacile sunt niste fapturi razgaiate si absurde. Si daca nu le dam de mancare cand se ingana ziua cu noaptea, ele se rascoala. Eu nu cumpar asa ceva.

Eu cred ca orice dobitoace pot fi dresate sa traiasca dupa stilul de viata al utilizatorului. Si pentru ca treaba asta nu a fost implementata la scara mare si nu s-a facut o evaluare pe termen scurt, mediu si lung, sa vad cine are tupeu sa ma contrazica.

Dar asa suntem noi, alarmisti, si luam totul in tragic. Eu cred ca cine se scoala de dimineata ajunge departe, e drept. Doar ca la fel de departe ca ala de se scoala normal. Cu singura diferenta importanta ca e mult mai obosit.

Propun sa stam serios de vorba cu soferii ce pleaca spre Tirol, muncitorii, doctorii, gainile si vacile. Si sa gasim o solutie buna pentru toata lumea.

4 comentarii:

pietricel spunea...

cireaso, daca gasesti o solutie pentru anihilarea trezitului matinal, gandeste-te si la o modalitate prin care little stones sa nu se mai trezeasca la 5.30 !
S.O.S !

codo spunea...

pai la barbatii chestia cu sculatul de dimineatza tine si de unii factori biologici, independenti de vointa noastra :)
eu propun ca si soarele sa rasara tot de la ora 9 ca sa ma trezesc si eu o data cu rasaritul :)

another cherry spunea...

@pietricel: my dearest, acolo simt ca e si un strop de alegere, deci nu pot face mare lucru:)

@codo: bine, s-a facut. de cand ii dam drumul?:P

ady spunea...

in cazul doctorilor, singura explicatie la care ma pot gandi e aceea ca dupa ora aia sinistra la care ne cer noua sa ne prezentam, incep tot felul de operatii si operatiuni.
ar fi destul de greu sa ne consulte si pe noi, in timp ce ciopartesc pe altii.
restul persoanelor mentionate, nici eu nu le inteleg.

(e posibil ca in cazul animalelor sa fie o farama de adevar; 5 oameni s-au straduit sa "dreseze" un pic de matza sa-si ceara prima masa la 7 cand se trezeste primul biped. niet, creierii noptii sunt mai buni pentru a lua masa; musai insotita; nu merge sa-i deschizi usa si s-o trimiti la bucatarie la castronelul plin cu crantanele. nup, vrea sa-i tii de urat. azi dimineata a picat beleau la mine, pe la 5.30, cand e somnu' mai dulce stateam cu matza sa manance.

plecatul la 4 am, nu este inscris in codul genetic al oricarui barbat. din punctul de vedere a lu' fratelor, ora pranzului e cea mai buna pentru plecat.