duminică, 29 iunie 2008

cine a murit la mine in frigider. si de ce.

am stiut de cum am intrat in casa ca ceva e f in neregula. se simtea moartea plutind in aer.

m-am apropiat tematoare de fridiger. si inarmata cu pisalogul de la chestia in care pisezi nuca.

sunt o femeie care locuieste singura. am tot felul de inventii de aparare care pot spulbera dusmanii dintr-o aplicare la tampla. dar cu care se pot bate si cuie. atunci cand nu ai un ciocan bun.

inarmata pt ca atunci cand exista un cadavru, sunt mari sanse sa fie prin preajma si un ucigas cu sange rece. dornic sa vina de hac si unei cirese cu sange cald.

am crapat putin usa frigiderului. daca inainte sa deschid mi se parea ca razbat vaiete anuntatoare de lupta cruda, acum liniste mormantala. m-am gandit ca cineva dinauntru, vazandu-ma, a facut catre ceilalti locatari ai frigiderului un semn cu pumnul strans. semnul ala pe care il face dirijorul cand vrea ca orchestra sa taca brusc.

acum, doar lumina difuza care se loveste de borcane si linge pervers sticlele. dar liniste. un fir de transpiratie mi s-a prelins pe tampla dreapta surescitata. inima budibum budibum. sa-mi iasa din piept prin pielita subtire de cireasa.

mirosul mi-a dat parul pe spate. care asa a ramas pana acum. am inchis repede si m-am rezemat cu spatele de frigider, ca sa nu poata iesi. in caz ca e cineva de iesit. respiram greu.

m-am lasat in jos, neparasind planul frigiderului. ca sa ma gandesc ce e de facut. am baut repede cateva dushti din vinul rosu desfacut. prinsa de un curaj nebunesc, am deschis din nou brusc.

mirosul de culoare mov a inceput sa circule cu chip had prin toata casa. vecinii de jos au batut in podea. veniti voi sa rezolvati daca sunteti asa de viteji.

am luat obiect cu obiect si le-am apropiat de nari. am luat ou cu ou si l-am zguduit sa vad daca nu cumva a facut pui. pui care nu au facut dush aseara. nu. inauntru erau doar galbenusul si albusul. la fel de prieteni ca de obicei.

si totusi...

am preferat sa cred ca nu era vreun morcov care sa asasineze cu sange rece o telina. ci doar probabil ceapa aia banala care a murit fara lumanare la cap. in combinatie cu un cash mai vechi venit cu avionul de la chechis, judetul salaj. m-am mai linistit.

am chemat autoritatile. s-au facut toate cele necesare. cadavrele au fost ridicate de catre biologi in costume etans. pt a micsora riscul impanzirii populatiei cu epidemia care a rapus victimele.

dupa cateva ore de cercetari, specialistii s-au declarat incapabili. sa inteleaga care a fost cauza decesului spontan. ceapa mai avea zile. iar cashul era in floarea varstei.

si totusi...

exista desi sanse ca eu sa dorm in casa cu un asasin. care poate lovi cu sete din nou. daca maine gasesc si sunca cu beregata taiata, e clar. pun sechestru pe apartament o vreme si ma mut.

cineva a murit la mine in frigider. desi toti locatarii pareau sa se inteleaga bine. nu avem mobilul crimei. si nici vreun suspect.

si pana se rezolva situatia, o sa deschid usa de la fridiger numai asistata. in caz ca lesin si ma lovesc la cap. sau pot sa incep sa tin sticlele cu apa rece pe la voi.

tineti-mi pumnii. nu mi-e usor.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Pai mai uita-te si pe-acolo din cand in cand. Si daca tot umbli ca o racheta scapata de sub control, goleste-l pe bietul frigider de tot ce ar putea sa-i dea asa un miros. Intelegi?

another cherry spunea...

:)). pai m-am uitat, dar n-am inteles bine ce-am vazut:P. cireasa racheta a fost surprinsa de frigiderul buclucas. oricum, am mai supravietuit o noapte cu el in casa, ceea ce e ok:)

Monica spunea...

duamna, eu am constatat ca sursa mirosurilor din casa mea e gura de aerisire( care e parte dintr-un sistem unde isi varsa mirosurile intregul bloc). Nu, eu nu prajesc lucruri in casa mea, nu, nu mananc afumaturi imbibate in ulei, nu, eu nu raspandesc decat miros de orez fiert si salate. dupa ce cauti sub covoare e timpul sa mergi cu detectorul la gurile de aerisire, zic.

Anonim spunea...

Ah, nu pot sa cred ca ai banuit cashul de Chechis. Asa ceva n-am mai pomenit. si oricum cand moare ala, crede-ma, o sa stie toata Floreasca.

Anonim spunea...

@ monica -> cu siguranta vei muri sanatoasa ! ;)

@ another cherry -> cand mi se intampla asa ceva, mirosul este verde, la tine este mov ... deja m-ai pus serios cu dosul pe ganduri ! :(

another cherry spunea...

@monica: eu nu am sursa de aerisire. stau intr-un bloc mic. sau am?!:))
sincer, m-a spart...

another cherry spunea...

@a cherry: sa stii ca acel cash, desi inca in floarea varstei, a contribuit substantial la miasma din frigider. o avea chechisu multe calitati, nu zic, stii ca ma omor dupa el, dar face un cas mirositor....ceva de speriat:)

cidule, serios e verde? merge verde cu mov? da, merge, raspuns corect:). deci e pace.

Anonim spunea...

Se pare ca miroase ... mortal cashul vostru . :)

Anonim spunea...

another cherry, despre morti numai de bine. iti place cascavalul?(reclama la cascaval delaco)http://www.youtube.com/watch?v=y0e8r9h-fx4

Anonim spunea...

uite un cantecel morbid de vesel....daca ai probleme cu corazonul, cu gluga sau cu emotiile, nu da link, daca nu, da....http://www.youtube.com/watch?v=PnJVUhMWOKY

sa stii ca nu e prea romantic, dar mi-am adus aminte cand am vazut titlul post-ului