joi, 10 septembrie 2009

oh, mon dieu

paris

Cand veti fi citit aceste randuri asternute cu priceperea si rabdarea izvorate din iubire sincera, eu voi fi fiind deja francofona.

Insinuata in cartierul latin, hapaind ceva bunataturi de prin panere. Ca eu asa am inteles. Ca in viata ramai cu ce bagi in gura si ce tragi pe sex. Si atunci am pornit dis de dimineata spre Paris, la brat cu mama de cireasa. O tovarasa de excursii pe cinste, va asigur.

Avem in fata o calatorie complet profana. Vom face orice e opus culturalului. O sa stam departe de muzee. O sa refuzam cu indaratnicie sa ne extaziam in fata monumentelor care ni se itesc in cale. Si sunt sanse sa nici nu urcam in turnul Eiffel.

Ca sa mentinem insa un echilibru sanatos, vom face lucruri laice. Vom scormoni prin toate restaurantele mai cu mot. Unde o sa fie miroase mai ademenitoare, acolo hop si noi. O cireasa mare si una mai mica.

Am in plan sa mananc rata si produse derivate din rata. Apoi sa bem lungite la soare cate cafele pot intra intr-un singur corp de om. O sa facem intrecere s sper sa scot un timp record. Sa fie cu spuma de lapte pufos si cu croissant alaturi, cu unt. Ah!

Ne vom scufunda apoi, scafandri profesionisti obisnuiti cu astfel de adancimi, in magazine. De prea mult timp cireasa a fost ocupata cu acareturi asiatice. Si a suferit bugete de criza, propovaduind abstinenta.

E timpul sa se dezlege putin baierile pungii. Si sa mai serveasca dumneaei si cate un mizilic de prin rafturile nobile. Cunoscute pentru abundenta si acel jenesecua, pe care abia astept sa-l regust.

Cireasa a mai fost pe-aici, dar in alta viata. Pe frig, cu inginerul fara inima, imbracata in gri. Acum mergem la Paris cu rochie cu flori si o voie buna de speriat. Si insotita de una din cele mai placute companii de pamantul asta roditor.

Oh, mon dieu. Ce tarzie e. Maman, e timpul sa mai bem o cafea. Cafea cu rata si produse derivate din rata.

8 comentarii:

vera spunea...

Daca vezi asta, revino-tzi! Nu croissant, ci petits pains au chocolat!!!!!!!
Daca va place cu mere, Tarte Tatin.

windy spunea...

:):) oui , oui , ma'oyer !!
foie gras mousse... it's a MUST :)
la desert , incearca un turist american ( il recunosti dupa sneakers ) sa zica "Rouen" :)
plimbare placuta!!! :)

Anonim spunea...

sa-mi spui cum a fost vremea. un amic parizianat m-a speriat cu ploile si frigul din septembrie din Paris. :)

Anonim spunea...

Iar te plimbi; mon Dieu, ce te mai invidiez...alors, bon voyage, petite cerise...Sys

val mănescu spunea...

Obligatoriu să baţi pe jos de la Defense la Place de la Nations. Adică să te uimeşti de armoniile istoriei în sens invers.

No One spunea...

distractie placuta!

disa spunea...

bonne chance!

another cherry spunea...

@vera: le-am mancat pe amandoua, de mai multe ori, ca sa inteleg bine conceptul:).

@windy: exact asta am facut in continuu:P. am mancat ce zici tu acolo.

@lillav: a fost perfecta. soare fara nor. a trebuit sa-mi scot si sa-mi pun jerseul de mai multe ori, ca mai batea un vanticel. dar superok, really!

@Anonim: da, nu pot sta locului. asa e felul meu.

@varanus: ah, n-am facut ce mi-ai zis. n-am mai avut picioare destule:). asa ca istoria m-a uimit doar cu mousse de ciocolata.

@John C: thank you. asa a fost, o distractie.

@disa: merci beaucoup:)