joi, 12 iunie 2008

good old arabela times

vreau sa fiu arabela. vreau sa fiu arabela.

vreau asta nu pt ca ea e frumoasa. sau blonda. asta sunt si eu. vreau asta pt ca arabela traia in vremuri delicios de normale.

am fost saptamana asta in fiecare seara la centrul ceh. si am inghitit pe nerasuflate, fara maniere, cate 3 episoade din arabela.

tot ce se intampla in serialul arabela e asa de incantator de normal. chiar daca tatal de familie se transforma intr-un teckel vorbitor. si panie rumburak trimite mesaje spam in direct la televiziunea nationala ceha.

globul prin care spionezi nerusinat ce fac altii. inelul care indeplineste dorinte complexe. pelerina pe care o poti folosi ca sa ajungi mai repede unde ai treaba. faptul ca pekota isi demonteaza capul si si-l pune pe un raft.

va spun, niciuna din bizareriile astea nu face serialul sa para SF. tot normal ramane. e mult mai SF ce traim noi acum.

sa vedeti. arabela s-a indragostit de petr. un baiat ff dragut. pana aici nimic neobisnuit. dar s-au vazut doar cateva ore. si s-au indragostit asa de tare. incat atunci cand s-au despartit, fiecare dintre ei mangaia poza celuilalt si zambea. hm.

petr n-a luat-o pe mess cu vorbe in 2 peri. iar arabela nu i-a spus ca sa zica repede si clar, ca n-are timp de goange. ca face overtime pt ca are un deadline.

apoi arabela, bazandu-se doar pe cele cateva ore de dating, si-a tras pe ea pelerina. si a venit din taramul povestilor direct la petr in sufragerie. mie mi s-a strans inima de asa decizie. bai arabela, te risti rau.

eram convinsa ca petr o sa zica. stai, fata. hold your horses. ce-ti veni. ia pune tu frumos pelerina asta inapoi pe tine. si du-te invartindu-te. de unde ai venit.

si auzi, arabela? hai sa luam lucrurile mai incet. mai vorbim, ne mai vedem. dar mai rarutz, ca-i mai dragutz. eu nu sunt pregatit pt o relatie. si oricum, nu mai pune asa presiune pe mine. ca nu faci decat sa ma descurajezi. bashti, arabela!

nici vorba. el s-a bucurat ca un copil. noi, toate fetele, stupefiate. deci asa functionau lucrurile in anul 1979? doar e un serial pt copii. si in serialele pt copii nu se minte cu nerusinare. sau se?

apoi arabela, odata instalata pe-acolo prin casa, se purta complet anapoda. il giugiulea mereu pt petr. era prea atenta, prea grujulie. noi iar, tot randul, cu o grimasa pe fata. de mila pt ea.

eram sigure ca o sa-l sufoce. si o sa o puna iar sa-si puna pelerina. dar nu. petr era incantat. armonia plutea in aer. groasa de s-o tai cu cutitul. arabela nu facea strategii. nu-l tinea pe jar. nu-i dadea spatiu personal. si el era ok cu asta.

si se mai hazarda sa faca si planuri pe termen lung. de fatza cu parintii lui, in care sa-l includa pe petr. fara sa-l intrebe macar inainte. jesus, arabela.

pe tot parcursul serialului, arabela n-a zis niciodata ca are seara de fete. si nici nu a ravnit in mod evident la cardul lui petr. hm. nu s-a dus la sala ca o disperata sa alerge pe banda. parandu-i-se ca e mereu prea grasa. si nici nu i-a zis ca are teambuilding.

mai sunt multe de spus. multe de tot. dar ma rog, nu mai incape. tb sa fac neaparat rost de ultimele 4 episoade.

in care probabil o sa aflu ca petr n-a flirtat niciodata cyber-virtual cu alte fete necunoscute. iar arabela nu i s-a uitat in telefon din cand in cand. ca sa fie sigura ca totul e ok.

vreau sa fiu arabela. vreau sa fiu arabela. petr! pick me, pick me.

59 de comentarii:

Unknown spunea...

of, pisi, ca din carte le zici si ma loveste direct la lingurica...vreau inelul. am nevoie de el. ACUM. pe Petr nu-l vreau, nu-ti face griji. inelul ala, in schimb... promit ca va voi indeplini cate o dorinta (cel putin) fiecareia dintre voi, daca-l primesc. de cand eram mica il astept si nu mai vine. pe inel, zic.

Unknown spunea...

oricum...nu Petr tre' sa te aleaga pe tine. ca pe el Arabela l-a ales, nu? just a thought :) optimist, considering my shitty mood :)

another cherry spunea...

vai pisi, eu vrea pelerina mai degraba. iti las tine inelul. iar globul il folosim impreuna, cand tu cand io, ca sa stim cum sa actionam cu inelul si pelerina:P

Unknown spunea...

dada, asa facem...:)
sa ne coordonam, facem un powerpoint:)

another cherry spunea...

aici tb sa recunosc ca mie imi cam place sa fiu aleaga, nu sa aleg eu:P. asa mi se pare normal, in good old times. chiar dc arabela a facut invers. dar uite, promit sa ma mai gandesc:)

Unknown spunea...

eu zic sa nu te gandesti deloc la asta...lasa sa se intample.

