marți, 17 iunie 2008

ce fel de mosi si babe vrem sa fim

recunosc de la inceput ca nu stiu ce mos vreau sa fiu. sa zica unul din barbatii prieteni asta. liarliar sau ronin sau cidul. sau canalia. sau altul.

dar stiu ce fel de baba vreau sa fiu. o baba smechera. care are un plan bun pt o batranete cat mai funky. desi batranetea nu prea e funky de felul ei.

am vorbit si cu a cherry. si am ajuns la concluzia ca noi o sa fim niste babe cu motz. pt ca o sa ne preocupam inca de pe acum. o sa incercam sa ne facem viata noastra de babe cat mai frumoasa. chiar daca prin asta o sa facem pe a altora mai grea.

deci, pe concrete, ce o sa fac.

1. o sa pun bani de-o parte din timpul vietii. ca sa imi pot permite la batranete tot felul de excentricitati. pe care niste copii si niste nepoti ingrati nu o sa fie de acord sa mi le indeplineasca. ca doar in capul lor sunt doar o baba, deci ce mai conteaza...

rudele mai tinere o sa se chinuie sa-mi intre in gratii ca sa le las una alta. eu n-o sa am bun simt si n-o sa le spun sa nu-mi mai dea cu periuta. ca e jenant. o sa-i las sa se chinuie pe langa mine sa ma multumeasca. pe mine, o baba-stapana inelului.

2. o sa ma reapuc de fumat. 2 pachete pe zi o sa fumez, o sa fiu o baba care pufaie mereu. o baba fumeganta, cu voce haraita de vrajitoare. dar o vrajitoare multumita.

3. o sa cumpar un bloc cu alte babe si mosi preferati. cei mai tari si cool babe si mosi din oras o sa stea in bloc cu mine. o sa fie bataie pe apartamente. si preturile o sa urce vertiginos. o sa fac specula. o sa fiu o baba lider.

4. o sa mananc tort de ciocolata pana plesnesc. si castane trase in zahar. si snitel cu cartofi prajiti. si merdenele. si paste cu sos cu smantana. si tot ce trebuie sa mananc acum in cantitati decente. o sa fiu o baba indecenta culinar. si nu numai.

5. o sa cumpar o casuta la tara si una la mare. o sa fiu cand o baba rurala, cand o baba maritima. asta cand n-o sa am chef sa fiu o baba cool si citadina. o sa dau muzica tare. o sa mai uit la nori. o sa beau spritzuri cu vecinii si prietenii.

6. o sa chem artisti de toate felurile sa creeze la mine in livada. o sa fac un cuib de arta si cultura. o sa vina oameni din toate colturile lumii. sa vada o altfel de baba. o baba alternativa. o baba care refuza sa intre in mainstream.

7. o sa-mi fac parul mov. o sa-mi fac parul mov? o sa fiu o baba mova.

8. o sa ma dau pe net. o sa incerc sa fiu cat de la curent cu noile tehnologii si gadget-uri o sa pot eu. o sa fiu o baba virtuala. o sa fiu o cyber-baba.

9. o sa cultiv flori. o sa cultiv legume organice. o sa am oi. o sa fiu o baba florala. si legumicola. o baba pastorala. care da petreceri in pijama de ziua recoltei.

10. o sa calatoresc mereu. shontac-shontac. o sa fiu o baba care inghite kilometri cum respira. nu o sa ma duc la bai. ci in madagascar. nu o sa vizitez venezia. ci cape town. nu o sa iau pachete all inclusive. ci o sa dorm sub stele in desert. o sa fiu o baba globetrotteritza.

cam asa planuiesc eu sa fac imediat ce ajung baba. si o sa fac toate astea cu prietena cireasa. poate mai putin tortul de ciocolata. ca ei ii plac fructele de padure acrutze.

voi cum vedeti subiectul? v-ati gandit?

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Sa te-auda Dumnezeu! iti doresc sa poti sa faci toate asta cand o sa fii babuta, ca tu n-o sa fii niciodata baba. Esti prea delicata. Baba e una inalta, cu oase mari si 42 la pantofi. Nu este cazul tau! Vrei un sfat prietenesc de la o babuta (ca nici eu n-am 42 la pantofi si nici oase mari; seman un pic cu tine)? Tot ce zici ca vrei sa faci atunci fa acum! Macar o parte! Iti spun eu ca nu o sa mai ai chef de toate astea cand o sa fii babuta. Sau poate e valabil numai pentru mine. Eu as vrea sa fac o groaza de lucruri dar ma simt obosita, mi-e lene sa mai plec de-acasa. Cu mancatul nici acum nu se poate, ca incepi sai ai colesterolul mare sau mai stiu eu ce alta porcarie care nu-ti da pace. Cu fumatul la fel. Sau poate ca daca tu nu fumezi acum o sa poti s-o faci atunci. Cu net-ul e o.k. Asta fac si eu si deci se vede ca se poate. Pupici

another cherry spunea...

