vineri, 4 iulie 2008

numai ciorap sa nu fii

sa fii ciorap nu e usor.

stai cocoloshit in intuneric. facut ghem cu celalalt ciorap. unul in altul, intr-o pozitie dureroasa. ai mereu carcei.

cateodata stapanul te imperecheaza inainte sa te zvanti complet. ceea ce duce imediat la reumatism. si guturai. si alte complicatii. dar cui sa-i pese. esti doar un ciorap. wtf.

apoi esti ales impreuna cu perechea. intr-o dimineata esti tras brutal peste picioarele stapanului. picioarele oamenilor nu sunt cele mai placute locuri. adica dintr-o sumedenie de parti de om, nu ai alege sa stai tocmai aici. e mai bine sa fii fular de exemplu. ce lux.

sigur, poti sa ai noroc sa imbratisezi picioare mai mereu curate, cu unghiile taiate. picioare date cu crema frumos mirositoare. si cu degete cat de cat egale.

dar exista si reversul medaliei. cineva trebuie sa-i incalte si pe oamenii cu picioare mai respingatoare. cu pedichiuri creative. si tot felul de parti cornoase si oase strambe. care transforma picioarele in vedete de filme SF. actori fara machiaj.

ma rog. esti tras fara delicatete peste picioarele stapanului. cine sa aiba rabdare sa te dezmierde pe tine, un ciorap, dimineata? desi si tu te trezesti din somn. ai un metabolism. poate ca detesti sa te scoli la 8. si ai functiona mai bine la 10 jumate. poate ai avut insomnie si simti nisip in ochi.

apoi te vara iar la intuneric, in pantofi. acolo te tine toata ziua. te inabusi, prins intre picior, prieten indoielnic. si pantof, o camasa de forta pt ciorap. e intuneric, nu e loc, e prea cald. dar asta e parte din job description-ul unui ciorap.

dupa o zi de munca in stres si nesiguranta, stapanul te scoate la lumina. dar nu iti zambeste si nu te lasa la aer sa te odihnesti. nu te bate pe spate pt ca ai facut o treaba buna. te cocolosheste la loc, frangandu-ti vointa.

si te arunca intr-un cos impreuna cu perechea. un cos cu alte lucruri care au pacatuit cumva si sunt pedepsite. odata ajuns in aceasta anticamera a groazei, tu, ciorap, stii ce urmeaza.

esti azvarlit fara mila intr-o gaura neagra. iti intra clabuc in nas si ochi. maini uriase de metal iti frang oasele deja obosite. dupa ce ai lesinat, esti scos la lumina. pus pe sarma. iti bate soarele in cap. si apoi o iei de la capat.

asa ca nu e de mirare ca undeva intre al 23-lea si al 24-lea spalat, de regula, se intampla. nu mai poti.

pe langa tratamentul inuman al stapanului, intervin micile frecusuri casnice, greutatile cotidiene si rutina. care intra incaltate in universul simplu, dar curat, al ciorapilor.

incepi sa te certi cu perechea din ce in ce mai des. pur si simplu nu mai poti trai cu ea. intai dai semne de oboseala. destul de clare. stapanul nepasator nu-si da seama ca a sunat ceasul.

devii mai putin elastic, mai tras la fata, mai scamosat. dar totusi pare ca mai poti duce mai departe greul. greul invelirii picioarelor de om.

si intr-o dimineata te furisezi pe gemuletzul de la baie. te tarasti pe burta si coate, sa nu fii observat. urci pe faianta. si gata. ai scapat.

ai lasat in urma multa durere. un ciorap care nu intelege nimic. si un stapan care se plange altor stapani de ciorapi ca ciorapii lui dispar. fara explicatie.

explicatii exista. totul e sa deschizi bine ochii. ochii cu care sa vezi viata prin prisma unui ciorap.

30 de comentarii:

Anonim spunea...

Mai ca m-ai facut sa plang. Doamne, ce imaginatie ai! Da, ai dreptate, daca vezi viata prin prisma unumi ciorap, incepi sa apreciezi mai mult viata de human being, chiar daca nu este mereu vesela!. Dar macar respiri si mai vezi si soarele. Poate te apuci sa scri si despre viata altor obiecte de imbracaminte. Nu stiu! Poate suteienul sau slipul!?! Felicitari!

