vineri, 1 ianuarie 2010

mortul de pe rezolutie

baloane

Cireasa este insistenta intr-o anume privinta precum musca ce vrea sa stea numai pe gura omului care doarme dimineata.

Si isi pune ea in fiecare an, cu ochi umezi de roua sperantei si inima mica de pofta, tot felul de planuri micute, mediocre si grandioase. Pe care se straduie sa le urmeze indeaproape fara ragaz. Si sa le dea gata pe parcursul celor 12 luni care ii sunt incredintate.

Cam ce-si pune ea in cap se indeplineste, de cele mai multe ori. Pentru ca este incapatanata cireasa si tenace. Si nu prea face casa buna cu refuzurile. Universul comploteaza si el cu planurile ciresei, cand vede ca dansa nu stie ce-i hodina.

In ultimii ani insa, se insinueaza pe lista ei o dorinta apriga care nu se lasa indeplinita nici cu militia. Este mortul de pe rezolutia ciresei. Eu vreau sa pun voci pe desene animate. Si tot voci pe spoturi publicitare.

Cred cu tarie ca, pe langa scris, asta e o alta menire a mea. Nu ca pamantul va fi mai bun dupa ce dorinta mea va deveni realitate. Dar vreau foarte mult, mult de tot. Deci eu voi fi mai happy dupa ce asta se va fi intamplat.

Si pentru ca nu cer luna de pe cer si pentru ca asta e doar un alt job, ca atatea altele, eu nu pricep. Nu pot sa inteleg de nu e chip sa ajung sa-i pun bifa si acestei nazuinte. Desi am vointa si si putirinta.

E drept ca ceva probleme exista. In sensul ca mi-e destul de rusinica sa bat la usile oamenilor care se ocupa cu asta. Si sa le spun ca eu sunt tot ce si-au dorit vreodata. Sa le explic ca eu sunt cea mai buna voce din Romania moderna.

As fi mai impacata cu orgoliul meu daca as reusi cumva printr-un nepotism odios. Sa traga sforile pilele astea ale mele. Voi, de exemplu. Care stiti pe cineva care stie pe cineva. Si sa capat zeci de filme si spoturi pentru care este imperativ ca eu sa trag voci.

Sa ma traga producatorii de haine sa vin sa evoluez pe peliculele lor. Sa nu mai am niciun moment liber din cauza ca exista milioane de copii care nu mai vor sa se uite la televizor pana nu o aud pe cireasa. Sa se planga corporatiile ca nu mai pot vinde produse pana nu se aude trilul ciresei interpretand reclama lor.

Ati prins ideea. Vreau sa incep un capitol nou, pe langa cel cu pixul. Vreau sa dau drumul la vocea din livada. Si nu-mi iese. Frustrant.

O sa scriu o noua rezolutie cu ce vreau nou anul asta. Dar ce ne facem cu mortul asta de pe rezolutia ultimilor ani. Hei, ma aude cineva?

7 comentarii:

Lili spunea...

Da da. Ai voce si in scris. Si e misto.:))
Incearca la un radio pentru inceput.
La multi ani Cireaso!

M. spunea...

E simplu.Scrie mataluta o poveste pentru copii.Frumoasa, cu sau fara cirese.Pune-o pe blog, in format audio, pe la 1 mai, cel mai tarziu.De 1 iunie fa-o cadou copiilor.

Mirona spunea...

Eu n-am un sfat, dar am o zicere: Traiasca nazuintele! Si eu am multe si crete, pur si simplu le vreau in viata mea :) Iti tin pumnii, cireasa, din pacate nu-ti pot servi de unchi care-si ajuta nepotica :))

another cherry spunea...

@Lili: sa-mi tii pumnii anul asta:)

@M,: crezi tu ca asa merg lucrurile? si nu cred ca stiu sa scriu povesti pentru copii...inca.

@Misaki: e bine si asa, chiar daca nu-mi esti unchi, tot faci ceva bun, adica ma incurajezi.

Nona spunea...

Hei, nu e nevoie sa o scrii chiar tu. Poti sa te combini cu cineva care scrie asa ceva si vrea sa si le faca cunoscute sau poti lua povesti super cunoscute pe care sa le spui copiilor si sa le inregistrezi.

Poti face un blog, un proiect cu asta, poti scoate chiar si un cd pe care sa il vinzi. Oricum acest demers ar fi util chiar si pentru tine pentru ca te-ar pune fata in fata cu jobul insusi. Si ai putea vedea exact cat de mult iti place.

Uite, de exemplu mie cand eram mica imi placea povestea Cipolino :))

Te pup

another cherry spunea...

@Nona: deci sa inregistrez pentru tine cipolino? Bine Nona, o fac si pe asta:).

No One spunea...

stai stai putintica sa ridic receptorul si sa vorbesc cu cei de la Disney :) stii astia de la Disney au facut numai filme cu animalute, acum e timpul pentru fructe si livezi in floare :P presimt eu ca vom da lovitura muhahahaha :)))