marți, 24 iunie 2008

cireasa ardeleana

pana de curand radacinile imi erau clare. sunt o cireasa din salajean. leagan de civilizatie si cultura citadina cu sange albastru. parte integranta dintr-o capitala europeana.

dar din ce in ce, simt mijind in mine o noua mladitza. mi se pare ca sunt cireasa ardeleana. mai precis clujeana.

DSC00493

fac ce fac si imi caut de lucru pe la cluj. de cate ori pot si ma cheama kapra ardeleana, iau cireasa colega, iau un mijloc de transport random si fug la cluj. reunirea kaprelor e mereu vesela.

DSC00810

DSC00495

cum ajung, nu vreau sa mai plec neam. spre exasperarea ciresei prietene. care chiar e intr-un fel clujeanca. si nu moare de interes sa ramana acolo.

am descoperit clujul de curand. sunt fascinata. de ritmul oamenilor. de mancarea buna. de apropierea dealurilor si lacurilor. de centrul frumos in care iti vine sa te plimbi. de cofetariile cu prajituri mai cu motz.

DSC04021

DSC04041

am intrebat-o pe mama. esti sigura ca nu sunt clujeanca? ma simt al naibii de clujeanca. mama e cam descumpanita. ca si cireasa de care ziceam. nu intelege ce m-a apucat. dar nu se impacienteaza. crede c-o sa-mi treaca.

va riscati dc va ganditi asa. m-as muta la cluj intr-o clipita. cu catel si purcel. care catel?! care purcel?! nimic nu e mai simplu decat sa-mi iau catrafusele sa plec val-vartej.

am la marti salata mea preferata. dada, cea braziliana. astept cu interes ca somesul sa aiba faleza bine organizata. se lucreaza acum la asta. as stii cu cine sa votez. nu ca aici.

chiar ma gandesc sa ma duc la un organ de stat, nush care, sa cer o dispensa. sa votez primar pt cluj. doar asa, pt ca ma intereseaza bunul mers al orasului ala. m-as da cu bicla. nu exista tort cu surori visine ca cel de la mozart.

DSC00435

au ei, clujenii, un deal inalt unde se vinde cafea buna la ceasca. stai sub umbreluta si esti pe acoperisul orasului.

cand ma intorc, dupa doar 2 zile, am vb mai domoala. zic no dupa cuvinte si cafia si separat cu accent pe primul e. si cinshcinci. no.

la cluj exista billa, deci as avea si chiflele preferate. la mallul lor se face suc de morcovi cu mere, care costa doar 7 lei.

la cluj salasluieste kapra ardeleana, prietena buna cu ciresele. cum sa v-o descriu? ea zice ca traieste intr-o lume in care nu se surpa maluri. ce vreti mai mult de-atat.
si pare ca poti avea un nou inceput sanatos.

DSC04027

cu vama ar fi mai greu de rezolvat. mai ales cand stim ca luam radarele de pe dealul feleacului cum respiram. dar when there's a will, there's way.

birjar? la cluj te rog. da cailor jaratec.

11 comentarii:

Anonim spunea...

eu zic ca tu, ciresico, poti sa fii de unde vrei tu...fara sa para out of place.

another cherry spunea...

:)uite cineva care ma intelege cu adevarat, mai rar asa:)

Unknown spunea...

:))

Anonim spunea...

No, ghinie, fatuca !

another cherry spunea...

cidule, zau ca ma cheama clujul regulat, asa de regulat incat de ce sa mai cheltuim atatia bani si atata timp? sa sedem acolo mai ghinie:)

Hiacint spunea...

am fost şi eu iară în cluj weekendul ăsta. normal că acolo mîncarea e mai bună, preţurile mai bune, casele mai îngrijite şi hiacinta fără frică poate să meargă în toiul nopţii pe stradă. dar poate vede ea doar lucrurile frumoase. oricum, m-aş muta acolo fără să mă gîndesc de două ori, şi-aşa n-am de luat decît o bocceluţă. şi toată biblioteca, dar zic şi eu ca diogene (?) că o am depozitată în minte :)

another cherry spunea...

@hiacint: deci nu sunt singura pe lume in demersul meu clujean. culmea e ca eu n-am nicio treaba cu ardealul, chiar sunt get-beget bucuresteanca, chiar daca mai de pe la periferie:P. imi place totul acolo, ma simt excelent cand ajung.

Anonim spunea...

si e adevarat ca in cluj cainii latra asa:
-no, hau, hau.?

another cherry spunea...

da:). si pisicile no miau, no miau

Diana Adela Martin spunea...

eu deja am facut primul pas spre clujenizare: am trecut de la steaua la hai cfr cluj! pai ce era sa fac dupa toate acele prajituri de la cafeneaua vieneza si dupa spectacolele teatrului maghiar .

oh tu cluj, oras al puburilor misterioase si al hainelor outwear care se vand cu 50 ron. oras in care masinile nu se pricep sa claxoneze iar pietonii traverseaza intersectiile in diagonala.

si al minunatului ziar clujeanul patronat de un napocel haios ( http://www.clujeanul.ro/saptamanal/bancurile-lui-napocel-2715407 ), si rubrica asta, dragi cirese, o ador: http://www.clujeanul.ro/saptamanal/carul-cu-nervi-2666571

another cherry spunea...

deci am gasit ceva adepti la nebunia mea cu clujul. imi place de mor acolo si nimeni nu parea sa ma inteleaga. dar m-am mai linistit:). si soarele e mai bland la cluj.