luni, 21 septembrie 2009

cireasa pe post de sirena

sirena

Mi-am bagat cu un plescait satisfacut din limba picioarele in ligheanul rosu cu apa transparenta. Le-am pus la inmuiat.

Nici nu stiti ce bine face o baie la picioare unei cirese din clasa muncitoare. La ora cand greierii se trezesc si incep sa-si caute prin semnale romantice sufletele pereche. Iar oamenii se pregatesc serios sa doamna fara griji.

Cireasa intra in lighean incruntata. Dar pe masura ce apa calda o cotropeste, fruntea se desteleneste. Incep sa se vada pe harta ei ce tine loc de fata, toate cum sunt asezate. Ochii se limpezesc, barbia se descranceneaza, gura se desface bine-dispusa.

Dar vai, de data asta am uitat sa-mi iau prosop. Cu ce sa-mi tamponez labutele cand ies de-aici? Mai bine mai stau si vad eu. Poate trece cineva si imi da o mana de ajutor. Ideea de a lipai apa pe parchet nu-mi convine.

Nici pe covorul zbuzator nu-mi surade sa pic picaturi. Daca se formeaza o pelicula cum se intampla pe carosabil? Si cand sa ma urc pe el si dau sa plec, intru in acvaplanare si alunec inapoi, acasa? Ntz. Nu trebuie sa ud.

Pana la urma ma plictisesc. Imi dau seama ca sunt sanse sa raman asa pentru totdeauna. Iar cum apa nu mai e calda, se mai duce din magie. Nu mi se pare o afacere sa stau cu picioarele in apa calaie, o viata de cireasa.

Si atunci imi dau seama. Strang picioarele unul de altul in ceea ce cred eu, cu putina intuitie feminina, ca e centrul ligheanului. Si il transform pe acesta intr-un mijloc de locomotie primara.

Fac miscari bruste si ondulatorii din bazin. Doar asa pot sa inaintez prin casa. Poate ca asa se deplasa si nesofisticata euglena verde. Sau batranul ei partener de giumbuslucuri, parameciul cu cili.

Am maini libere din care dau pentru desavarsirea inaintarii mele. Sunt o blonda pe varza. Parul meu destul de scurt altfel se revarsa acum in valuri de aur pe pe spate. In plus, ma ajuta si sanii si sanii din dotare.

Picioarele cu tot cu solduri mi s-au transformat intr-o coada superba de peste. Sa vedeti ce solzi frumosi si lucitori am. Ramai traznit. Ce intamplare traznita. Sunt o sirena in toata regula. Si ma unduiesc la mine in apartament.

Ingan fara voie cantece absolut fascinante, mult mai bine decat ce pot de obicei. Genul care ar face pe orice trecator vecin sa lase tot facea. Si sa se aventureze napustindu-se pe scari, in neant. Pierzand asa drumul catre casa.

Noroc ca e geamul inchis. Atlfel ar fi un balamuc in cartier. Si probabil ca vecinele invidioase m-ar acuza de tot felul de lucruri. Stiti cum e lumea, rea. De parca eu am vrut sa ajung in situatia asta. Ce sa fac? Daca n-am avut prosop, m-am facut sirena.

Imi fac drum catre bucatarie, imi tai o felie de pepene rosu. Incep sa-i scot tacticoasa samburii. Nu-i nasol sa fii sirena. Doar ca probabil m-ar da afara de la job daca as incerca sa ma prezint asa. Lumea nu accepta usor exceptiile.

Gandul asta si pepenele rece ma infrigureaza suplimentar. Pielea de cireasa se face gaina. Ma undui eficient si ajung pana la urma in baie. Folosindu-ma de miscari repetitive si dand din mainile-aripioare.

Ma tin de nas si fac un triplu tulup prin aer. Din coada mea verde stralucitor sar stropi de lumina. Aterizez in cada cu apa calda. Unde imi face mare placere sa inot pe la fund, incurcand navoadele pescarilor.

8 comentarii:

Vlad spunea...

Hm. Asta înseamnă că apa din lighean s-a transformat într-un borş de peşte? Iar mi-e dor de mare.

Anonim spunea...

Daca te-ai transformat in sirena, poti sa-ti iei adio de la Doamna O. Si ai scapat de multe alte griji. Da' si pierzi multe alte placeri... cred ca vrei din nou cireasa.Sys

Anonim spunea...

De fapt, era Domnul O; mda, mea culpa. Sys

another cherry spunea...

@Vlad: aoleu, ce conotatii aproape mistice ai dat tu. Sa zicem ca intr-o mare sarata, cu valuri, stele si caluti.

@Sys: Ce, crezi ca sirenele nu au tot felul de avantaje?:)

luma spunea...

am si eu o rugaminte daca se poate.scrie putin mai mare. o idee.mi-e ciuda ca nu reusesc sa urmaresc pana la capat ideea,mai ales cand e vorba de texte mai lungi ca ma dor ochii de la literici mititele ca astea!
si nu vreau sa pierd un talent ca al tau!

Unknown spunea...

@Luminita, vezi ca ai optiune in toate browserele de view mai mare, nu e nevoie sa isi schimbe cireasa css-ul paginii care arata foarte bine asa :) si iti e util in general daca ai probleme cu scrisul mic, maresti la 125% si gata, problem solved.

@Cireasa, draga mea sirena, am ras cu lacrimi, o zi nu am mai dat pe blogul tau si cand m-am intors am gasit povestea cu cireasa-rama in topogan si cu cireasa-sirena in lighean. prea tare!

another cherry spunea...

@luminitza: mi-ai mai zis parca, am prins ideea si iertare ca te chinui asa. in curand o sa schimb tot si va fi bine. pana atunci, te rog frumos sa mai ai putina rabdare.

@Povestiri: foarte multumesc, boieroaice dumneavoastra.

No One spunea...

cand am citit printre zambete ma gandeam ca stii foarte bine fizica, ca stapanesti centrele de greutate (scripeti?),te joci cu dinamica volumelor si pui fortele fizicesti in actiune :)