miercuri, 11 iunie 2008

mintea face curat dupa mine

sunt 2 vietati. eu, corp fizic. de carne de cireasa. si ea, mintea mea, corp astral. samburele.

eu corpul ma intalnesc cu tot felul de lucruri care nu-mi plac. mi se spun cuvinte rele. sunt pusa in situatii in care ma rusinez. si imi vine sa intru in pamant. cu a mea codita cu tot.

intalnesc oameni care nu vin la mine cu plusvaloare. ci cu minustimp. sau mai ajung cateodata in locuri care imi fac rau. pline de putregai si gunoi si rugina.

ea mintea suporta provocarea atunci pe loc. ca n-are incotro. dar apoi ia o maturica miiiiica-miiiica si face imediat curat. condusa de o obsesie ca de gospodina model, luna face.

culmea e ca pe moment eu corpul nu-mi dau seama de ce s-a intamplat. dar cand am nevoie sa-mi amintesc din oarece motiv vreun pic din neplacuta intamplare, ia-o de unde nu-i. mintea a dat cu pronto si cu peria de sarma prin fiecare cretz.

stiu ca mecanismul asta automat poate parea extrem. dar mie imi face un mare bine. nu-mi dau seama exact cum se face selectia. dar e fascinant.

dispar ca intr-un triunghi al cireselor fapte fara folos, intamplari jenante, senzatii dureroase, oameni plictisitori sau rai. dispar ani intregi din viata mea. in care nu mi-a placut cum am trait. cine ziceti ca sunteti?

corpul + mintea raman imaculate de amintiri neplacute. si eu cireasa inocenta, ca-n prima zi. ca atunci cand eram floare dalba in livada.

procesul e ireversibil. informatiile astfel inghitite de gaura neagra nu se stocheaza undeva de unde le-as putea recupera. chiar daca as chema un IT bun.

imagini si texte, mirosuri si texturi, gusturi si sunete. si mai ales oameni, oameni multi, pleaca din cap ca un fum verzui, insotit de un vag miros de migdale.

ce lux. sunt printre norocoasele persoane care nu colectioneaza amintiri neplacute. ma bucur imens. pt ca altfel probabil as reusi sa luminez un oras cu suma de energii neplacute aflate in stoc.

multumesc mintea mea. corpul iti trimite salutari.

21 de comentarii:

Unknown spunea...

Sa stii ca suntem cel putin doua...Daca mintea mea n-ar fi avut comanda erase and rewind, corpul ar fi urmat-o rapid si irevocabil in gaura neagra a disperarii...Ca si gaurile astea negre, lumea poate nu stie, dar sunt mai multe si de mai multe feluri...Uneori ma minunez de cat de multe am uitat si mi se face teama sa nu ma uit pe mine insami intr-un acces de nebunie, insa imi dau rapid seama ca e bine, ma recompun si ma reinventez tocmai datorita golurilor de aer care, culmea, se nasc dintr-un surplus de simtiri. Nu uit numai lucruri rele. De alea frumoase imi pare rau. Dar pentru ca sunt in trecut, n-o fi oare asta incentive-ul ca sa traiesc lucruri si mai frumoase acum, si maine si la anul? Sa ne bucuram. Mintea noastra stie mai bine ce vrea corpul si-l duce de lesa ca pe un caine batran... Nu-i rau. Eu una, imi propun sa ma mai las plimbata un pic...

another cherry spunea...

uite ca la asta nu m-am gandit, ca s-ar putea sa ma uit pe mine intr-un acces de nebunie. sau pur si simplu luata cu treaba:).
da, si mie imi pare bine de ce mi se intampla, chiar daca atunci cand se da deleate by default, mai scapa si cate o amintire la care tineam.
deci sa ne lasam duse.

Unknown spunea...

:) sa ne lasam, baby.

another cherry spunea...

uite ca eu sunt in plin proces? de ce tb sa muncesc azi?:P

Unknown spunea...

eh, asta-i guma de pe talpa pantofului pe care viata ne-o plaseaza pervers, dar discret,uneori...din mers...:)

another cherry spunea...

jos guma!. sus viata:)

Unknown spunea...

oricum are si guma aia farmecul ei... odata ce ai dat-o jos, placerea mersului e cu atat mai mare...
Man, I'm on a roll, I feel like Forrest Gump running wild :)

naked as we come spunea...

ma scuzati, as dori si eu niste pronto pe alocuri, ca au ramas ceva urme lipicioase in mintea mea si le pot sterge nu. irina? de unde se cumpara optiunea erase & rewind? la necessito mucho

Unknown spunea...

I'll hook you up, baby

another cherry spunea...

@definitely maybe: se smaponeaza bine, se clateste cu atentie. se samponeaza din nou. dar oops, nu stiu exact cum functioneaza, pt ca mintea mea, buna de ea, face asta singura. fara sa ma mai necajeasca plictisindu-ma cu treburi casnice de rutina:).
@irina: stii ca mama mi-a zis, de curand, ca seman cu forrest gump?
run sana, ruuuun

Unknown spunea...

hai ma pisi, imi strici businessurile, uite, tocmai apela si don'soara la mine si tu reeepede repede sa-i esplici cum sta treaba. pai e frumos?
on another note, iar am nimerit-o cu ceva ce s-a intamplat de curand in viata ta? I'm THAT good? wow.

another cherry spunea...

haide ca va las. am tot timpul mania asta sa mi se para ca lumea e o scnea inventata ca sa pot evolua eu pe ea:P.
da, iar ai facut-o. oops, you did it again!

Unknown spunea...

hai ma, nu ne lasaaaaaaaaaaaaa...eu nu pot evolua pe scena ta fara sa ma privesti, exhibitionismul meu nu face fatza...

another cherry spunea...

:). bine, ma intorc:). uite.

Unknown spunea...

ah, am primit acum un minut un Mars Volta care se potriveste cu postul asta, cine-l vrea? :)
wow. foarte tare.

Unknown spunea...

asa, acum da, pot sa fac si inot sincron cu toate personalitatile mele, as long as you're watching...

another cherry spunea...

haha, ai inceput? ca am fost putin out. :) pfui, ce mai balamuc placut:). dar ce e aia ce-mi propuneai sa-mi dai care se potriveste cu postul. ca nu inteleg nimic:)

Unknown spunea...

ti-am trimis-o pe mail, n-ai primit-o? o melodieeeeeeee...mistooooo. Mars Volta.
am inceput dar atat am stat in apa ca mi s-a creponat pielea si nu vreau sa arat ca o fatza de masa necalcata diseara cand ies la socializat:)

Anonim spunea...

Cam la asta ma refeream cand iti ziceam acum vreo 2 zile ca viata e prea scurta si trebuie eliminata sursa de stres. Numai ca la mine n-o face mintea mea fara sa ma intrebe mai intai ce si cum. La tine e mai mijto.

another cherry spunea...

@irina: suntem frumoase orice-am face:)
@cidule: da, sunt norocoasa. viata e scurta dar frumoasa. sa-i dam bataie.

Anonim spunea...

da, nu-i asa? suntem, da da da.