Anonim spunea...

"pedichiuri creative" :)))

another cherry spunea...

@anonim: vai, va multumesc. este ca nu e usor sa fii ciorap? :P

sutienul este o idee foarte buna, o sa o folosesc cat de curand. anyone else?

@cidul: mda, cam stii tu ce vreau sa zic:))

Anonim spunea...

sa fii.
sa nu fi. un i.
eh...cine mai sta sa numere.

Ronin Man spunea...

e corect "sa fii ciorap" :)) se poate verifica cu verbul "a merge"... "sa mergi", atunci fi-ul are doi de i!parerea mea :))

ana spunea...

o explicatie irezistibil de plauzibila, cireaso

another cherry spunea...

@anonim: trebuie sa recunosc ca nu mi-a scapat. ci am fost, si uite ca inca mai sunt convinsa ca in situatia asta, se scrie cu 2. dar chiar nu stiu unde sa ma uit ca sa stim sigur. daca ai vreo idee, spune. poate ar fi cazul sa sunam un academician. oricum ne plictiseam:P

@ronin, si eu cred la fel. am schimbat numele postului, ca sa retez controversa asta pt moment. dar cum o fi pana la urma?

another cherry spunea...

anna, acum o sa stii de ce au plecat si ai tai. si ai prietenilor prietenilor tai. au plecat pt ca pur si simplu nu mai puteau:). esti de acord?

Anonim spunea...

Io zic ca AR FI corect SA FII. Pentru mai mukta siguranta sa sunam un prieten. Pe Pruteanu ...

Uite cum tre sa faci cireaso cand mai ai de dus pipi la analize ca sa nu intarzii in trafic si sa compromiti iremediabil cercetarea stiintifico-fantastica ->

http://www.youtube.com/watch?v=vX0zQ-a-Af0&feature=related

ana spunea...

viata grea de ciorap, mai ceva ca a unui caine.

de acord simpatetic, absolut :)

another cherry spunea...

@anonim: am verificat cu dex si altele, si in cazul asta se pare ca eu am dreptate.

@multumesc cidule ca ma sustii. si cu spellingul in romaneste, dar si cu diversele mele activitati. cum ar fi pipi la analize. ma uit imediat:P

another cherry spunea...

anna, asa e, vai de capul lor. si cati sunt in situatia asta. cate 2 X cine stie cate perechi pt fiecare om. si stim toti ca sunt multi oameni:)

Anonim spunea...

bine, tine-o tot asa.

another cherry spunea...

bine, o tin:). dar tine-o si tu. k?:P

Anonim spunea...

sa fii-asta e varianta corecta another cherry.
2B or not 2B. :)

azi ma duc la Salsa Pink Party, e cineva interesat sa mearga?

another cherry, esti pe receptie?

Anonim spunea...

Esti sau nu esti pe receptie ?

Intr-o dimineata Ion gaseste cocosul mort in curte. Disperat ca nu o sa-i mai faca gainile oua pleaca la targ sa-si cumpere un alt cocos. - Cat vrei bade pe cocosul aista ? - 50 de euro. - OK, da f**e bine? - F**e tot ce prinde, nene ! Cumpara Ion cocosul, il duce degraba acasa si-l pune la treaba. A doua zi se trezeste Ion si... constata cu stupoare ca tot ce era animal la el in ograda mergea cracanat, f***se cocosul tot. Cocosul, cu roatele-n sus, intins in mijlocul curtii. Un vultur ii dadea tarcoale. Acum Ion suparat ca vulturul vrea sa-i omoare comoara de cocos pe care abia-l gasise, fuge repede sa-si ia pusca sa omoare vulturul. Se apropie, pune pusca la ochi si da sa traga, da' cocosul, de jos, ii zice: - Usurel, nu face galagie, lasa-l sa se aseze !

UIKEND PLACUT !

another cherry spunea...

