duminică, 19 octombrie 2008

comitetul de la breaza si psihicul curat

best_friends-1079 copy

1. introducere

cica breaza e o statiune renumita pentru aerul curat. mai bun de respirat. decat in alte locuri. si potrivita pentru tot felul de bolnavi. ma rog.

pentru mine, sincer, breaza nu inseamna nimic. altceva decat intalnirea cu dragul comitet de la breaza. si deci o statiune buna pentru psihicul meu. mai curat acolo. decat daca il tin prin alte locuri din tara.

2. comitetul>scurta prezentare

maimuta, o avocata buna. dar nebuna. care fojgaie dimineata prima prin bucatarie. apoi electric brother, cel mai tare compozitor-DJ-prieten. si bucatar de renume regional. apoi isopeasca, stapana casei. si mare latifundiara.

apoi liana, femeia care salveaza mereu cate ceva. dar si iubita lui electric brother. apoi eu. e, asta e formula de baza. la ea se mai adauga mereu cate cineva. in functie de iubiri. trecatoare. sau puseuri de prietenie. acum a fost cu noi iubitul latifundiarei. a.

3. decizia

m-am hotarat sa plec vineri noaptea. am cinat intr-o companie buna. barbatul care m-a dus in locul cu mancare buna buna. si muzica misto. si lumina potrivita. mi-a dat o cutie cu bomboane minuscule.

cele mai mici bomboane pe care le-am vazut. unele din ele aveau desenate cate un unicorn. altele o ghinda. mi-a mai dat si o bricheta. aduse din tari diferite. pentru mine.

inarmata cu bomboanele, cu bricheta, si cu 4 cd-uri: killers, kean, kaizerchiefs si un CD facut de un prieten fake, am plecat. la 11 juma noaptea. doar eu, o cireasa. cu masina mea albastra. cate a vazut ea.

4. drumul

pe DN ploua cu bulbuci. am ascultat muzica. am mancat toate bomboanele. n-am aprins bricheta. m-am plictisit.

am sunat colega cireasa. dada, cea care practic nu exista. si puteti sa credeti ca e doar o inventie a mea. si am stat o ora de vorba. despre viata si planuri psihice.

5. la destinatie


la breaza comitetul era in toi. paharul de vin rosu mouton cadet (cred eu, cunoscand gusturile gazdei) mi-a fost oferit din prag. inainte sa apuc sa las jos. geanta cu pijamaua cu vaci si cartea si slapii.

m-am culcat la 4. ultimele mele cuvinte au fost. cu mouton cadet abia luat de la gura de cireasa. am o inima imensa. incap in ea oameni multi. animale. plante. plaji. orase.

pacat ca e facuta din bucati. simtate la imbinari. si de aici diverse probleme. stapana casei a zambit.

6. cu bicla

dimineata la 1. ne-am urcat toti 6 pe bicle. si am luat-o pe coclauri. am mers 4 ore. cand calare. cand pe jos. cand o impunea situatia.

la deal. va zic eu. incep sa iasa din cireasa. tot felul de lucruri. icnete. transpiratie. muci. lacrimi. raul cuibarit acolo. dar ii place de moare.

7. pregatirea festinului

la intoarcere a inceput marea gateala. comitetul de la breaza nu glumeste. adica nu cu mancarea si bautura. eu nu prea am imaginatie. dar l-am ajutat pe fratele electric. cum am putut.

am curatat usturoi. si l-am pisalogit intr-un ciubarash. am facut o salata maruntita cu grija. am curatat fasole pastai. fratele electric mi-a refuzat cateva pastai.

m-a intrebat daca eu as manca asa ceva. si mi le-a bagat in ochi. si daca nu. cum pot sa le ofer comitetului. mi-a fost jena. am dres-o.

am curatat cartofi. am spalat vase. am oferit pahare cu vin cand se goleau. am pus muzica. am spuse glume destul de bune. comitetul a ras.

comitetul funtioneaza mereu ca un ceasornic. avem experienta. desi unii fac in bucatarie mai tot. iar altii mai nimic. nimeni nu se supara. e mereu armonie. nimeni nu exista degeaba in comitet. si rezultatul? fabulos in termeni culinari.

8. extazul


adica o tava imensa cu cotlete de porc in sos de soia. printre porcii zemosi zaceau cartofi de marime potrivita. rumeniti pe o parte. si ciuperci gigantice. pline cu cine stie ce. dar tare bun.

apoi o oala cu piure de telina. apoi salata mea. dar cu dressingul fratelui electric. si fasole pastai cu sos de usturoi si soia. destul. cred.

comitetul s-a imbuibat. a ascultat muzica. s-a lungit pe pat, ca sardelele. la film. asa e mereu. membrii au adormit unul cate unul. cred ca unora le-a curs si din gura. altii au sforait.

9. o noua zi. la fel. de buna.

dimineata, mic dejun monstruos. am crezut ca scap. dar mi s-a cerut omleta. pe care o fac de vreo 5 ani. ne-am distrat si cu dulceata de pepene galben 2008.

cafeluta la soare, pe iarba brezeana. citit carti. am mancat si mere bot de iepure. tari ca piatra si cu zeama. cazute pe jos. de oboseala sa se mai tina strans in codita. de cracuta. dar sanatoase.

si bineinteles iar calare pe bicle. iar icnete. iar transpiratie. iar muci. iar lacrimi. iar raul iese din cireasa.

inapoi, am inceput sa gatim. la salata am pus acum si usturoi, struguri si fistic. si o ciuperca cruda. feliata subtire. oooooleeeeeu. am facut cartofi in jar. pe care i-am mancat cu tot cu negreala. si cu unt si smantana. am ciugulit carnati.

10. concluzia


si desi pare ca m-am murdarit. cu prea mult vin rosu. si niste bucate in cantitati industriale. de fapt m-am curatat. capul e limpede. am lasat comitetul de la breaza petrecand.

deci da. e adevarat. zvonul precum ca breaza vindeca bolnavi. dar nu asa cum v-ati astepta.

si am incalecat pe o sa. si v-am spus povestea-asa.

8 comentarii:

Anonim spunea...

In Creta iti dispare prospetimea si la Breaza iti revine. Du-te mai des ! :D

Anonim spunea...

buna, deci nu am citit articolul dar sint convins ca e bun si e de mare angajament si de o calitate ireprosabila. am fugit.

Anonim spunea...

Cum poate spune melcul 'AM FUGIT' ?!? :))))))))

another cherry spunea...

@obosit: ma stradui si eu cum pot. breaza sigur bags mai mult decat creta. its a promise.

@codo: multumesc pt credit. dar nu sunt multumita. treci si citeste, pls. unde ai fugit? si vb lui obo, cum?

Anonim spunea...

Mmmm... ce articol delicios! Salutari lui Electric Brother. Nu ma cunoaste. Dar eu il ascult de mult. E cel mai tare! :P

another cherry spunea...

ii transmit salutarile chiar acum. o sa se bucure tare. el el genul caruia ii pasa de fiecare om pe care-l atinge cu munca lui. sau cu felul in care gateste. care e aproape mai bun decat cel in care face muzica:)

Anonim spunea...

am avut dreptate, e bun, e suculent si imi gadila stomacul.

another,te invidiez de cate ori am ocazia...:)

ma duc sa maninc.

aaa si sa stiti ca pot sa alerg, ca am fost la sala. :)

Anonim spunea...

Melc la sala ... 8O

Un melc cu pofta de mancare mananca aproape 2 frunze de patlagina ! :)))))))