joi, 19 iunie 2008

scrisoare deschisa catre vrajitorul din oz

draga vrajitorule,

sunt eu, cireasa. sa nu-ti fie frica de mine. am o inima mica si roz bonbon. nu sunt ca omul de tinichea. am curaj cu carul, mie nu mi-o fo dat cu paharul. deci nu sunt nici ca leul luzer.

am minte ascutita ca briciul de barbierit barbati bruneti, chiar daca unii mai contesta asta. deci nu iti scriu pentru creier, ca sperietoarea deshucheata, de paie. si da, acum sunt acasa. deci nu ai unde sa ma returnezi. eu sunt cireasa, nu sunt dorothy.

dar vrajitorule, am alta pricina. si pt ea sunt dispusa sa purced la o calatorie cat de lunga. daca mata imi garantezi ca un drum, niste peripetii si o cheltuiala pe masura rezolva situatia.

eu vreau sa ma ajuti sa tin lucrurile in stand still. adica vreau sa pot pastra tot ce am acum. pt ca vezi mata, vrajitorule, nicicand alta cireasa nu a trait mai bine. si mai cu pofta. si mai cu armonie.

ca-mi dai o licoare verde. facuta din aripi de lilieci care vad ca un soim. + picioruse de gaze care traiesc doar o zi. recoltate in primele ore ale diminetii. la care se adauga un varf de cutit de solzi de sirena.

ca ma pui sa spun cuvinte traznite. si apoi sa ma dau de 3 ori peste cap. ca presari peste mine un praf miraculos, cu miros de menta. nu stiu. nu sunt eu in masura sa-ti recomand ce sa folosesti de data asta. eu sunt cireasa, nu vrajitor.

dar zau vrajitorule, trebuie sa te concentrezi putin. pt ca eu n-am timp de pierdut si cred ca nici mata. deci hai sa trecem la subiect.

vreau ca toata lumea care e acum in jurul meu sa nu plece nicaeri. decat cu invoire scrisa de la mine. daca incearca sa evadeze pe furis, sa li se starneasca un vant puternic si fierbinte impotriva-le.

asaaa. apoi mai vreau ca tot anul sa fie luna iunie. si sa miroasa orasul mereu a ceai de tei. ca acum. asta nu e mare smecherie.

stii si mata. iti trebuie doar multi tei infloriti, peste care sa faci sa ploua. rezulta ceai de tei. doar de craciun sa fie frig si zapada. timp de o luna. cand vreau ca orasul sa miroasa a vin fiert cu fructe incluse. si a cozonac cu prea multa nuca si rom. buuuun.

pt ca am multe concerte de vazut (vin manic street preachers si kaizerchiefs, vrajitorule!). si pt ca am destule bilete de avion de cumparat (no comment), te rog ceva pragmatic. nu vreau sa fiu bogata. nu. dar vreau sa am mereu in cont suma care e de obicei pe 1 iunie. ok.

ia zi, a durut? nu. stiam eu. oricum, am bun simt si nu iti ceream marea cu sarea.

nu, nu mai insista. la mine chiar nu vreau sa schimbi nimic. nu vreau optiuni in plus. pitica si blonda sunt ok. chiar daca tie ti se pare ca se poate mai bine. tu rezolva ce ti-am cerut.

uite, acum faci ca mine. nu-mi place sa sterg praful. dar cand trebuie sa ma duc la dentist, as sterge praful toata ziua in loc ma sui pe scaunul groazei. ma rog.

iti dau 11 zile. daca la sfarsitul perioadei o sa am aceiasi oameni langa mine. daca o sa miroasa a tei. si daca in cont o sa gasesc aceeasi suma ca la 1 iunie, o sa iau tacerea ta drept un da.

iti multumesc frumos. si nu o sa te mai deranjez o vreme.

cu drag,

cireasa de vara.

18 comentarii:

Anonim spunea...

wow, another cherry cat de simpatica poti sa fii. imi place f mult acest articol. si ai vazut ca am avut dreptate? ca abia acum au inflorit teii....