@codo: merci, deci pana la urma m-am priceput sa scriu corect. am avut un pic emotii:). ah, eu si salsa nu ne tinem de mana...have fun

@cidule: nu eram, acum sunt, dar e tarziu:)

innuenda spunea...

Eu cred că ciorapii sunt o specie de lucruri care preferă sado-maso. Şi că lor le place, de fapt, să-i calci în picioare, în timp ce tu le aplici toată acea rutină sadică pe care ai descris-o.
Şi mai cred că atunci când se aruncă pe geamul de la baie, într-un gest de sinucigaş, nu fac decât să-şi testeze limitele masochismului lor ciorăpesc. Ei pleacă pe geamul de la baie într-o călătorie iniţiatică (cei mai sofisticaţi), iar cei mai simpluţi dintre ciorapi, pleacă precum surferii în căutarea valului perfect :)

innuenda spunea...

Şi dacă tot pleacă, o să îi rog să ia şi ultima mea virgulă cu ei. Aia dintre subiect şi predicat. :D

Anonim spunea...

La naiba ... :)

another cherry spunea...

@innuenda: eu ii vedeam mai mult ca pe niste fiinte obidite. dar ultimul lor gest, cel de aruncare in neant, unde ii pandesc atatea pericole, s-ar putea sa raspunda la ce zici tu.

ia cu tine si virgula, virgula mea, si ascunde-o-n bagaje pe undeva, ia-o cu tine acolo-n acmerica, sau in asiaaaaa:).

@cidule: aici se discuta lucruri complicate:P, ain't no picnic:)

Anonim spunea...

e picknick cu doi K..:)

hai ca ne-am tacanit cu totii, acum vedem numai litere peste tot :)

la salsa sa stii ca e frumos si ca nu toata lumea de acolo se tine de mana cu salsa :P, se tine cu partener(ul)/(a).

eu credeam ca in acest post o sa vorbesti despre picioare desculte in iarba plina de roua, dupa ce au scapat de ciorapi, sau de ciorapii militarilor din armata, asta da balsoi subiect.

have a good week-end.

have fun toooo, I wanna be like youuu, I wanna talk like you I wanna walk like you, dubbydoo dubby dooo
I wanna be humannn tooo, whabady, whabadaduuuu duuuu. (jungle book)

Anonim spunea...

@ codo -> Ai vrea tu ! :)))

another cherry spunea...

hei codo, este atat de mult de spus despre picioare. atat de mult incat colega mea cireasa o sa bage si ea un material despre sosete si picioare, chiar luni:). sb greu, nu jucarie.

Anonim spunea...

I am ery appy with tis. e un subiect foarte amplu si vastitatea lui acopera tot orizontul.

another cherry spunea...

decei revenim cu sosetele pereche si ne.

Anonim spunea...

[...] să fii, 3 să fie; cond. prez. 3 ar fi / (în imprecaţii) fír-ar; imper. 2 sg. fii, neg. nu fi, pl. (nu) fiţi; ger. fiínd (fi-ind); part. fost [...]
(din dex)

am si eu o problema. decat.
ziceam doar ca in cazul negatiilor e cu un i. adica repet: sa fii, sa nu fi. pleosc.

pa

another cherry spunea...

hm, si eu am o problema. mai scotocesc o lecutza, ca nu e putin lucru. nu de alta dar vreau mult sa scriu corect:)

revin convinsa sau nu:)

Anonim spunea...

olecutza. intr-un cuvant. :)))
dar tu meriti doua lecutze.

Anonim spunea...

A fi, a nu fi - e verbul la mod infinitiv, iar
Sa fii, sa nu fii - e modul imperativ

A fi sau a nu fi ciorap,
vs.
Sa fii sau sa nu fii falfabet.


Sper c-am lamurit problema. Bine ca unguru' din mine tre' sa le stie pe toate, sa nu se faca de cacao pe unde trece. oare de ce stiu patru limbi, si nu le-ncurc intre ele...? :P

ca idee:
http://www.archeus.ro/lingvistica/CautareDex?query=INFINITIV
http://www.archeus.ro/lingvistica/CautareDex?query=imperativ&lang=ro