marți, 29 septembrie 2009

cand vorbesc de fosti, se suna din goarna adunarea

ex

Mi se intampla sa mai stau asa in bucatarie si sa trebaluiesc ceva marunt.

Mai dau cu laveta pe blatul ca scos din inalbitor. Mai spal niste prune vinetii sub jet puternic de apa. Mai pun ceainicul turcesc si aburind la fiert. Sunt o femeie simplista intr-o viata de-a pururi complicata.

Si daca apuc vreodata sa vorbesc despre cate un ecs sau doi. Lucrurile nu raman niciodata la fel. Respectivul impricinat apare nonsalant in papuci in bucatarie, scarpinandu-se la coaste. Si se comporta ca si cum e la el acasa.

Unul cotrobaie prin frigider dupa niste branza cu masline. Placerea lui. Altul da volumul mai tare dupa vreo piesa care-i place. Si incepe s-o ingane fals impreuna cu radio-ul. Tanananaaaa-nanananaaaa.

Cineva ma lasa masca in timp ce face oua ochiuri. Si presara tacticos cate o boaba de piper, ca la restaurant. Altcineva ma intreaba daca am apa la rece. Si de ce am ales marca asta naspa de bere.

Din senin mi se zice ca e prea cald si mi se inchide centrala. In timp ce un domn cu fixatii si statura ascetica strange costipat firmiturile de pe masa. Tot el lesina cu zgomot zdranc! cand vede ceva vase murdare in chiuveta.

Bucataria se imbiba de miros bun dar otravit. Si tocmai atunci unul se gaseste sa aprinda lumina de sus, pe care eu nu pot sa o sufar. Oricum, as desfiinta toate luminile de sus. Imi plac numai cele care vin de jos sau de la mijloc.

Si pas de ii mai scoate de acolo. Reusesc sa-i dau pe usa afara, cu ghionti in coaste, doar mult dupa ce discutia moare. Mai ramane prin casa cate un papuc, pe care il ard dupa tenebroasa intamplare.

Cel mai ciudat e cand ma apuc sa vorbesc despre asa subiect in pat. Ecsii se teleporteaza ca in stargate. Si ma trezesc cu ei inghesuiti intre cearceafuri. Daca gresesc si vorbesc despre mai multi odata. Nu mai ai loc sa arunci un ac.

Unul sforaie de da sa moara la fiecare demers de inspirare. Altul imi trage toata patura si doarme de-a curmezisul. Genul egoist adorabil. Incat nu mai pot sa stau in nicio pozitie decenta.

Exista mereu unul care citeste si mananca savant un mar. Pe care il clefane de-mi vine sa-mi astup urechile. Si care se lupta pentru o bucatica de pat mai buna cu cel care da drumul la televizorul mic. Care apare si el ca prin farmec. Desi eu nu mai tin asa ceva de multa vreme.

Ecsii cu care ma trezesc colega de pat din greseala se rasucesc de pe-o muchie de corp pe alta, stresati. Vorbesc in somn, transpira de raceala, au insomnii sau ii doare nu mai stiu pe unde.

Gandurile din capul lor se incurca intre ele. Sforaitul se face una cu oftatul si cu plescaitul. Si impreuna se urca in vartej spre cer, dirijand avioane.

Noroc ca am un somn bun si nu ma rapune nimic din toate astea. Si noroc ca vine dimineata si totul se destrama ca aburul de la ceainicul meu. Dar am vorbit deunazi despre niste ecsi. Si s-au infiintat claie peste gramada in alcov. De nu se mai intelegea om cu persoana.

13 comentarii:

Cristian Pirvu spunea...

Cand oamenii traiau cu zeii, pentru a fi diferiti, erau sfere, barbat si femeie. Perfectiunea lor i-a maniat pe zei care s-au plans la Zeus. Drept razbunare, Zeus i-ar fi alungat pe pamant. Cand au cazut pe pamant, sferele s-au spart in doua. De atunci, fiecare isi cauta jumatatea. Acum, revenind in realitate (cum altfel decat cu matematica) statistic, iti dai seama cat de greu e sa gasesti jumatatea care te completeaza?! Cati reusesc si cati se inseala crezand ca au gasit-o?! Deci ... sfatul Lion: - cauta printre jumatatile de sfera 3D nu prin alte forme geometrice 2D :-)

Vlad spunea...

Bineînţeles, mitul andronginului nu are niciun sens. Mult mai logică e cealaltă legendă, conform căreia oamenii, ajutaţi niţel de Prometeu, deveniseră un real pericol pentru partida zeilor. Şi atunci, în disperare de cauză, zeii au inventat Gagica.

A.c., ce fumezi dumneata când vorbeşti despre ecşi?

Denisa spunea...

Mi-a placut fiecare rand pe care l-am citit si mi-a parut rau cand s-a terminat .. Si acum sunt incantata ca am gasit un punct comun cu another cherry: urasc lumina care vine de sus, traiasca iluminatul pe la colturi!

Anonim spunea...

Am vazut pe twitter ca stii ceva de joburi de programatori, imi poti da un link ceva? Multumesc

another cherry spunea...

