joi, 12 iunie 2008

energie alternativa. prin ochii altei cirese.

nu stiu altii cum sunt. dar eu, cand vad cum irosim noi atata energie pretioasa in conditiile in care planeta nu e chiar ok, ma apuca panica.

si ma rascolesc noaptea in pat. incercand sa gasesc solutii. generand chiar si atunci niste energie, cat pt un beculet de lanterna.

mi-au trecut prin cap cateva chestii. niste nanoidei care au dus la macroproiecte. dar pt ca nu sunt inginer, nu stiu exact cum sa le pun in practica.

help.

am pornit de la faptul ca nu putem sa ne bazam pe evenimente singulare care genereaza energie. si ca trebuie sa le identificam pe cele care implica multi oameni odata. pt o mai mare eficienta.

asta pt ca imi dau seama ca echipamentul de colectare a energiei care va fi montat la end user trebuie sa fie scump. si nu poate fi irosit pe actiuni care aduc prea putin.

prima si cea mai de mare amploare este ca ar trebui cumva folosit periajul dentar. rareori fac toti oamenii odata o anumita actiune. iar spalatul de dinti este practicat de multi oameni. de 2 ori pe zi.

cei care sunt alesi pt proiect, marea majoritate adica, trebuie sa semneze un act. prin care se obliga sa se perieze constant. vor folosi aceeasi intensitate X si aceeasi durata t. in proiect nu vor fi cooptati moshcaitzii si femeile gravide.

daca se abat de la contract, sunt penalizati aspru. nu din cruzime. ci pt ca orice fluctuatie poate dauna grav. prin deraieri de tramvaie sau mai stiu eu ce.

ca idee generala, de cate ori te apuci sa te speli pe dinti, ar trebui sa-ti bagi un fir undeva. nu stiu exact unde, undeva in corp. dar trebuie conectat un fir care sa se duca mai departe. nu stiu unde sa se duca. de-asta exista ingineri.

cu energia generata de frecarea periutei peste dinti si limba am putea lumina macar strada pe care locuim. daca nu un cartier intreg.

alt doilea moment care mi se pare esential este erectia matinala. ea ar trebui surprinsa, izolata si fructificata la maximum. pt ca, exact ca in cazul periajului dentar, rareori sa mai intampla la unison un act natural, neajutat, care sa genereze energie pura.

sigur, in primul rand trebuie eliminati copii. care inca nu au erectii constante. si batranii. care mai mult ne amagesc. apoi trebuie calculat un moment t care sa reprezinte o medie intre orele de trezire ale barbatilor dintr-o anumita zona geografica.

si atunci montat device-ul care sa colecteze energia astfel obtinuta. cum sa se colecteze? si unde sa se stranga tot? nu stiu, de-asta exista ingineri. oricum, cu energia din erectii cred ca s-ar rezolva luminarea stadioanelor. dar si a scolilor si a spitalelor.

am mai avut si alte idei. dar de mai mica amploare. si nu cred ca e cazul sa ne concentram chiar de la inceput pe nimicuri. dupa ce tehnologia o sa faca posibila implementarea celor 2 macroproiecte de mai sus, mai vedem.

oricum, era vorba despre cablarea participantilor la concerte rock, a protagonistilor din noptile de dragoste de la inceputul unei relatii, a nevestelor pisaloage, a barbatilor care urla episodic la meci si a copiilor care nu stau locului.

ma ajuta cineva? si cu idei suplimentare. dar si cu implementarea?

va multumesc.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

how about....energia consumata de cuplurile care nu se intampla atunci cand cauta metode sa se intample si n-au curaj sa le puna in practica? eu cred ca are un potential fantastic... facem un flash mob event. tre sa iasa. si eventul, si poate si macar un sfert din cupluri, nu?

another cherry spunea...

:)).
ce bine ca te am langa mine in acest priect vizionar. stiam ca ma pot baza. da, toti nervii si alergatura tb legati undeva, la un dinam. nu stiu ce e un dinam, dar am auzit ca se foloseste in contexte asemanatoare:P

Ronin Man spunea...

another, energia gandurilor negre, energia minciunilor, energia invidiei... cred ca daca reusim sa captam toata energia lucrurilor urate pe care le facem sau gandim si sa le transformam in energie pozitiva nici ca ne mai trebuie altceva:))

Anonim spunea...

dinamul ala tre' sa aflam cum functioneaza, ca idei vad ca sunt.
i'll google it :)

another cherry spunea...

@ronin: uite ca nu m-am gandit sa captez lucruri rele. poate pt ca mi-e frica rau sa ma apropii de ele. oamenii care se spala pe dinti si de erectiile sunt inofensive:P

@da, irina, pls help cu dinamul, suna ca si cum ar rezolva problema. si uite cate surse alternative incepem sa avem. deci avem treaba de nu ne vedem capul:))

Anonim spunea...

Nu este corect "orele de trezire ale barbatilor" ,ci orele de SCULARE.
In rest sunt de acord.

another cherry spunea...

@cidule: bine, pot sa fac atata concesie:)

Anonim spunea...

google sucks, and not too well, auzi impertinenta, m-a intrebat daca nu cumva am intentionat sa spun dinamo...n-ai cu cine, bah...