:)), mami, n-ai zis nimic de faptul ca vreau sa fiu o baba mova:). bine, o sa iti iau sfatul si o sa ma gandesc la asta:). de fapt de-aia seman cu forest gump, cum zici tu, pt ca traiesc si acum ca o nebuna:)

Anonim spunea...

Cred ca e mai misto o baba rosie ca flacara. Am vazut eu o baba din inalta societate italiana, Marina Rita di Meana (intra pe net s-o vezi) care e tare sexi!

Unknown spunea...

eu mi-as dori sa fiu o babuta misto, dar nu cred ca o sa-mi iasa...senila sunt de acum, cu tendinte de cocktail de tot felul de nebunii, deci eu o sa fiu aia colorata de la Calea Victoriei care se crede sexy si inteligenta dar nu e decat o zuza care s-a dat cu ruj pe toata fatza de arata ca Bozo the Clown si pe care nici pisicile de acasa n-o mai suporta ca le strica toate shustele si din cand in cand le mananca si mancarea :)
dar tu, pisi, o sa fii misto si o sa ai mereu unghiile alea rosii care-mi plac mie mult de tot. simt asta :)

another cherry spunea...

@irina: cum sa nu-ti iasa, the spirit is out there, eu il vad destul de des...in que pasa:)

@anonim: da, misto gagica! bine, m-am rasucit, ca ea vreau sa fiu:)

Unknown spunea...

my spirit is a damn drunk, then :))))
o sa am o discutie cu el, foarte curand!!!

another cherry spunea...

cheama-ma si pe mine, unde-s 2 puterea creste:P

B spunea...

eu vreau sa fiu un mosh sanatos, la cap si la trup. o s-o ard pe banda de alergari si la bazinul de inot. posibil sa inchei acolo marele spectacol, pe fundul unei piscine.

ah si vreau sa rad mai mult ca acum. si sa divortez. si sa ma duc la pescuit si concerte cu nepotzii.
si nu sunt de acord cu oamenii care spun ca trebuie sa faci totul cand esti tanar (with all do respect). eu chiar am planuri maretze pentru batranete.

perfidius smith spunea...

eu cand o sa fiu mos o sa ma fac laptar!

another cherry spunea...

le multumesc fakeprietenilor pt ca ne-au impartasit cum e sa fii un mos pe cinste.
si eu am planuri incredibil de multe, mult mai mult decat am scartzait cu penita aici.
perfi, the milkman! o sa te contactez sigur ca si baba pt lapte proaspat.

Anonim spunea...

eu zic sa te inregistrezi de acum pe lista, sigur perfi o sa aiba mare succes ca laptar :)

another cherry spunea...

perfi, sfatuita de irina, vreau sa ma pui acum pe lista ta de babe hulpave de lapte:). stau in floreasca, ca sa stii sa faci traseul.

Anonim spunea...

Geia sas, kalos sas vrikame filoi kai files. Buna ziua dragilor, iata-ma din nou la post, in tara natala si prietena. de fiecare data cand ma intorc in romanica-nasparlica ma induiosez tare, salut pe toata lumea (ca asa sint eu, entuziast) si platesc intretinerea.
Eu cand o sa fiu mos am mai multe planuri, pe care pot sa le si combin intre ele.

1.Primul este sa fiu un fel de "capo di tutti capi" adica un fel de nasul care este un mos care este el mos si care dirijeaza lucrurile din familie si primeste cadouri si ordona masacrarea lamailor in bucatarie si atacul asupra rafturilor de mezeluri din carrefour.
2. Al doilea plan e sa fiu un mosuletz modern, sa imi iau scuter, si rotile si un walkman(nu ipod) sa ma dau cu rolele in parc si sa ma duc la cinema sa vad toate filmele de pe ecrane.
3. sa ma apuc de femei si sa am cate 2-3 pe noapte, sa ii oftic pe baietii la moda cu frezele zburlite si voci pitigaiate.
4. sa imi iau al 7 lea dan si sa ma inrolez voluntar in MI6 si sa vad toata lumea din avion, prin luneta.
5. si 6. sa ma retrag in munti prin retezat si sa traiesc un aer curat, sa fac pipi in natura.
7. sa imi infiintez o scoala de salsa pentru nudisti care sa contribuie si la energia alternativa a cireselor, adica dansatorii sa fie conectati la firele alea, sau mai bine pe astia ii facem wireless ca sa poata dansa (si sa faca si altele ) bine.