@Cristian Parvu: am citit de trei ori ce mi-ai scris, pentru ca sfarsitul are aer de sarada:). cristi, nu ma fierbe, ce ai vrut sa-mi transmiti? pentru ca, uite, nu m-am prins si nu vreau sa raman asa:P.

@Vlad: tu ai inteles ce-a vrut sa zica Cristi si ma simt din ce in ce mai in ceata. stiu toate cuvintele, nu-i vorba, dar nu dibui sensul. pls help. si mai mult de un mar nu am tras in mine cand am scris asta. zau. ecsii sunt martori.

@ikema: pai sa facem o revolutie in sensul asta. si sa ii angrenam si pe vanzatorii de corpuri de iluminat care vand, in marea lor majoritate, niste lucruri oribile.

@

Cristian Pirvu spunea...

Nu te mai lasa bantuita de ecsi ... ei vin pentru ca-i lasi tu. Lasa-i sa planga pe pragul viselor tale. Si aia cu 2D vs 3D, Sfera e 3D, cercul (sectiunea lui) e 2D. Cauta-i mai bine pe "toate partile", din fata si din profil si asa micsorezi sansele sa-i treci la categoria ecsi ... si deci si sa te bantuie. Si un banc scurt. Isus le spune apostolilor: A‘x2 + B‘xy + C‘y2 + D‘x + E‘y + F‘ = 0, la care astia spun "Doamne, dar nu intelegem nimic. Raspunsul ... Bai ... era o parabola. (si mai sus e formula pentru parabola).

Lupul Alb spunea...

Ui' cum ma provoci!
Pai s-o luam cu inceputurile.
1. Curg balutele dupa niste corpuri de iluminat rasa sfera, subcrengatura veioza care se aseaza pe parchet si luminesc.Furnizor din cand in cand- magazinul suedez de la Baneasa. Zic ca ramnesc, pentru ca amicul Pic deabia asteapta sa le latre si sa se joace cu ele. Si eu nu vreau, ca-s din sticla.
2.Sa inteleg ca te-ai mutat deja in apartamentul ala???Ca daca da, atunci sa stii ca eu am glumit doar.....

Vlad spunea...

Eee, Cristi a vrut să zică, dacă am priceput bine, să nu alegi ecşii doar privindu-i din faţă, că profilul s-ar putea să nu fie prea potrivit pentru tine. Io unu însă nu-mi aleg gagicile după cât de bine mi se potriveşte, mi se pare absurd.

Ecşii ăştia par în mod straniu stafii. Hmm. Sunt cumva îngropaţi în spatele curţii?

Vlad spunea...

Pardon, am zis "să nu alegi ecşii", de fapt vroiam să zic "iubiţii". Gagii, dé. Viitori ecşi.

Miju spunea...

Vlad, eu cred ca ii tine in dulap... ok se mai desperecheaza cate ceva daca nu stiu sa-si tina lucrurile si dotarile pe ei la adunarea generala, ai auzit ca daca le gaseste vreun slap, cireasa il arde. ce s-ar intampla cu restul podoabelor...

Denisa spunea...

In primul rand sorry, mi-am spus ikema in loc de ikemaua (o poceala a numelui meu de cand eram mica) din cauza grabei :)

Pe langa corpurile de iluminat oribile (mai ales alea agatate in tavan) as vrea sa piara de pe piata si becurile economice cu lumina alba, de neon .. auch, ma zgarie pe creier numai cand ma gandesc la lumina aia cadaverica ..

another cherry spunea...

@Cristian Parvu: of, ce crezi tu, ca eu nu vreau ca fiecare ecs sa nu fie devina un ecs? Dar na, e in natura lor, a ecsilor sa faca asta. si e drept ca ei mi se vara in pat cand arunc o doar vorba pentru ca eu sunt permeabila. iar bancul, bancul trebuie sa il discut cu prietenul meu imaginar, I. cred ca e banc de barbati, cum era si Isus:)).

@Vlad: foarte tare asta cu viitori esci. Mi-a placut cumplit:). sfinte sisoe, imi place in continuare groaznic de tare.

@Vlad & Miju impreuna: sunt ingropati, e drept, dar la mine in sambure. de-acolo ies ei cand frec eu lampa lui aladin. as arde cu placere orice de-al lor. fara regrete.

@ikema: ikemaua de la ce nume de femeie vine?:P. ma bucur ca ne-am cunoscut. nu sunt multi oameni care sa abia in comun dorinta de lumina buna. cat despre becurile ecologice, tocmai am discutat despre ele in weekend. toate doamnele se plang de ele, iar barbatii sunt ok:).

Denisa spunea...

iarta-ma cireaso, am intrat pe aici zilnic avida de ciresenii, dar nu m-am mai uitat pe la raspunsuri..:)

ikemaua este felul in care imi poceam eu numele cand era mica.. vine de la Lacramioara.

Da, si eu ma bucur ca gasesc si la tine aceeasi aversiune fata de lumina prost gandita (si amplasata). Vorba ta, nu sunt multi care sa dea atentie acestui lucru.

Becurile ecologice (mai ales alea albe, ca neonul, brr) strica tot charmul unui loc ..