vineri, 10 octombrie 2008

prietenul meu pawel si banca magica

prd{91FD4A1B-31D1-463F-A9DC

am un prieten tare. il cheama pawel. e polonez si locuieste la viena. a venit acum cu avionul. doar ca sa ne vedem. pentru ca are el o vorba. zice ca prietenia e ca o floare. trebuie udata. funny.

asa ca ne luam amandoi din cand in cand bilete low cost. fiecare catre tara celuilalt. ultima data am fost in vizita la el cu mama de cireasa iu iulie. acum el a venit cu prietena lui. si mai are bilet si pentru martie. e clar ca o sa fim prieteni toata viata.

prietena e ocupata putin. asa ca el si-a luat laptop-ul. si ghidat de elizabeth, gps-ul cu voce porn care ne-a dus anul asta si la istanbul, ajunge in fata biroului meu. unde se pune in parculetul de vizavi.

adica eu il vad acum de pe geam. acum, cand scriu. si dupa ce fura net de nush unde (e specialist in IT), ne apucam sa vorbim pe mess. ma asteapta sa ies de la job. sa mergem la dan puric. si la petrecerea anuala campari. si la que pasa.

si acum banca incepe sa se arate magica.

prima care se aseaza pe banca e o femeie in varsta. care se abtine ce se abtine. si apoi il intreaba cat e ceasul. pawel ii arata mobilul. femeia se sperie. ca si cum a intors spre ea o arma noua. eu vad de pe geam. situatia e tensionata.

pawel scrie ora pe laptop si mareste fontul enorm si il intoarce spre ea. femeia multumeste. e bine acum. ii zice lucruri. pawel imi scrie mie ce aude. si eu ii scriu cat pot de explicit ce sa raspunda. conversatia merge cu gogaltzi. pawel ma anunta ca babushka pleaca. asta e.

apoi vine teodora. tot o doamna in varsta. cu coc si fardata. educata, evident. o studiez de la postul de observatie de deasupra parculetului. ea care ii spune lui pawel sa manance mici de carne. si ii arata gestul de a manca. international. mana la gura in mod repetat.

pawel ma intreaba pe mess ce sunt aia. si daca sunt buni. ii zic ca da. el multumeste teodorei pentru sfat. eu si pawel stabilim ca vom manca mici in curand. cu teodora lucrurile merg mai bine.

vrea sa stie cat plateste la hotel. si cat a costat masa de pranz pe care a luat-o cu mine. ii zic sa fie demn. nu se intreaba asa ceva. ce, daca esti batran, poti sa intrebi orice?

pleaca teo. nu trec 2 minute si vine viorica. viorica dimitriu. pawel imi zice ca viorica il vrea de boyfriend. e profesoara de pian. il pune sa-i estimeze varsta. viorica vorbeste perfect germana. ce potriveala.

pawel se rusineaza. ma intreaba ce sa faca. si cum sa spune la diferite cifre de varsta. in loc de 75 ii spune 57.

viorica zice esti sigur ca n-ai vrut sa zici 75? pawel zice nu. viorica zice mi-ai facut un mare compliment. pawel zice de ce. sunteti aproape de 75? viorica zice din pacate.

pleaca viorica. dupa ce se prinde ca pawel are prietena si nu vrea o alta relatie.

vine silvia. o femeie in varsta. care cum ajunge pe banca, ii da lui pawel masline. pawel mananca. ii plac. pawel da din maini. da si silvia. silvia poarta palarie. mie mi-a placut teo. cea cu cocul.

conversatia curge prin mine. desi eu sunt la birou. si zau ca am si eu treaba mea. uite cum se uita la dana la mine. dar prietenul meu bun de tot se socializeaza pe banca in parc. si uitandu-ma la el. ma induiosez. are si bagajul de la aeroport alaturi. nu-l pot dezamagi.

pleaca silvia. si vine imediat. dar imediat, o femeie in varsta. pawel zice n-o sa crezi. zic am vazut. numele, te rog. elena.

care are o plasa. e tunsa scurt si are fusta neagra. e roscata inchis. vad ca pawel nu-mi scrie. deci ea stie engleza. s-a incins o conversatie de numa. vad cum se leaga. elena il atinge in timpul conversatiei. pawel are 28 de ani. si e dragut.

mai sunt 26 de minute pana ies de la job. am senzatia clara ca daca fac overtime. banca lui pawel o sa fie mereu plina. toata noaptea. de doamne in varsta. exact ca in forrest gump. pawel are rabdare.

si tocmai mi-a scris pe mess. life is like a box of chocolate. you never know what you gonna get. asa cred si eu. ca tot zicea mama ca seman cu forrest gump. uite ca si prietenii mei seamana.

info: banca se afla la romana, in parculetul din spatele magazinului eva. sau mai nou, diverta. vrea sa incerce cineva? eu sunt garantat la fereastra. si va ajut.

ma intreb cum arata banca aia in ajunul craciunului. daca e la fel de magica. si in caz ca esti singur, poti sa te duci acolo sa-ti faci prieteni.

