duminică, 8 iunie 2008

nu ma mai iubeste sau are diaree?

inainte, cand un barbat se comporta ciudat din senin, obisnuiam sa o luam personal. ce copilarii!

o intorceam cu a cherry pe toate partile. si si cu inca 326 de femei cunoscute. caz adjudecat. primul gand era ca nu ne mai iubeste. nemernicul.

ne bosumflam, eram jignite. ne purtam si noi ciudat. sau urat. sau agresiv. cum?! vii cu mutra asta la mine? nu esti vesel si vorbaret? nu asculti ce vb? pe scurt: nu ma mai iubesti?! las' ca-ti arat eu tie. inaiiiinteeeee, osteeeeeni!

dupa care a venit o prietena buna, femeia cu probleme la pasarica. si ne-a luminat.
ne-a zis ca, atunci cand un barbat, care e si el om pana la urma, se comporta bizar, asta se poate intampla dintr-o paleta generoasa de motive.

ca poate fi si contextual, nu neaparat personal. ciresele erau cu ochii cat cepele de vara.

primul exemplu pe care ni l-a servit ea a fost ca poate are diaree. eu si a cherry ne-am uitat una la alta nedumerite. cum, un barbat poate sa se lase prada diareei? taman cand ar tb sa ne arate noua semne de dragoste?

da, zice femeia cu probleme la pasarica. si cum diareea induce nefericire si cateodata disperare, normal ca el se poarta ciudat. la fel e si cand are constipatie sau o unghie incarnata sau o noapte nedormita.

ca sa nu mai vb, am continuat noi. cu ceata data de pe ochii acum cat niste cepe mici, ca arpagicul. de mom cand il suna mama. sau nu si-a atins targetul. sau a pierdut echipa preferata. sau s-a inventat un tel mai performant care nu e inca al lui.

noi credeam ca mutra neplacuta e afisata special pt noi. ca asa suntem noi facute. interpretam orice. si pt ca loveam inapoi cu sete, si el se purta, ca raspuns, si mai urat. si noi si mai urat.

si situatia ne exploda in fata cu forta de oala sub presiune. si prin camera se raspandea clocotinda o ciorba tulbure, din ingrediente curioase, cu miros neplacut.

nici nu mai stiam de unde a pornit. nici prin cap nu ne trecea ca a pornit de la o diaree nesemnalizata corespunzator. ca iesirile pt toaleta de pe autostrada soarelui.

inainte ne simteam jignite din principiu. eram sigure ca era cu cirese, despre cirese, pentru cirese, impotriva cireselor. dar acum, cu informatia asta noua si ravasitoare la bord, abia mai prididim de atata toleranta.

cum vedem un barbat care ni se poarta bizar, il privim cu ingaduinta. si ii zambim atotstiutoare. in loc de cearta cu plansete si lupta dreapta, ca pe vremuri, ii dam paine prajita, orez fara gust si sote de morcovi. + doza dubla de furadolizon.

deci va zic, acum ii e foarte greu unui barbat sa ne mai supere. pt ca acum stim. tot ce ne face/arata/spune neplacut nu e pt ca nu ne mai iubeste. ci pt ca are diaree.

si cu aceasta teorie simpla, ne e clar ca buna-noaptea. BEFORE: suspicionam ca toti barbatii sunt sanatosi dar se poarta urat pt ca au ceva cu noi. AFTER: ni se pare ca ne iubesc toti la nebunie. doar ca sunt bolnavi de diverse afectiuni. letale.

va multumim. e mult mai bine.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Deci daca El va vrea sa-ti dea de inteles ca e cazul sa o lasati mai moale, tu o sa-l indopi cu furazolidon ... :)))

another cherry spunea...

da, asta era ideea:). i won't take no for an answer:P

Diana Adela Martin spunea...

Draga matusa cireasa a agoniei:

cum sa fac ca un barbat care sufera de diaree sa nu ma faca sa sufar de constipatie?

toate dubiile alea, toate noptile nedormite si ipotezele oare-daca-mi-as fi-pus-rochia-AIA nu ma vor transforma intr-o fata tematoare ce-si inchide portile sufletului cu zeci de zavoare?

si dupa aia adio iubire, adio fericire - nu mai las sa treaca niciun sentiment. asta nu e viata, nu nu!

Ronin Man spunea...

Another, gata ai gasit reteta fericiri:)) orez, paine prajita si furazolidon:)

another cherry spunea...

@diana. eu sunt matusa cireasa a agoniei?:)). dc da, sfatul este sa le dai 1.2 kg dude + 2 pahare de lapte. iti vor manca din palma:)
@ronin: mi-a luat ceva, dar pana la urma am descoperit elixirul armoniei universale:). ai dormit bine?

Ronin Man spunea...

nop, n-am dormit bine ca n-am stiu daca te-ai rezolvat cu gaurile :)) eram in stare sa ma duc sa cumpar o bormasina si sa vin sa te rezolv, ca nu aveam liniste sa te las asa sa te vaza lumea in balcon:))

naked as we come spunea...

letale, i say. in post-scriptum iti spun ca intuitia nu te inseala, femeie! ea stie cind el te iubeste si cind are diaree

Anonim spunea...

Hmmm
eu cred ca el mai are diaree si in timp ce te iubeste de moare. Abia daca o tine intr-una cu asta, e cronica.

Si cum adica "FuckYouTovarasi".. sa o lase mai moale?:)))))

another cherry spunea...

@ronin: bine ca stiu acum ca esti sensibil la probleme ciresesti. cand o sa mai am o criza, o sa o spun din timp tare-tare, ca sa ma auzi si tu. si poate sa vii sa ma ajuti:)

@definitely maybe: cam asa e, dar prefer totusi, cateodata, sa cred ca are diaree, decat sami se para ca nu ma mai iubeste sau ca nu ma iubeste:). e mai convenabil asa, pt toate partile implicate.

@cherry: si eu:P

Anonim spunea...

bineinteles, daca se dovedeste ca nu are diaree, inseamna ca esti urata si proasta si nu te iubeste..am uitat sa precizez asta!

Femeia cu pasarica si cu probleme

another cherry spunea...

:))) femeie cu probleme la pasarica, mai dihai vreau acum sa cred ca toti au diaree. ca nu-mi convine alternativa de care imi povestesti aici si pe care ai trecut-o sub tacere la discutie:)

Anonim spunea...

Cre ca ai mai mult de castigat daca in loc de furazolidon ii cumperi telefonul ala bengos abia aparut.
Va fi vindecat de orice ar avea - diaree sau plictis. ;)

another cherry spunea...

Uite ceva constructiv:). Las pe mine:)

Anonim spunea...

:)
:)
:)
vreau ca urmatorul blog sa fie despre "puterea lui smiley"!
:)

cipcirip!

another cherry spunea...

adica cum despre puterea lui smiley?
:) ca vreau sa inteleg:P