joi, 26 iunie 2008

cireasa microbista

suntem in viena lui 2008. e campionat. pe strazi umbla salbatici vopsiti in culori de lupta. practicand dansuri rituale pagane. umar la umar cu doamne cu bijuterii de familie si domni cu joben. si trasuri elegante cu cate 2 cai.

am pus bluza alba. fusta rosie. tichie cu oglinjoare si fir de aur in cap. dupa modelul ce-i lipseste ciresei: tichie otomana. si, dand discret din buric, m-am dus sa urlu ca din gura de sarpe. turkiye, turkiye, turkiye.

in jur, multe pasiune. nasuri coroiate pana la sfidarea regulilor constructiilor in consola. piele inchisa la culoare, par de pacura. miros de pasiune impletita cu feromoni. de imperechere si de izbanda.

cata frunza. cata iarba. stefan cel mare ar fi fost coplesit. ar fi cerut pantalonii maro. totul e rosu cu alb si cu semilune. femeile turce poarta capul acoperit dar sunt infasurate intr-un steag. habotnicia cu extazul sportiv merg labutza in labutza.

o doamna ma pipaie bine la intrare. apoi ma pune sa beau apa demonstrativ in fata ei. uite din ce obtin unii oameni placere...

suntem in fanzone. aici e loc doar pt cei mai pasionati de fotbal dintre noi. cireasa se conformeaza. alaturi de un grup de indieni cu piele maro, urla ca o nebuna. turkiye.

goooooool. gooooooool. cireasa sare in sus. tipa cat o tin capacele ei de cireasa. otomanii isi flutura copiii deasupra capului. copiii care sunt viitori mari producatori de kebap. ii privesc cu respect.

incep fulgere. nu conteaza. dragostea de fotbal intrece frontierele. cum ar fi ca la primii stropi de ploaie sa fim lasi. si sa fugim ca niste caini. cu coada intre picioare. turcii cui ar ramane? jos podolski.

turkiye. hai baietii. un domn in costum de vaca imi ia mintile. trebuie sa facem o poza. va rog, sunteti cea mai fenomenala vaca pe care am vazut-o in viata mea. lasati-ma sa va strang in brate. click.

goooooool. goooooool. ne luam in brate. ne strangem de atata bucurie. ma rog.

se desface cerul. incep sa curga cantitati generoase de apa. drept in capul ciresei. care se pierde putin. dar uitandu-se in jur si vazand ca pasiunea sportiva nu intra la apa, baga si ea.

ne varam in niste pungi mari cu gluga. si cu apa siroind din nas, gat si urechi, bagam in continuare. turkiye. as putea sa particip cu succes la concursul tricourilor ude. as bate orice cireasa la fund. sunt una cu natura. de dragul ienicerilor si spahiilor.

se intrerupe semnalul. huuuuuuo. huuuuuuo. nemernicilor! apare un anunt care zice fugiti acum pt viata noastra. in germana. eu nu inteleg nimic asa ca stau pe loc. dar grupul de indieni o ia la goana. si exact acum, in secunda asta, incepe un uragan vienez.

galeti cu apa mi se desarta in cap. vant puternic, coafura nu rezista. imi sare basca otmonana. fugim toti ca potarnicile. e apa peste tot. ne lovim unii de altii. cireasa se panicheaza. ii e frica sa nu o ia multimea. sa o joace in picioare. sau vantul. sa o faca zmeu.

intram intr-un local vienez old school, unde lumea mananca simandicos. asculta un pian in surdina. alamuri si cristale lucesc oareunde. excitati, urlam ca niste tampiti. niste tampiti uzi de data asta. turkiye.

imprastiam stropi in farfurii doldora cu 3 capere si o frunza de menta si un melc cu sos de caramel. ne lipim jilavi de matasuri si freze duse la coafor. tragem fetele de masa cu fundurile neincapatoare. zornaie tacamurile. auzim cate un ah/oh.

turkiye. ne-ai amagit. cum trec eu peste asta. am crezut in tine. jos basca otomana. cireasa iese cu freza turtita de esec si prea multa apa.

cireasa infuleca kebap de la turci cu urechile pleostite. turkiye. acum da-te jos sa vezi ce-ai facut.

21 de comentarii:

ana spunea...

ole ole, si cu cine tinem acum?

cu sangele latin sau cu nemtii, eh?

Marilyn spunea...

musai cu sangele latin!!

Anonim spunea...

Cand se amesteca sangele latin cu cel balcanic iese ca-n articol. Fisticacaovaniiiiiil !

