miercuri, 7 octombrie 2009

cine locuieste in vezica mea?

creatura

Cine locuieste in vezica mea? Si de ce?

Pe ce criterii a ales vietatea groazei locul asta. Probabil mai mic si mai neospitalier decat alte vezici. Ma gandesc asa pentru ca si eu sunt maruntica.

Am mai scris despre cistita. Si am amintit si atunci de prezenta unui potential chirias nepoftit.

Ce chestie, cand eram mica se tot pomenea termenul asta in legatura cu mine. Adultii ziceau ca sigur am. Dar era vorba despre paduchi. Care mi se tot lipeau de cap si nu mai voiau usor sa plece. Trebuia sa tai parul blond, sa ma dau cu gaz, sa ma scutur tare.

Ma rog. Ziceam eu ultima data ca trebuie ca locuieste cineva in ea. Dar ezitam atunci cu teoria asta. Era mai mult o figura de stil. Acum sunt sigura. Am in vezica nu o vietate, ci o familie intreaga de locatari din soiul cel mai rau.

Familia asta de mitocani, ca altfel nu stiu cum sa le zic, are un stil de viata dezordonat si excentric. Se comporta exact cum uram noi sa avem niste vecini.

Vorbesc tare, ca si cum sunt numai ei pe lume. Au si un caine care alearga neobosit toata ziulica prin vezica. Si latra asa de intaratat incat face vibratii. Care ma ating pana-n sambure.

Membrii, tata, mama si doi baieti, cred, deschid geamurile larg. Si asta iarna-vara. De-acolo, din josul fiintei mele, imi urca in tot corpul frisoane. Care imi fac perii de pe maini gaina si ma fac irascibila.

Trantesc usile tare, parca inadins. Cand eu vreau sa lipesc pleoapele si sa fac incantatii pentru binemeritata odihna, ei pun manele. Freaca toata ziua pardoseala cu niste materiale abrazive. Provoaca avalanse si cutremure, doar ca sa se distreze.

Daca ma apuca pipi pe undeva prin afara unei incinte, e groasa. Ei fac ce fac, se agita acolo, si reusesc cumva sa scurteze plaja pe care o am de obicei. Eram capabila sa ma tin un timp x. Acum nu mai raspund de putirintele mele.

Cum am senzatia de pipi, cum trebuie sa ma eliberez numaidecat. Daca ma vedeti prin oras mergand contorsionata caraghios, sa stiti de ce. Nu, nu cred ca asa e cool. Pur si simplu incerc sa ajung la baie.

Cateodata sarbatoresc ceva. Ma prind de asta pentru ca slobozesc acolo, jos, artificii. Apoi fac sa sara dopuri de sampanie si cionesc pahare mari, cu zgomot. Rad ca niste nesimtiti. Si putin le pasa ca eu tresar din senin.

Sunt in pericol sa ma fac de ras cand fac mutre schimonosite in timpul orei de sport. Sau invitata fiind la cineva la masa. Sunt ingrozita sa nu ma apuce chiar cand aduce omul mancarea. Cum e sa strambi din nas taman la vederea bucatelor?

Exista si situatii cand imi place si mie cineva. Si dupa ce bineinteles i-am scrutat bine sufletul, timp de luni de zile, as vrea sa devin mai apropiata de corpul lui fizic. O reactie fireasca, spun eu.

Ei bine, taman atunci familia asta prost crescuta si fara niciun Dumnezeu innebuneste de-a binelea. Isi pun picioroange si se antreneaza cu ele prin casa. Ma trag de maneca si cand nu le dau importanta, urla de-acolo de jos, cat ii tin bojocii.

Taman atunci vor ei, vezi bine, sa mearga la baie. Si cum fara mine nu se poate, de aici conflictul de interese. Eu sincera sa fiu, cred ca nici nu e o urgenta pentru ei. Dar pentru ca isi dau seama ca ma simt bine, vor cu orice pret sa-mi strice cheful.

Nu stiu cat mai pot indura asa. Mi-e ca imi pierd rabdarea de tot. Si asa a mai ramas extrem de putina. Si trimit peste ei toate urgiile pe care le poate dezlantui o cireasa. Peste o familie netrebnica ce locuieste la ea in vezica.

Eu nu zic, nu sunt genul nemilos, care ar arunca fiinte in strada degeaba. Dar nici asa nu se mai poate. Am si eu o demnitate. Si in fond, vezica asta e a mea. Si nu inteleg sa inchid ochii la asa neamprostie.

11 comentarii:

mimi spunea...

Si eu aveam probleme de acest fel dar de un an de zile nu mai am nimic. Eu zic ca era din cauza Romaniei :P

Anonim spunea...

Arde-i cu Neoxazol, de sa nu se vada! 4 in prima zi, doza de soc, deh, apoi 3, 2, etc. Si mai imbraca-te si tu; nu ti-a fost frig cu pielea aia de sarpe cumva? Sanatate si...take care! Ciresica bolnavioara, of,of...Sys

maria spunea...

tocmai ce m-a pocnit si pe mine saptamana trecuta si, satula de medicamente degeaba luate, am citit undeva despre o combinatie de ceaiuri si anume: infuzie din
1 lingura de ceai de coada soricelului + 1 lingura ceai de cretisoara la o cana de apa...cica se beau 3 cani pe zi...eu, in disperare de cauza sa-mi treaca mai repede am baut vreun litru pe zi si minune, dupa prima cana am simtit o ameliorare si dupa vreo 2 zile nu mai aveam nimic...o singura problema am avut: e ABSOLUT ORIBIL la gust, daca tineti minte piramidonul din copilarie, zici ca e piramidon dizolvat in apa...da altfel ajuta...sper sa-ti fie de folos

Ramona spunea...

