duminică, 4 octombrie 2009

cireasa gainusa clocitoare

hen

Ce mai cireasa pusa pe petreceri am fost.

Daca era weekend, ma puteai gasi usor in 5 cele mai tari locuri de dans din oras. In acelasi timp. La orice ora din noapte eram pusa pe boogie. Noaptea se incheia cu parere de rau la 5 dimineata in zilele mai slabe. Si la 6 si ceva daca totul mergea ok.

Lunimartimiercuri ma incalzeam in que pasa pentru ce urma sa vina. Si incepand de joi fredonam ceva in pasi de dans. Concentrandu-ma asupra unui fapt simplu dar esential. Sa am tiraj maxim cand trag martini prin paiul mereu prea subtire.

De aici si numele, dat mie de unii invidiosi, de Mos Martini.

Cine ma vede acum, nu crede ca sunt aceeasi cireasa. Seman mult mai tare cu o gainusa. Una de carne, la prima vedere. Dar daca nu esti superficial, vezi ca ouale sunt marea mea pasiune recenta.

Daca ar fi dupa mine, sambata seara as avea un singur dor. Sa-mi puna cineva niste oua proaspete sub fund. Si sa ma roage sa le clocesc asa. Cu aerul ca fac ceva foarte important pentru umanitate. Dar si un curs de dezvoltare personala.

O invitatie in oras la ora 9 ma face sa tremur de frica. Devin o gainusa in deriva. Daca prin cine stie ce mijloace nemernice persoana respectiva reuseste sa ma retina pana la 1 noaptea. Eu ce ma fac.

Cu doar putin timp in urma, o asemenea activitate insemna un preludiu. Dulcele inceput al nesomnului cu veselie ce urma sa vina. Azi e o conspiratie universala. Unita impotriva mea spre a nu ma lasa sa dorm somn cumsecade.

Cand vine ora 12 noaptea, cotocodacesc a somn. Imi vine natural sa las membrana peste ochisori. Si incep sa gainez pe vreun scaun.

Eu incerc din rasputeri sa-mi tin ochii deschisi catre oamenii din jur. Cateodata chiar trebuie sa-mi indes scobitori intre pleoape. Si sa rog un preiten sa ma ciupeasca de prin partile moi. Ca sa pot termina seara in mod onorabil. Eu si cu praslea la faza asta.

Fericire mai mare decat sa ajung in pat rareori exista. Puful pilotei inghesuit deasupra mea inseamna armonia suprema.

Ce bine ca a plouat in weekend. Nu a mai trebuit sa dau socoteala. Mie insami dar si mediului inconjurator. De faptul ca vreau doar sa stau in cuibar. Fara sa fac nimic special.

Am cerut iasari oua din public. Si m-am asezat tacticos pe ele facand poaaaaaac-poac-poac-poac. Poaaaaaaac. Ce daca planuisem atatea si atatea fapte de socializare si cultura. Lasa domnule, ca avem timp.

Si cand ai si o companie placuta pentru ouat, ce mai viata. Sa fii gainusa clocitoare nu e chiar asa nasol. Poaaaaac.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Se apropie fiara...cu colti...si gheare...vrea sa puna stapanire pe tine; nu te lasa, lupta, lupta! e prea devreme sa te insface; stii cine e, nu? e scarba de Batranete...Sys

Vlad spunea...

Bourgeoise.

another cherry spunea...

@Sys: parca nu sunt convinsa. am fost gainusa clocitoare si la vreo 23 si la vreo 29. apoi m-am schimbat iar. si tot asa:).

@Vlad: :)