Anonim spunea...

mai pisi, eu sunt paranormala si i'm freaking myself out. uite, numai ce-am pomenit de flash mob primesc un mail:
Pune mana pe o perna si vino sambata, 14 iunie, la ora
15:00 fix langa fantana de la Arhitectura
(Universitate) sa ne batem de ne sar fulgii timp de 5
minute. Sarbatorim relaxat mineriada pe 2008 printr-un
flash-mob fara vrajba si vanatai.

*Regulament de capaceala cu perne:

Dă sfoară-n toată ţara despre bătaia cu perne.
Bătaia cu perne nu începe mai devreme de ora
prestabilită. Jocul se încheie după aproximativ 5
minute de la declansare.
Nu loviţi persoanele care nu au perne în mână,
decât dacă acestea v-o cer. Pentru “STOP JOC”,
aruncă perna din mână.
Oricine are în mână o pernă, cunoscut sau
necunoscut, reprezintă un adversar şi poate fi
“căpăcit”.
Este interzisă introducerea unor materiale adiţionale
sau alte obiecte contondente în pernele de luptă.
Singura “încărcătură” acceptată este puful
natural din pernă, cu variaţiuni ornitologice pe
temele găină, raţă, pinguin, etc. Încercaţi cu
încredere pernele cât mai moi!
Enjoy!

the site and the banner for this action is here:
1315iunie.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

naked as we come spunea...

de fapt toata energia din orice se duce undeva da' nu neaparat in directii sanatoase. irina are dreptate cu energia cuplurilor care nu se intimpla - voila discutia de ieri inainte de arabela.

si apoi rusinea traita mai tirziu in qp cind am aflat ca nu avem o cauza - voila again - daca aflam ce face dinamul ala poate rezolvam proiectele astea intr-un fel

daca ma trezesc miine in timp util ma duc sa fac poze la locul luptei acerbe cu perne sa arat si cireselor [oare s-ar putea capta energia aia si folosi la vreun proiect?]

Anonim spunea...

pai asta era ideea, sigur pernele alea ajuta la ceva. si o bataie cu perne poate duce la...alte batai cu perne, si tot asa...merita incercat. :)
sa ne concentram. deci: energie, babes. aripi.

Ronin Man spunea...

another, tare rau asta cu erectiile inofensive :)))

naked as we come spunea...

implementarea... nu ma asteptam sa vorbesti asa in public :)))

Unknown spunea...

eu cred ca ciresele sunt deja pe drumul spre mare, asa ca am ramas cu implementarea la gard...

Unknown spunea...

ah, stiu, am mai gasit o energie.
energia pe care o consumi atunci cand vrei sa spui cuiva te iubesc dar stii ca il/o poti speria pentru ca poate e prea devreme si tre sa te abtii. Jesus! ala da potential.

another cherry spunea...

@irina: eu am scris ieri o stire despre asta pe site-ul la care lucrez eu, hotcity.ro:). mi s-a parut si mie ff tare, si as fi mers cu siguranta, cu perna cu tot, dc eram in buc.

another cherry spunea...

@definitely maybe: da, si mie mi-a placut ce a propus irina. daca luam energia de la toate semirelatiile, actele sexuale intamplatoare fara urmari, relatiile mutilante, facem mare bine planetei. what you see is what you get:)

another cherry spunea...

@ronin: inofensive adica nu musca. sau musca bine:). asta era ideea. nu ca nu ajuta la nimic:P, iar m-am jenat, of. unde esti, oricum?

Anonim spunea...

...si planetei, si noua...
sa deschidem un cont, ma gandesc undeva intr-un parc in spatele unei banci, unde sa intre automat toate energiile alea folosite prost la bulaneli fara rezultat...:)

another cherry spunea...

:)), tare asta cu bulaneala fara rezultat, mai ales la categoria de varsta mica:)).
la aia cu "te iubesc" contribui si eu si toate prietenele pe care le cunosc. ca doar tb sa fim dure, nu putem sa ne dam asa arama pe fata, nu?:P
ce comunitate buna am strans. simt ca planeta e pa jumatate salvata.

Anonim spunea...

a, nuuuu, nu ca sa fim dure. eu personal chiar nu vreau sa sperii, atata tot. sa nu fuga... nu pot sa fiu dura...voi chiar n-ati vazut ca-mi port inimioara pe umar?

another cherry spunea...

nici eu nu vreau sa sperii. dar tare as speria acum pe cineva. bau! :)

Anonim spunea...

ah, da, si eu as cam speria :)
cred ca o sa end up scaring myself, pana la urma, dar sa riscam totusi, e vineri 13, what else could go wrong? :)

Anonim spunea...

ah, inca o energie: cea pierduta incercand sa spunem oamenilor ce credem NOI ca vor sa auda...nuh? e total bullshit.

another cherry spunea...

wow, esti geniala. si la asta adauga energia si toate celelalte resurse cheltuite in a le oferi cadourile pe care le cerdem noi de cuviinta si situatiile in care credem noi ca trebuie sa afle. desi ei se zbat si ne arat clar ca nu asta e calea:)

Anonim spunea...

mah, tocmai asta e problema, pisi. nu toti se zbat. nu toti ne arata. ne lasa pe noi sa ne zbatem, si la sfarsit zic u know, it's not you, it's me. end game. hit and run.