luni, 9 iunie 2008

u son lez ami d'antan?

am prieteni care ma incurca. si prieteni care ma descurca.

prieteni care vor mereu ceva de la mine. ma storc ca pe o lamaie. ma calca pe cap. ma cotropesc. ma ingradesc. ma chinuie. imi iau sange din vena. ma strang cu usa. ma fac sa ma simt vinovata fara motiv.

si prieteni usori ca un fulg, comozi. care doar imi ofera. ma cocolesc. nu se supara niciodata. ma lasa libera. imi pun comprese. si covoare rosii dinainte-mi.

prietenii gen pacoste imi ofera prietenia lor cu niste conditii draconice. cu ei merg pe sarma deasupra unei gropi cu crocodili. de multe ori stau sa cad. dar dupa ce ma clatin, ma redresez. si tot eu insist sa merg mai departe.

pot sa fiu prietena lor intre intervale orare si de spatiu clare. pe care le stabilesc ei. dc nu ma incadrez, sunt amenintata. mi se poate retrage licenta de prietenie. mi se poate pune in carca universul. pe care sa-l car in sus si in jos. cu privirea in jos, vinovata.

prietenii astia ma tin cu zabala in gura. cu firul scurt, de care trag mereu. des sunt cu ei la limita. prieteni care ma pun sa fac pt ei tot felul de corvoade. fizice si psihice.

dc aud ca fac o salata mai buna ca ei, ma obliga sa o fac eu de fiecare data. cand le vine o matusa si vor sa o impresioneze. desi stiu ca sunt ocupata. dc mergem undeva, eu ma ocup de tot. ei doar ma critica cu ochi de soacra jignita de asa servicii precare.

si sunt ceilalti. ca un balsam pe orice rana. prieteni care au mereu sa-mi dea cate ceva. si nu vor nimic in schimb. nu se supara dc le uit zilele de nastere. si le uit mereu. nu se supara dc nu ii sun inapoi. si uit mereu. ma inteleg.

cu ei pot sa tac impreuna fara sa ma justific ca nu am glas. pot sa retrag promisiuni facute, care nu ma mai aranjeaza. pot sa ma razganesc. pot sa le spun adevarul crud. fara menajamente si mers pe poante si dantela crosetata.

sunt oameni care au vieti complicate. dar nu rasfrang asta asupra mea. nu ma pun sa car nimic. nu ridica tonul a vrajba la mine. ma menajeaza in tot ce fac.

pe lg jugul pe care mi l-au pus prietenii pretentiosi si fermi, mai am un jug. pe ala mi l-am luat singura. e povara imprietenirii celor 2 categorii de prieteni.

cei sacaitori ii supara mereu pe cei ca fulgul. si eu mereu peticesc la oale. si asamblez puzzle-urile de toleranta si incordare. mai o lipitura acolo. mai un ciob dincolo. au! m-am zgariat.

e curios totusi cum nu renunt la prima categorie. ii tin la fel de aproape ca pe ceilalti. mai am momenente de slabiciune. cand vreau sa dezertez. atunci prietenii complicati simt si lasa latzul mai moale. cat sa ma intorc.

la rastimpuri ma simt nedreptatita. mi se pare ca e o greseala grosolana la mijloc. dar nu. imi merit ambele categorii pe care le am in preajma-mi.

si pe cei care-mi sufla-n ceafa. si-mi tin piciorul pe gatul subtire de cireasa. si pe cei imi ofera cu generozitate ambrozie in pahare cu gheata pisata cand mi-e cald.

am cei mai buni prieteni din lume.

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Ura!

Anonim spunea...

Io n-o sa te cert niciodata si nici n-o sa-ti spun cand e ziua mea de nastere ca sa nu te stresez ! :)

another cherry spunea...

@canalia: si la gara.

@cidul: mult mai bine:)

naked as we come spunea...

ca bine graiesti

another cherry spunea...

deci si tu ai din astia. eu sunt obosita moarta de atata zbucium. dar ma distrez destul de bine in final.

Anonim spunea...

Copii, ca sa scapati de stres, eliminati sursa stresului. Viata este scurta, de ce sa o consumam inutil ? Stiti cat valoreaza o ora din viata mea ? De ce sa nu o petrec cu cei care merita sa-i iubesc ?!?
Mi-a trebuit mult sa iau decizia sa scap de ei. Dar am reusit.

another cherry spunea...

pai da, dar cumva ajung mereu la concluzia ca si prietenii stresanti au un rol important in viata mea. in plus, ii iubesc:)

Anonim spunea...

Nu e vorba de aceia pe care ii iubim, ci doar cei care ne sufoca viata parazitand-o.

Ronin Man spunea...

Another, o sa vina timpul sa vrei sa scapi din acest hatis de stres:) invata sa spui "nu" de cateva ori si atunci ai sa vezi cine mai sta langa tine si cine nu... atunci se aleg singuri!

another cherry spunea...

ronin, am incercat, dar dupa aia tot eu i-am vrut cumva inapoi:P. de-aia m-am gandit eu ca, desi ma chinuie, am nevoie de ei. cum au si ei de mine:)

Ronin Man spunea...

codependenta la stres :))

another cherry spunea...

stres + stres = love. pana la urma:)

scrippie spunea...

Ha! am vazut odata o fotografie in care tu mincai cu multa pasiune capsuni si mi-a(i) placut mult. Se pare ca acum ai dat-o pe cirese. Ce usor se schimba unii oameni..

Anonim spunea...

hahaha,
usor? sa tot fi trecut vreo 5-6 ani de atunci...

Monica spunea...

aha, deci in 5-6 ani riscam sa o dai pe strugurei rosii>???

eu am intrat sa-ti spun aici ca nu e prieten mai adevarat ca ala care te barfeste altora in timp ce tie iti zambeste mieros, te suna doar cand are nevoie sa-i dai ceva si, daca esti bolnav, sa dispara de pe fata pamantului:) [bancuri de curtea scolii, stiu;]

another cherry spunea...

monica, dc e sa schimba pe ceva, eu propun sa fie pepene rosu. we are loving it:).
jos cu ei. jos. mai bine astia care ne chinuie rau dar ne iubesc nespus:P

Ronin Man spunea...

Another, atunci ca sa te cucereasca pe tine un barbat si sa-ti arate ca te iubeste trebuie sa stres + stres = love :)) nice:))

another cherry spunea...

ronin, nu, sa nu intelegi asa. zau ca nu. ca sa ma cucereasca trebuie armonie +armonie = love. si niste umor.
asta cu stresul merge doar la prietenii normali, care nu imi fac inima sa bata budibum-budibum:)

Ronin Man spunea...

pacat, ca eu eram campion la stres si am crezut ca am fo sansa, mai ales ca e codo plecat si nu mai trebe sa ma bat cu el:) asa, cu armonia, nu's ce sa zic :))

another cherry spunea...

ah, cine-ar fi zis:). mai gandeste-te, armonia te face sa dormi bine noaptea. in fiecare noapte:).
oare cand vine codo? cat timp avem sa ne intelegem asupra acestui fapt?:P

Ronin Man spunea...

pai mai vine? :)) another, suntem prea tineri mah ca sa dormim in fiecare noapte bine:)) la batranete ce-o sa mai facem?

another cherry spunea...

pai nu stiu dc mai vine. crezi ca si-a luat lumea de tot in cap? nu parea sa fie ceva final. dar stiu si eu.
ronin, si cand nu dormim noptile de tineri ce suntem, parca tot in armonie vreau sa le nedormim:)
merge un compromis. simtezesc asta:P