marți, 17 iunie 2008

da, sa cada si cireasa vecinului !


Vorbeam intr-o zi cu cireasa prietena despre nefericirea altora. Nu e asa greu. E peste tot. Oriunde intorci capul dai de un om nemultumit de viatza lui, de job, de vreme, de potentza partenerului sau de sezonul care nu i se potriveste cu tenul sau cu jumate din garderoba.

Prin comparatie noi eram bine. Cand cantaresti intr-o mana problemele tale si le tzii in celalalt pumn pe cele ale oamenilor din jur, mereu balantza se va inclina spre tine. Asta daca nu esti un specimen, des intalnit de altfel, caruia i se pare ca mereu ceilalti au mai mult. Care crapa de invidie doar pentru ca cineva s-a urcat in fatza lui in autobuz. Atunci, cu tine e mai mult de lucru, dar vei gasi ceva care sa te bucure. Poate in ziua in care iti rupi o unghie, altcineva a mancat un ou stricat, sau mai stiu eu ce..

Mie oricum imi ajunge daca... cineva din jur se impiedica, sa zicem, in ziua in care pe mine ma doare capul. Macar suferintza mea nu starneste zambete. Sau daca aflu ca cineva n-a mai primit flori de un veac, cand eu ma uit tanjind la telefon. Macar ala o sa sune .. candva...

Oricum, intalnirile fetelor au si acest scop. Nu, nu ne petrecem tot timpul disecand firele de par ale barbatilor. Uneori, stam intr-un coltz si ascultam ce au celelalte de spus. Apoi privim in curtea noastra si zambim. Uite, mie nu mi-e asa rau. de ce ma tot plang?

Si asta nu inseamna sa te bucuri de necazul altuia. Ma rog, poate atunci cand e vorba de oul stircat, in rest... Pur si simplu, lucrurile se simplifica atunci cand iti dai seama ca tu te lupti cu o moara de vant din capul tau. Iar altii, au de infruntat dragoni adevarati.

Exista fireste si unii care nu stiu sa foloseasca jucaria asta. Care imping limitele nefericirii celor din jur la extreme (vezi : "sa moara capra vecinului") Pe ei nu-i face nimic fericiti. Ei sunt mereu in cautare de esecuri, ale altora. A, esti un looser? Pai hai sa ne imprietenim. O sa-mi mearga fantastic langa tine.

Lor le recomand despartirile dureroase. Sa ne intelegem, vazute din unghiul celui care sufera. Acolo e the juice. Iar din cand in cand, atunci cand se simt slabiti poate, sa dea pe la o inmormantare..

10 comentarii:

Audrey spunea...

Am si eu o colega din categoria asta de care ai pomenit la final: este mereu in cautare de esecuri, si nu numai atat: le cobeste, le asteapta cu narile in vant. Totul este o prapastie, langa ea. Daca o ascult, energia imi seaca instantaneu, de cum deschide gura. Parca e un din ala din "Haryy Potter", am uitat cum ii zicea...ah, da! dementor. Personajul ala ca un spectru, care cand se apropia de tine simteai ca-ti ingheata sangele in vine, fara sa-l vezi.

innuenda spunea...

Hahaha, mişto! Aveam o profă de română la liceu care ne vorbea despre astfel de oameni care au vocaţia nefericirii. Despre care ea spunea că sunt genul cărora, dacă le merge bine, îşi taie o mână să le meargă rău şi să poată fi în elementul lor!:) Doamne fereşte! Nu-mi plac indivizii ăştia distructivi de sine şi atrăgători de energii negative pentru anturaj.

Anonim spunea...

:)tare asta cu aia care isi taie o mana.. mie mi s-a parut ca ei s-ar inspira din nefericirea altora, nu din suferintza proprie.

Adica "ti-ai taiat o mana? - suuuuper, ce bine ca eu le am pe amandoua!! Uite-le!!"

another cherry spunea...

a cherry, imi curge nasul de la o alergie. e rosu si el si sunt rosii si ochii. nasul tau si nasul celorlalte cititoare e bine?
:)

Anonim spunea...

Cherrysor,
nasul meu e bine, merci! Dar ca sa te consolez, pot sa-ti spun ca de dimineatza am constatat ca mi s-a terminat samponul.

another cherry spunea...

hahahah, balsam pe rana mi-ai turnat! eu mai am inca:). doar ca rimelul sta sa se usuce...

Anonim spunea...

S-ar potrivi o legenda dintr-un film vazut de curand ?

Unui tip i-a murit iubita. S-a dus la Dumnezeu si i-a cerut sa i-o aduca inapoi pentru ca are multe merite. Atunci i s-a promis ca va avea iubita inapoi daca va gasi Bratara Fericirii. O vei gasi in casa care nu a avut nici un necaz. Si astfel omul o lua din casa in casa cu cautarile si intrebarile. Dupa ce i-a fost dat sa auda a renuntat destul de repede sa mai caute Bratara Fericirii si, implicit, familia fara necazuri.

Fericire, fetelor !

(Si daca va incalzeste cu ceva - va dati seama cate au uitat aseara sa-si ia pastila, cate au ramas fara tampoane in ziua nepotrivita, cate au tras partzuri cu noul iubit in pat etc.)

Audrey spunea...

Asta cu partzurile e cea mai tare :-))))) Am ras cu lacrimi!

Anonim spunea...

ah, aia cu pastila nu e o gluma. cine a patzit, stie:)

Anonim spunea...

Pai, vedeti ?