Te citesc de multa vreme dar n-am comentat niciodata :)
Nu stiu daca esti sau nu pro tratamente naturiste, eu iti recomand oricum ceai de matase de porumb si ceai de nalba - ajuta ambele la eliminarea durerilor provocate de cistita.
Multa sanatate si keep up za good work :)
p.s. nu fac reclama la nimic, doar mi-a parut rau la gandul ca te chinuie monstrii din vezica :)

Ciupercutza spunea...

Eu m-am tratat (printre altele) cu praful magic numit URICOL. Il dizolvam si il beam de zici ca era elixirul tineretii. :)) Asa am rezistat in concediu la mare. :D
Reduce senzatia aia naspa de pipi continuu.

another cherry spunea...

@mimi: deci tu zici sa schimb aerul si natiunea? culmea e ca m-am tot gandit si eu la asta, in ultima vreme. in austria oi avea cistita? daca sed mai mult?

@Sys: ba mi-a fost putin frig, dar nu puteam sa stric scenografia:-(. insa problema asta o am deja mereu. tot timpul.

@maria: sarumana, hai sa incerc si asta. se gasesc la plafar?

@ramona: cum sa te banui eu ca faci reclama la ceva? si bine ai venit aici, si cu vorbe acum:). am matase de porumb de anul asta in casa, fac diseara. sarumana mult. chiar ma chinuie rau de tot.

@ciupercutza: beau 4 plicuri pe zi, dar am facut si eu o pauza:)). o exista supradoza cu uricol?:P

Vlad spunea...

Şi ai putea încerca şi alte remedii naturiste. Poţi îngropa o pisică moartă în cimitir, pe lună plină. Poţi să-ţi înfigi ace pe unde doare mai tare şi să le dai foc (se cheamă acupunctură). Poţi sacrifica nişte gâini negre şi dansa noaptea în pădure cu alte domnişoare cu cistită, poţi încerca autosugestia şi tehnici de dezvoltare personală şi programare neurolingvistică (repetă în fiecare seară, de o sută de ori: "nu am cistită"), etc. Poţi deasemenea chema un avocat.

Sau ai putea să faci ca oamenii mari, să mergi la doctor şi să-ţi faci acolo un sumar de urină şi urocultură cu antibiogramă, şi, mă rog, ce ţi-o mai zice el că e de făcut.

Anonim spunea...

of fir-ar a naibii de perspectiva de gen. cum se gaseste cate un barbat sa faca pe deschizatorul de ochi si orizonturi! iar tu cireaso esti asa draguta si diplomata in raspunsuri, ca-mi vine sa te pup:)
ca sa atac problema, eu am tinut-o lant cu uroculturi si antibiograme si tratamente corespunzatoare vreo 2-3 ani... si a fost rau, tare rau! nu sunt disciplinata si nu-mi place ceaiul - ca altfel as fi perfecta:)) cum spuneam, n-am putut sa ma dreg asa. dar ce mi-a adus alinare a fost un autovaccin, facut la cantacuzino, tot ca urmare a unei uroculturi. facuta inainte de uricol, ciprinol sau altceva. sanatate, iti doresc!

Viorica spunea...

Of, ciresico, ce amintiri dureroase imi trezesti :(
Inchipuie-ti sa pleci la drum peste ocean cu avionul si desteptul de doctor din Romania sa inteleaga colecistita in loc de cistita si sa-ti recomande Nospa. Era nashpa rau, crede-ma. M-am documentat io la Barnes & Nobles(asta e o librarie) ca e bun sucul de cranberry. Ai baut vreodata otet nediluat? Sucul ala e mai acru. Si nimic...N-aveam nici asigurare medicala si consultatia ar fi costat si ochii din cap, iar aia nu-ti dau nici piramidon fara reteta de la doctorul lor, autohton. Noroc ca amgasit in dulap niste oxamicin(un fel de penicilina) de 500mg expirat. Am zis ca n-oi muri din asta si l-amluat dupa capul meu: intai din 4 in 4 ore (nu era greu ca tot nu puteam dormi ca ma trecea pipi) apoi am rarit la 6 si in sfarsit la 8 ore. Mi-a trecut senzatia de pipi dupa vreo doua zile dar am continuat tratamentul ca sa nu creada dusmanii din vezica, virgula, ca pot sa-si mai faca de cap.
De atunci am ascultat sfatul dr (ala din Romania)sa nu ma tin ore intregi daca ma trece.
O fi ajutand si naturelul medicinii, dar combinat cu alopatul antibioticului, poate si vaccinul.

Vlad spunea...

Adevărul e că e cam ladies only pe aici, şi eu m-am băgat ca musca în lapte. Mii de scuze şi promit că nu se va repeta.

Thais spunea...

Un homeopat bun are sa te indrume in asa fel incat sa nu mai auzi in veci de galagiosii din vezica.Pt ca are sa-i dea afara pt totdeauna.
Da, buni doctorii , antibiograma, antibioticele...Ii omoara.Pt moment.
Dar ele nu ajuta organismul sa se apere si pe viitor in fata acestor infectii.Ca sa nu mai vorbim ca riscul de cronicizare este destul de mare...
Asadar abordarea trebuie privita dintr-o perpectiva mai larga , care sa cuprinda si combaterea factorilor favorizanti ( lichide suficiente , si evitarea stagnarii urinei in vezica), precum si cresterea capacitatii de aparare a organismului.