luni, 6 octombrie 2008

oamenii si umbrelele lor

red_umbrella

oamenii seamana tare bine cu ai lor caini. semitruism. buun. zice si in 101 dalmatieni despre asta.

ca stapanii de boxeri au falci si gusa. ca doamnele care poseda ogari sunt costelive. si cu parul si viata in dezordine.

ca cel care ascunde prin casa un buldog francez e mic si indesat. si cu pricina de galceava. iar cei care au caini mici sunt ultimii oameni. sa fugim de ei.

nu zic ca nu e asa. dar ati observat ce tare seamana oamenii cu umbrelele lor? sa va uitati putin cand ploua. nicio umbrela nu este purtata intamplator de catre omul pe care-l adaposteste de stropi.

femeile cu umbrele transparente sunt mai deschise. si zambesc la ploaie. sunt soi bun. dar sunt putine. restul oamenilor se incrunta la apa. nici macar eu n-am umbrela transparenta.

oamenii cu umbrele intoarse pe dos de vant si ploaie. cu spitele sarite. cu fashul ferfenita. luptandu-se mereu cu animalul umbrela. care refuza sa li se supuna. sunt oameni anapoda.

probabil ca au spite sarite si prin alte locuri. mai dosnice. si nu prea le pasa de aparenta lor in general. sunt nauci. dau pumni in gura umbrelei. de parca se lupta cu destinul.

oamenii cu umbrele chic imi plac de mor. atenti pana la ultima cuta. in general oamenii se imbraca urat cand ploaua. indeasa pe ei lucruri fara forma. in culori de inmormantare. si mie imi place sa am fas rosu. si cizme de cauciuc in carouri.

purtatorii d umbrele frumoase sunt tare placuti la privit. asa de placuti. ca iti vine sa te opresti pe ploaie. si sa vezi exact cum au asortat sosetele cu punctele verzi de pe umbrela mov.

cu oamenii cu umbrele ca niste cucuvele mari si negre nu vreau sa vorbesc. nu-i vorba. ca nici ei nu se omoara sa stea prin preajma mea. dar voiam sa fie clar, asa.

de fapt la barbati e cumva normal. doar n-o sa mearga sa atinga targetul absurd de vanzari al centrului de profit pe care il gestioneaza purtand o umbrela gay. sau o umbrela stupefiant de frumoasa. cu fir de aur. tesuta de zane in nopti cu luna.

dar cred ca cel mai frica mi-e de femeile care poarta umbrelele barbatilor lor. negre, ca niste vaduve. lipindu-se de pereti prin ploaie. si urand ce li se intampla. ce napasta. pe pamant mai si ploua.

toamna asta o sa investesc in 49 de umbrele. pentru cele 49 de personalitati pe care le simt zvacnind. sub pielea subtire de cireasa. ca sa stiti cu cine aveti de-a face. macar cand ploua.

23 de comentarii:

mamica de Sebastian spunea...

Adevarat graiesti:)
MIe imi plac cateii mici si dragalasi ca niste jucarii de plush si umbrelele colorate.Defapt am o umbrela colorata,cu albastru,roshu galben:)

Anonim spunea...

propun sa inventam moda umbrelelor non-conformiste care sa nu se potriveasca deloc cu stapanii lor...umbrele roz pentru vaduve si umbrele negre pentru fete dragutze...

Anonim spunea...

si ai uitat categoria umbrele cu fitze, louis vuitton gen.

another cherry spunea...

@mamica de sebastian: si mie tot cateii aia imi plac, deci facem parte amandoua din categoria ultimilor oameni:P

@codo: vaduvele cred ca o sa fie ok. cu fetele dragute mi-e teama ca nu razbin:). iar despre aia nici nu vraeu sa vb.

Anonim spunea...