Unknown spunea...

vai ce frumoooooos, mi-a placut mult, am zambit in dimineata asta si nu planuiam, sa stii. adica eu as fi planuit dar nu credeam ca e posibil. si tare ma bucur ca ti-e bine. plus ca 1 iunie are maare importanta pe plan de sentimente frumoase pentru mine, asa ca-mi doresc si eu sa-mi fie macar din cand in cand 1 iunie. ca tare bine a fost si mai vrem. te pup, mah! sa ne fie bine...

Anonim spunea...

ce ma fac ? mi-ai creat dependenta:-) imi incep ziua de bloggerit cu tine/voi.
voiam sa-ti spui doar ca se simte ca ti-e bine din cum scrii.
spor pe mai departe si sa auza prajitorul din orz dorintzele tale:-)

Anonim spunea...

OK, cireasa mosului, s-a facut !

Ce-mi dai la schimb ?

Anonim spunea...

ah cherry,
cum ai uitat tu sa spui de jacuzzi-ul cu limonada? Putem sa-i mai strecuram un bilet vrajitorului? Nu ca ce ai cerut nu ar fi enough, dar tu stii ce bucurie e limonada..

Anonim spunea...

Vai de frumos scri!!!!! Tine-o asa! Ai o sensibilitate nemaintalnita. Felicitari

ana spunea...

exista oameni care atunci cand sunt zgubilitici nu prea le mai vine a scrie..

si exista cirese care pot scrie si asa, si pe dincolo, adica oricum

Anonim spunea...

@ anna -> sa nu confundam oamenii zgubilitici cu ciresele zgubilitice - ciresele zgubilitice sunt cu mult deasupra, sa ne intelegem !!!

Anonim spunea...

@ anna -> sa nu confundam oamenii zgubilitici cu ciresele zgubilitice - ciresele zgubilitice sunt cu mult deasupra, sa ne intelegem !!!

Unknown spunea...

si cireasa vinovata de toate aceste frumuseti le doarme de nu se mai opreste :)
ah, sau deja e in conference call cu vrajitoru'...asta tre' sa fie...

another cherry spunea...

vaaaaaai, ce-am mai dormit. m-a cautat cineva?

Unknown spunea...

nu, nu, socializam si noi aici pe marginea trotuarului... bine c-am avut timp sa arunc cojile de fistic.

Unknown spunea...

totusi bine te-ai trezit, bine ne-am regasit :) si? Ozzie Vrajitorul, bine sanatos?

another cherry spunea...

@irina: multumesc pt ca ti-a placut. cand va place ce scriu...soarele rasare. vrajitorul e bine sanatos, dar si mos ene si perna sunt la fel.

@g: da, trebuie sa recunosc fatzis ca mi-e tare bine, banuiam eu ca transpira prin pori si penitza starea asta:)

@anonim: lumea mai zice ca sunt cireasa dura, ai vz materialul de ieri cu biiter dildo. ce bine ca mai reusesc sa fiu si sensibila:)

another cherry spunea...

@codo: tu esti un fel de demiurg, am invatat sa te ascult. spune-mi te rog, cand ies merele alea de vara, care contzan in dinti ca si chipsii? alea cu zeama valuri si mai mici asa si rosii? am mare nevoie de ele. si codo, pot deja sa-mi cumpar pepeni? sunt copti aia romanesti?

@cidul: zambete:)

@anna: nu prea putem noi sa tinem ritmul cu scrisul la cat de zgubilitice suntem in fiecare zi:). ne-ar trebui 3 posturi juma.

Anonim spunea...

@alta cire: ce e ala demiurg? e un fel de prajitura cu miere si unt?

dupa calculele mele, merele alea rosii trebuiau sa apara de mult, de prin liceu.
si...da, poti sa iti cumperi pepeni. e chiar indicat, pentru ca ei ajuta f mult la sanatatea organismului si daca o sa ajungi vedeta publica(nu ca nu esti deja sau ca nu ai merita) o sa ti-i fotografieze paparazzi.deci e rentabil.

dupa mine acum e sezonul cireselor asa ca umila mea opinie de molusca e sa nu astepti merele ci sa treci direct la pepeni. cu curaj.

another cherry spunea...

bine codo, las pe mine, de un pic de sfat aveam nevoie, restul vine de la sine ceva de speriat:)

Anonim spunea...

I am happy with this. :)