17 comentarii:

Anonim spunea...

deci bine ca stiu.
de acum acolo numai acolo ma duc sa dorm, sa maninc, sa ...

poate mai cunosc si eu oameni...:)

another cherry spunea...

codo, ar fi tare sa facem experimentul. eu o sa-mi iau juma de zi sa stau acolo. si sa vad ce se intampla. n-are ce sa-mi strice. e doar o banca intr-un parculet.

mamica de Sebastian spunea...

Waw interesanta experienta a avut prietenul tau.Ma mir ca nimeni sub virsta pensiei nu a avut curaj sa stea pe banca:)

Anonim spunea...

Stiu cum e. Batranii sunt satui de conversatiile statute de acasa si incearca sa relationeze oriunde prind pe cineva - in parc, in statia de tramvai, la medic etc.
Sau unii nu mai au deloc pe nimeni acasa - divorturi sau decese, copii emigrati, vecinii au vandut unor inabordabili samd.
M-am decis - MA INSOR ! :D

Anonim spunea...

superba povestirea.
pawel e magnet de femei:P. old femei.
senzatia pe care am avut/o a fost ca toata intamplarea a durat zi de vara pana/n seara. Pacat ca bateria la laptop nu tine decat 2, 3 ore.

Anonim spunea...

Nice...cel mai misto mi se pare legatura virtuala, in detrimentul legaturii vizuale, care inteleg ca exista. Si mai zic unii ca tehnologia nu o sa duca la nimic bun. Uite cum tehnologia da voie la noi moduri de relationare. Cu siguranta fara ajutorul tau Pawel nu era decat un strain fara ajutor lingvistic. Nice.

another cherry spunea...

@mamica de sebastian: m-am gandit si eu la asta. si vreau sa fac experimentul eu, ca sa vad daca atrag mosi. sau tot babe:)

another cherry spunea...

@obosit: bine. si io ma marit. ca nu vreau sa trag de copiii lui pawel ceva mai incolo.:)

@chaos_and_smiles: m-am simtit tare curios. mi s-a parut ca sunt intr-o poveste cu un talc special. pe care nu l-am dibuit exact. a durat fix 3 ore, cred ca are el baterie mai speciala. doar e IT, ti-am zis:P.

@nesimtit: da, combinatia facea toti banii. eu ma uitam. vedeam. el scria. eu raspundeam imediat. el avea o conversatie. care trecea prin mine. ca printr-un ciorap fin:)

Anonim spunea...

Asta cu ciorapu' a fost tare ! :))))))))

another cherry spunea...

stii, obosit, fac si eu tot ce pot, doar-doar mi-oi spune ca mi-am recapatat prospetimea:P

Anonim spunea...

Ce ai facut azi la ora 4 ? ;)

another cherry spunea...

hahaha, am fost la palatul mogosoaia. am stat pe malul lacului si apoi am stat pe iarba. tu?:P

Aurel Virlan Passion Photography spunea...

Super relatia dintre voi prin mess si personajele din jur.. si noi...
Imi aduce aminte de filmul 'Shakespeare in love', unde era o relatie intre Will si Viola in realitate, alta in teatru si una, arcada peste timp, cu producatorii si spectatorii de azi...
http://www.imdb.com/title/tt0138097/
... ai talent si la scris... de unde ai imprumutat 'condeiu' ?

Anonim spunea...

Vai, ce frumos! Si nu mi-ai spus nimic pana acum. Erai doar infiorator de trista si atat. Atat mi-ai aratat si povestit. E un scump Pawel si-mi si imaginez scena. Dar cum o spui tu, n-ar putea s-o spuna nimeni. Nici macar Pawel!

another cherry spunea...

@fotojournalist: da,mi s-a parut si mie o intamplare intr-un fel 3D. condeiul a venit la mine intr-o zi. de curand. si sper s anu mai plece. ca am planuri mari.

@anonim: :). ce sa fac, daca ma sufocase starea aia.

Anonim spunea...

Ca de obicei, dumnica la ora 4 am dormit dupa cabernetul si sexul de la ora 3 ! :)))))

Anonim spunea...

bucuresti presupun....
am si eu o banca de genu' ala...
dar e mai speciala..pentru k de obicei merg acolo cand ies la plimbare...acum depinde cu cine ma plimb ..doar dak tin la persoana aceea ma asez..dak nu o ocolesc..nu vreau sa-mi intre persoane straine in "casa" mea(ne referim la banca):P