In 1993 aveam un magazin in Buzau. Atunci existau doar umbrelele vechi in orasul si el gri. Si am dat de un importator de umbrele austriece Doppler taman la Bistrita. Si ma duceam saptamanal acolo si aduceam umbrele transparente si colorate si pictate. Cu snur sau fara.
In 1993 am inveselit ploile din Buzau. :D

Anonim spunea...

e mishto sa te asortezi cu umbrela, cum ar fi..am si verde transparenta, si roz cu Minnie.Cea mai serioasa ar fi una rosie :) mie ploaie mi se pare vesela in general, e prilej sa'ti pui o pelerina galbena, cizmulitzele kaki si sa o iei la picior.

Anonim spunea...

si despre oamenii care merg prin ploaie fara umbrela, nu zice nimeni? mie imi place la nebunie sa merg prin ploaia mocaneasca de toamna...sa ma ude asa un pic, ca sa imi simt mirosul ud cand intru la adapost. noi astia, ce fel de oameni suntem? inconstienti? :D

another cherry spunea...

@obosit: deci in unele domenii nu esti chiar asa de obosit cum pare:). ce chestie misto mi se pare ca ai facut cu buzaul. nu vrei sa te mai gandesti un pic, si sa faci si in alte orase?

@tuvia: vrei sa fii prietena mea? :)

@un nesimtit: sunt adorabili si vrem sa-i avem musai printre noi.

Anonim spunea...

@ cireasa (alta) ->
Degeaba crezi ca am obosit ? ;)

Dar imi revin repede si vreau sa inveselesc toata tara ( vezi www.RomaniaReloaded.blogspot.com ). :D

@ anonim ->
Eu nu folosesc umbrela cand ploua si nici caciula iarna.


Ce imi plac in filme umbrelutele acelea cu care se plimbau cuconitele sa nu le arza soarele bunatate de obrajori ! :)

another cherry spunea...

pune-te pe picioare. avem mare nevoie de tine. acum:)

Anonim spunea...

Viu acushi ! :P

Anonim spunea...

à propos de umbrele, here's an example din colectzie : http://good-times.webshots.com/photo/2426871750069923583jUGqmH

ah ea e pisica mea, madamme Nina :)

another cherry spunea...

mortala umbrela. mortala pisica.
cool:)

Anonim spunea...

Pisica se uita ca matza-n calendar ! :D

Anonim spunea...

madamme Nina nu e very friendly, si doarme cam 23/24 :) imi èare bine ca am gasit un dublublog asa misto, finally.

Anonim spunea...

Pisica poti s-o inveti sa faca orice ... vrea ea. La fel si femeia ! :)))))

another cherry spunea...

@obosit: zau ca pisica nu seamana cu femeia. daca ar fi asa, ar fi mult mai swimplu pentru toata lumea. inclusiv pentru pisica.

@tuvia: sarumana mult

Anonim spunea...

umbrela mea nu ma reprezinte. ea ma completeaza. e o umbrela barbateasca manuala cu maner curbat negru pe care am gasit-o si mi-am insusit-o acum mai bine de 5 ani. E o umbrela rezistenta si puternica pe care te poti baza. E neagra si foarte modesta, singurul ei scop in viata e sa ma protejeze de ploaie. Nu stiu cui a apartinut inainte dar pun pariu ca are o educatie aleasa insusita de la un domn batran si demn care apoi a uitat-o intentionat - pentru a o putea gasi eu.
Nu as schimba-o pentru nimic.

another cherry spunea...

asa mai merge. am inteles. s-o porti sanatoasa. si sa te apere de guturai si puf prin panere.

ruxa spunea...

auzi, da' io daca nu ma folosesc de umbrela? deloc? am una rosie, frumu, c'am primit'o, da' a stat mereu in tocul ei, cumintica. si am o pelerina de ploaie, transparenta, da' abia a intrat in colectie, asa ca nush daca se pune.
deci eu n'am umbrela, cum ziceam. ce zice asta despre mine? :)

another cherry spunea...

m-am gandit mult. si cred ca un raspuns corect ar fi ca iti place apa:)

ruxa spunea...

pai sunt pesti :)

another cherry spunea...

eu sunt taur si mor dupa pamant. pe care imi vine sa ma asez fara sa pun o paturica inainte. deci inteleg perfect.