Unknown spunea...

adorabil post. ma duc sa ma storc :)

Anonim spunea...

constructii in consola? huh? de unde stii tu de asa ceva?

si vaca avea blana in urechi?

haios post, mi-a placut f mult. supertare.

Anonim spunea...

of, cum mai scrii tu de frumos din tot sufletu' tau maretz de cireasa!

Anonim spunea...

turcii au pierdut? oh God, adica Allah demet.

dar au luptat ca niste lei, insa nemtii, ei nemtii erau mai puternici si mai mari insa turcia trimfa la kebap si la salate si la mancare buna.

Turkye al akhbar. Yallaaaa, Yallaaaa.

Merry Christmas everybody.

another cherry spunea...

@anna: am tinut cu spania si a iesit. acum tot cu spania. dar nu mai sunt la viena, sunt la bucuresti si o sa fiu mai pasnica:)

another cherry spunea...

@marilyn: deic suntem de-o parere si duminica, cu sangele caliente:)

@cidule: da, mare balamuc cu sange incrucisat a fost. pacat ca n-am avut timp sa pun si poze, ca aveam:P

@pisi: cum te storci? si mai ales de ce? si cu cine? mergi la mare?:P

@codo: am fost maritata cu un inginer. mi-a povestit cate ceva fascinant despre console:P. tnx

another cherry spunea...

@g: multumesc frumos, imi place de mor sa scriu si poate si de-aia imi iese usor si cateodata bine. nu mereu, stiu asta. dar aveti rabdare cu mine va rog:).

@codo: turcii au si o tara plina de bunatati, sunt mari maestri la turism, sun simpatici, fac cea mai buna mancare intr-adevar. si unde mai pui ca si ceailu de mere e tare de tot si papucii anatolieni de piele cu forme ciudate. cumpar in curand spre exemplificare:P.
deci nici o problema ca au pierdut, zic eu.

ana spunea...

pacat ca nu-i a lor baclavaua

would have been too sweet to be true

another cherry spunea...

cum anna, nu e a lor? esti sigura? pai atunci cine a inventat-o? uuuuh, ce veste.

Anonim spunea...

inteleg, inginerii astia stiu un singur lucru si fix. era constructor, nu?

vreau sa merg si eu la turci, vreau la turci, si in vama.

me like food, si toti zic ca au mancare buna. am retinut si ceaiul de mere. papucii? nu ma dau in vant dupa ei, dar daca zici tu......

distractie placuta la mare, poate ajung si eu saptamana urlatoare.

ana spunea...

se cam cearta pe origini, vorba vine ca ar fi de la greci dar turcii i-au facut retusuri, deci ramane contributia

the pride's still saved :)

another cherry spunea...

@codo: la istanbul e mortal, musai sa mergi codo. eu mai ajung acolo la inceput de august, abia astept. papuci sau nepapuci, tot e distractiv.

@anna: deci au nevoie de o campanie de PR bine pusa la punct in care sa explice si sa convinga lumea intreaga ca ei sunt fauritorii minunatiei, si ca grecii au fost niste bieti diletanti:)

ana spunea...

exact. PR-ul face minuni, mai lipseste sa le ajunga si lor la urechi :)

m-a apucat o pofta irevocabila. si intra in conflict cu caldura de afara. orice tendinta de deplasare va fi sacrificata. nu-mi mai ramane decat un click pe google pentru "baklava recipe" that should save my stomach ..or at least attempt to

another cherry spunea...

daca stai pe langa buzesti cumva, sau piata victoriei, nu ocoli draga anna restaurantul turcesc memos, de pe de felix. au o baclava facuta de turci nasosi si parosi de te lingi pe degete. bucatarul nu vb o iota romaneste, dar zambeste binevoitor si gateste ca la mama lui acasa:)

ana spunea...

of ce comment incitant. mi-o iau gandurile razna, in regim olfactiv .. i can feeeel it in my nostrils

mersi, mersi, s-a notat sugestia :) with lots of visuals popping on my mind

another cherry spunea...

recunosc ca sunt fan turci si turcia si turcisme:). cred ca de aici atata pasiune si simtire:P. vezi ca tot acolo au si ciorbitza de linte cu menta care se ia la pachet.

Anonim spunea...

another cire, m-ai contaminat si pe mine, cu prima ocazie plec la stanbul sa vaz portile sultanului si sa pap delicioasele prajiturele ale turcaletilor. am nevoie de pasaport?

Marilyn spunea...

Din pacate trebe sa le arati pasaportul ca sa vezi stambulul, codo, insa cu gandul la delicii rafinate, e rezon!
Noroc ca ploua afara ca altfel m-as pune direct spre dr felix!