another cherry spunea...

codoooooooo! codooooooooo! bine ai venit inapoi. cum a fost? vad ca bine, pt ca ai venit cu idei proaspete si vesele despre senectute si altele:)
bine te-ai intors.
si, by the way, mor dupa planul nr. 7:). dar stiai asta, nu-i asa?

Anonim spunea...

a fost foatee binee, multumesc de intrebare, am multe de spus si de povestit, dar o sa las mai bine pozele sa vorbesca, am facut la poze de ma dor degetele. m-am bronzat. am innotat de am innebunit pe toata lumea, (salvamarul era o tipa supermisto), am mancat de am spart(si tot nu am terminat), m-am uitat dupa grecoaice(dar aveau fundul mare...). a fost relaxant, insa cam scump.


o sa pun poze la vedere.

planul nr 7 e beton, mai ales combinat cu planul 2 si 3. nu stiam ca iti place salsa.
(btw la atena am cunoscut o cubaneza f draguta, iar grecoaicele sint varza la salsa, in schimb danseaza pe masa si isi ridica fusta.....:)))))

Ronin Man spunea...

codo, welcome back man! bine ca ai revenit, ca another asteapta inca baia de sange promisa:)

la salsa nudista ma bag si eu, da nu acu, cand o sa fiu mos :)

si another, eu vreau sa fiu un mos activ, sa umblu, sa ma imbrac ca un boem, sa tin o pipa-n gura si sa ma bucur de timp si viatza, asa in tihna :)

another cherry spunea...

@codo: ce misto se vede grecia prin ochii unui melc. cum vedem pozele?

@ronin: vai, cat imi plac mosii boemi! ronin, nu poti sa te imbraci de pe acum asa? nu mai am pur si simplu rabdare (semnul de fata rusinata)

Anonim spunea...

Am un o fata care are 12 ani impliniti si un baiat care are 19 ani neimpliniti, iar ei impreuna cu colegii lor sunt prietenii mei si iasi doresc sa fi fost tatal lor. Cunoscandu-le mamele, si eu as fi dorit sa fi fost tatal lor aproape la toti. Cand voi fi mos, vreau sa fiu prietenul prietenilor nepotilor mei.

Anonim spunea...

@ ERATA -> ... cu colegii lor sunt prietenii mei si ei isi doresc sa fi fost tatal lor.

Anonim spunea...

@cire: sa stii ca ieri am cumparat cirese din bulgaria, pe drumul de intoarcere.
despre poze: pai nu prea stiu, sa imi spuna si mie consultantii care e cel mai bun mod de a le vedea. aveti putintica rabdare.

@ronin: va curge singe din belsug si capete vor fi taiate....pentru ca eu sint iute la manie.
de ce nu te bagi la salsa nudista? vrei sa astepti pensia? dar atunci nu vei mai avea "motivatia". eu ziceam ca e mai bine acum. ....parerea mea...

Anonim spunea...

@cire: sa stii ca ieri am cumparat cirese din bulgaria, pe drumul de intoarcere.
despre poze: pai nu prea stiu, sa imi spuna si mie consultantii care e cel mai bun mod de a le vedea. aveti putintica rabdare.

@ronin: va curge singe din belsug si capete vor fi taiate....pentru ca eu sint iute la manie.
de ce nu te bagi la salsa nudista? vrei sa astepti pensia? dar atunci nu vei mai avea "motivatia". eu ziceam ca e mai bine acum. ....parerea mea...

another cherry spunea...

@cidul: m-am incurcat ingrozitor in atatea ramurele de exprimare, stiu ca asta ai urmarit. dar recunosc ca ideea in general e tare buna:)

@codo: ciresele rulez, indiferent de ce natie. dar mi-a inghetat sangele meu, care nu tb sa curga si el, de atata manie impotriva lui ronin:P. in plus, mi-e cumva drag...stiu ca melcii sunt in general animale de prada, dar fii milos.

Anonim spunea...

OK !