miercuri, 30 septembrie 2009

cireasa bogatanca

bogatie

Sunt o cireasa bogata. Dupa modelul mielul gras, ii curg banii prin nas. Stiu ca e o mica problema gramaticala. Dar suna bine.

Sunt o cireasa bogata este singura concluzie pe care o pot trage. Cand ma gandesc cat platesc eu pentru a vedea o anumita emisiune la televizor. Sunt o cireasa boieroaica si ma respect. Sunt guvernata de capriciile mele.

Mi-am facut abonament la cablu acum cateva luni. Dupa vreo 2 ani de pauza inversunata. Pe naiba inversunata, ca a fost tare bine. Dar am zis sa intru si eu in randul lumii. Si tot fiind inghiontita din public, am facut pasul spre normalitate.

Dar shhhhht. A mai fost un motiv. Si inca unul serios. Vazand eu ca in casa mea nu mai poposeste niciun televizor nou adus de vreun barbat de nadejde, cum se intampla de obicei, am zis sa schimb putin conceptul.

Sa vad: daca vin eu cu televizorul, impotriva firii, si fortez norocul, primesc un barbat? Raspuns corect da. Deci am banuit bine. Si nu exista echivoc. S-a petrecut intocmai si la extrem de putin timp dupa instalarea televizorului.

De-asta acum un prieten, fie el si imaginar. Multumesc lui a cherry care mi-a adus televizorul. Si obiectului in sine pentru ca mi-a adus pe I. Multumesc si lui I. pentru ca s-a lasat atras in cursa asta putin neortodoxa.

La cablu am cerut optiunea medie, pentru ca nu aveam o parere documentata in domeniu. Asa ca am zis sa nu fie nici prea-prea saracut. Dar nici foarte-foarte opulent. Am multe canale. Nu stiu exact cate si care. Abonamentul costa 47 de lei.

De atunci incoace am deschis televizorul de 4 ori. Asta inseamna, oricum ai lua-o, o medie de cel mult un film pe luna. Daca esti indulgent. Si socotesti ca a fost si vacanta si am prins si sarbatori legale, plus alte acareturi.

Deci eu platesc 47 de lei pentru un uitat scurt la televizor. Adica mai scump decat daca as merge la orice movie/multi/lightplex. As avea bani si de floricele formula elefant sau poate chiar mamut.

Contractul e facut pe mult timp. Si mi-e greu sa cred ca o sa incep de-odata sa ma uit ardent la ecran. Din pura pasiune sau doar ca sa-mi amortizez costurile. Asa ca e clar. Ma comport ca o cireasa bogatanca.

Ma simt ca in basmul ala cu printesa care musca doar de doua ori din feliile de pepene, doar cocosul recte. Si apoi le arunca la gunoi, ca nu-i mai faceau trebuinta.

Ei i se parea ca asa se mananca. Si mie mi se pare ca, dintr-o luna, doar atat trebuie sa te uiti la televizor. O zi. Si nu e frumos.

5 comentarii:

mimi spunea...

Poti, daca nu vrei sa irosesti cablul, sa faci serate "televizate". Aduni cativa oameni la tine acasa si le impartasesti din cablul tau :)
Eu as veni, si asa nu am televizor. Si chiar daca as avea, imi plac filmele vechi, revazute si discutate aprig. La ele se rade cel mai tare.

another cherry spunea...

Pai daca te apropii cumva geografic de mine, te chem. si e o idee buna, o sa fac asa.

Unknown spunea...

eu cred ca Mimi se introduce tiptil tiptil in vizita la Cireasa. Si daca e pe asa, va rog mult sa nu ma uitati nici pe mine :) vin cu povestirile la pachet, doar doar sa maximizam ROI-ul cablului pentru barosani.

eu am si televizor si cablu dar din cauza ca nu il deschid niciodata, televizorul, cablul este anulat. Adica exista la ei acolo un contor care spune ca nici o persoana normala in viata nu poate deschide televizorul mai rar de o data la 30 de zile. Asa ca, cele 30 de zile se scurg si ei imi anihileaza conexiunea la cablu!!! pana cand ii sun si ii rog frumos sa nu o mai faca, dovada ca sunt vie fiind aceea ca platesc lunar abonamentul.

Anonim spunea...

De cand cu netu' tare rar mai vad tv; ca nici nu am ce sa vad; da' deh, mai sunt si altii prin casa si s-o fi amortizand costul pana la coada. Sys

another cherry spunea...

@Povestiri: spune-mi daca te-ai referit la acel ROI care inseamna Region of Interest, din nucleara. si sa nu crezi ca am stiut singura asta, dar mi se sufla din dormitor:).
deci il deschizi exact, dar exact la fel de rar ca mine. stiam eu ca suntem un fel, mai twisted asa, de suflete pereche:). te astept cu drag la mine, mult mai curand decat pe mimi, care are un drum lung de batut.

@Anonim: daca gandesti asa, da. dar eu, titulara de cablu, nu ma uit. bleah.