Unknown spunea...

ce dragut ca arabela a riscat si a castigat...
eu am riscat si mi-am luat-o... se vede diferenta de generatie, frate. crystal clear.

another cherry spunea...

:)
oricum, nu te schimba, ca daca nu risti, nu fristi:). deci sa riscam in general, ca si atitudine. doar ca mie mi se pare ca barbatii sunt vanatori prin definitie, si de-aia nu=mi vine mie sa vanez in locul lor.

Unknown spunea...

pe mine asta cu vanatoarea ma inhiba teribil... de schimbat nu ma schimb, dar asta nu inseamna ca mi-e usor. primesc cate o palma dupa ceafa in fiecare zi, lately...

another cherry spunea...

palme primesc si eu. lunar:)

Unknown spunea...

sorry, aoleu stai ca nu vreau sa-ti deprim postul :))
am o stare nasoala. asa ca las pe altii mai veseli sa se bucure de Arabela si de acareturile ei :)

Unknown spunea...

nu pisi, eu vorbesc de zilnic :) lunar, I could handle it better...

Monica spunea...

da, numai ca daca vrei sa fii Arabela trebuie sa te pregatesti sa o infrunti pe nesuferita aceea de Xenia care nu-si da niciodata seama ca e in plus, cu parul ei lung cu tot! :(bleah!

Unknown spunea...

ah, ce-mi doream eu parul ala cand eram mica...chiar si de la balamuta aia :)

Unknown spunea...

era misto, totusi, si Xenia...

Anonim spunea...

ca tot veni vorba, eu vreau o slujnica, pisicilor. o slujnica binevoitoare care sa imi faca curat, sa-mi pieptene parul lung, sa imi calce rochitzele dantelate de noapte, sa imi asculte secretele si suferintele sufleteti, loiala si simpla.

slujnica, like they used to, back in..

n-am nici rochitze si nici par lung, dar pentru o slujnicutza as incerca sa am

Anonim spunea...

mah, stii ca asta suna un pic kinky, da? doar un pic...

Anonim spunea...

suna, ihm? da daca vreau menajera suna plictisitor, imediat administrativ si neaparat in interiorul unui bloc, iar eu grasa si normala :P

or pe bloguri, vreau printesa si castel

Unknown spunea...

ce dragut, credeam ca numai eu vreau printesa. cred, totusi, ca ne referim la chestii diferite :))
sa spunem nu menajerelor care ne calca chilotii dar ne lasa crinolinele mototolite.

Anonim spunea...

stiu ca ne referim, ne refeream, la chestii diferite, am turnat printesa peste, sa nu se

sa spunem nu menajerelor care intra pe bloguri dandu-se drept stapanele. stapane sune indeajuns de...? suna

Unknown spunea...

cam.
da' nush de unde stii ca.

Unknown spunea...

cireselor, ce buna e socializarea la voi pe blog :)))

Anonim spunea...

:))

Anonim spunea...

sa se inteleaga ca eu radeam la alalalt comentariu. da' ma duc acuma, nu mai

Unknown spunea...

unde unde?

Unknown spunea...

vad ca sunt din ce in ce mai priceputa la stricat socializari din fasha...bravo Irina.

Anonim spunea...

unde nu care cumva sa ma prinda stapana, nu mai am timp, m-a prins. apuc sa trimt oar...

Unknown spunea...

wow. asta ai scris-o cu biciul pe...
oops, fac ce fac si tot acolo ajung...
vezi, vezi ca ai deranjat un mileu si bibeloul cu pisica...la naiba.

Anonim spunea...

mie imi placea blogul asta si eu voiam sa comentez si eu voiam sa socializez....!!!

Unknown spunea...

aoleu. ma ascund. dupe bibelou.

Anonim spunea...

vino inapoi, e safe, am dat liber complexelor autonome. sunt eu, o cititoare, nu stiu ce nume sa imi pun :)

Unknown spunea...

mah, tu ma minti. sigur au plecat?
lili a cata personalitate e?

Anonim spunea...

lili ie eul. discplinar. sht. tzht. sst.

usor, spre dupa amiaza ii aduna spre casa, se strang laolalta, se unesc, se potolesc, se aclamatizeaza si functioneaza bine si vesel impreuna.

haai maaa, irina, razi de mine? unde e another ceri? sau...

Unknown spunea...

nu stiu zau, nu stiu ce sa mai cred, m-a podidit confuzia pe nas. vesel, zici? e o veselie care ma cam tulbura, sa stii. cerriiiiii, mi-e fricaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ma simt inconjurata.

Unknown spunea...

se observa cu ochiul liber ca Irina are probleme in a stapani chiar si o singura personalitate - a ei - insa nu e frumos ca unele forte subversive sa profite de acest lucru. zic.

Anonim spunea...

copila, calmetoa, sunt eu, lili. sht, nu te mai podidi pe nas, gata! o sa fie bine, nu o sa mai intru niciodata pe blogul cireselor, o sa dispar si ziua asta o s-o uiti!

o uiti sau ce faci, doamne, tot felu de schitzuici pe net, saraca irina

Unknown spunea...

amin

another cherry spunea...

vaaaai, ce-am dormiiiiiit! m-a cautat cineva?:)

Anonim spunea...

iaca a venit o stapano-servitoare si a deranjat bibelourile, eu i-am zis dar ea nu si nu...si a plecat cu mileul de pe televizor...foarte, foarte nazdravana.

another cherry spunea...

@monica: lasa, nu-ti fie frica de xenie, trebuie sa mergem la lupta cu sulita in sus nu, in jos. xenie sa fie problema! daca punem noi mana pe ustensilele alea, adica inelul si glob ul si mantia, eu zic ca ne descurcam cu ea cumva:P

Anonim spunea...

plus ca pe xenia numai de-o apuci de par si i-ai si micsorat sansele de izbanda...adica asa am vazut eu in niste filme de lupte d-astea cu par mult...

another cherry spunea...

va rog sa ma lamuriti un pic. o fata = lili? multumesc:)

Anonim spunea...

ii dau cuvantul doamnei, ca nu vreau sa gresesc...

Unknown spunea...

ahhhhh, la naiba, cred ca este Rumburak, mah....

another cherry spunea...

lili, unde eti sa vb? vreau sa inteleg cum de un serial banal a putut sa nasca atatea controverse:)

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

o fata este o parte din lili. dar acum doar lili, cat se poate din ea. si nu, irina, nu rumburak, am zis normala si grasa, nu chiar orice.

si nu serialul a nascut, a nascut insemnarea si dorinta mea de lucrusoare vechi si lirice, dar sa mai zica si irina, cu ea m-am imprietenit, mai ceri

Anonim spunea...

ah, doamne, s-a intors!!!! :)
irina ar mai zice, dar o asteapta beri duioase si prietenoase la o terasa de mare anvergura, asa ca va pupa cu drag pe toate.
P.S. cherry dear, te rog, daca rezolvi misterul ne vedem in locul stiut la drum de seara si ma decretesti, ca inca ma scarpin in cap...cius.

Anonim spunea...

mi-a placut terasa de mare anvergura, zau ca mi-a placut. du-te, irina, eu mai raman, la birou. da' plec de pe blog, astept sa mai scrie ceri insemnari, dupa aia mai vin

pitpapalac

Anonim spunea...

mi s-a cam dus senzatia de prospetime, dar voi reveni, desigur dupa ce imi schimb numele, adresa si numarul de la pantofi. numai pentru tine.

another cherry spunea...

lili, daca stii terasa, inseamna ca noi ne stim? si te stii si cu irina, sau doar aici v-ati imprietenit?:)
si eu am drag de lucruri idilice, dar viata de zi cu zi, desi nu pot chiar sa ma plang, imi serveste mereu lucruri teribil de reale si actuale:P

Anonim spunea...

da, am zis ca mi-a placut da' nu am zis de ce. mi-a placut terasa de anvergura pentru ca am folosit eu, chiar eu, ieri, vorba asta: ca imi trebuie ceva de anvergura.
mi-a placut potriveala, asta am vrut sa zic. a sunat poetic in capu' meu

:)
nu ne stim, aici m-am imprietenit cu irina, zi tu, irina, daca nu? eu te stiu pe tine, ca-ti citesc insemnarile. sunt mai avantajata, cum s-ar zice

Anonim spunea...

dadaaa, ia uite domnule, cum vin eu si ghicesc gandul la om.
da, ne-am imprietenit, lili, pana m-am speriat si am fugit eu de atat de mult bine, ca eu mult nu suport.
ma ia de la lingurica.
va pup, acum chiar plec. a, si pe slujnicutza, sa nu uit, sarutari de maini doamnei...

Anonim spunea...

uf, sper ca n-am exagerat cu lingurisiceala. ca n-as fi vrut asta :)

Anonim spunea...

Vrabia malai viseaza ... ;)

another cherry spunea...

@ cidul: vrabia mihai vitezu:)

Anonim spunea...

hihi am mai descoperit un blog cu cirese :) si chiar si cu amintiri din copilarie :)

de curand am lansat CherryTales :) astept sa intrati si voi, sa lasati o impresie si poate chiar sa trimiteti o amintire :)

numai soare si cirese ! :)

another cherry spunea...

@gia: sa fie intr-un ceas bun. te-am inspirat noi cumva?:P

@lili: ma bucur ca sunteti din nou prietene, chiar daca mai cu nabadai asa:)

Anonim spunea...

... mihai VITEZU :)))))