duminică, 11 octombrie 2009

cireasa si ardeiul iute

Chilly

Am o oarece propensiune catre raul asumat de la inceput. Mi se aplica in doua cazuri. La barbati si ardei iute.

Despre barbati nu o sa zic acum. Nu e genul meu sa vorbesc despre ei. Ma feresc de cate ori pot. Dar despre ardei iute insa da.

Stiu abia acum, cand m-am facut mare, ca n-are niciun rost. Degeaba incerc sa dibui ardeiul iute dupa infatisare.

E ca si cum as incerca, folosindu-ma de reperele bunicii din padure, sa vad prin chilotii unui barbat. Si sa ma plesnesc peste frunte a certitudine. Ca si cum de o privire am avut nevoie. Si in sfarsit am inteles. Vad exact dimensiunea sexului lui.

Exista teoria nasului mare, precum si teoria slabului scund. Ambii se pare ca rup pamantul. Dar eu cred ca abia cand un barbat isi da chilotii jos si se inalta in sus, cat de sus poate el, atunci stii.

Exista zvonuri, nu pot spune eu din experienta, dar vorbeste lumea. Ca sunt destui nasosi care nu-si mentin proportia cand trebuie sa evolueze la inghinale. Si destui inalti care subestimati fiind, sperie cate o caprioara cu ochii mai umezi din nascare.

E, la ardeiul iute e la fel. Poti sa ii studiez textura mata sau lucioasa, culoarea imbujorata sau verde de necoapta, repezita. Apoi inclinatia coditei si imbarligatura corpusculului.

Poti sa imi petrec timpul cu asta cat poftesc. Nu o sa stiu niciodata cat de aprig e un ardei iute. O sa bajbai in intuneric pana nu il inghit cu totul, lasand doar cotorul afara.

In principiu eu mereu caut un ardei iute cumsecade. Desi se cheama iute, eu traiesc cu impresia ca trebuie sa existe si vreunul care nu si-a luat job description-ul in serios.

Si, daca ma intreaba cineva, exact asa un barbat as vrea. Barbatul ardei iute bun si necomplicat. Unul care sa nu ma solicite. Sa nu imi creeze probleme.

Si culmea e ca mai apare cate unul. Rar, dar mai apare. Pe care il mananc si nu inteleg nimic. Am vrut un ardei iute. Si mananc iarba proaspata. Pai ce facem aici. Atunci imi sare de pe buze intrebarea de ce am nevoie de asa un ardei iute molau.

Apoi mai e unul care ma pisca, cat sa ma tina in alerta. Dar stiu ca nu o sa ma omoare.

Musc putin din varf. Si intai nu simt nimic. Mai musc putin si iar e bine. Abia pe la jumate incep sa-mi curga mucii si ochii si iar mucii si iar ochii si iar si iar. La final ma doare cate ceva, dar sunt multumita.

Si mai e ardeiul iute care crede ca s-a nascut sa faca pe lume dreptate. Si in principiu si tot ce mai vrea el. Ca e arogant nevoie mare. Culmea e ca exista si barbat asa. Barbatul ardei iute letal.

Pun limba pe el si o trag repede. Cum faci cand vrei sa vezi cu mana daca s-a incins fierul de calcat. Dar nu rezist. Musc putin si stiu imediat. Acest ardei se va lupta cu mine. Si unul dintre noi o sa cedeze.

Mai musc putin si simt o sageata in inima. Caci acolo direct ajunge ardeiul iute din aceasta categorie. Dar si barbatul asociat lui. Amandoi tintesc inima. Le e mai simplu. De ce sa piarda timp schilodindu-ma? Mai bine ma termina dintr-o karata.

Mai musc putin si simt junghiuri in toata fata. Simt ca cineva mi-a produs plaga prin impuscare in regiunea nas-gura. Ma ajut de mana sa ii scot semintele. Ardeiului, ca la barbat caut ficatul.

Dau cu mancare. Dau cu apa. Dar musc temeinic si din ardei. Nu ma pot opri. Am dureri imense dar trebuie sa musc. Din ardei si din barbat. Cand termin, nu-ti dai seama exact cine a castigat.

Nici ardeiul nu mai e. Dar nici eu nu sunt in aceeasi forma de la inceputul luptei. Mult dupa ce am terminat masa, respectiv relatia. Cand ma mai ating cu mana otravita in partile moi, cele cu mucoasa mai la vedere sau pielita mai subtire. Ma doare rau. Ma arde.

Zac cazuta jos, cu puls slab de plictiseala. Sau aproape fara suflare de durere. Dar asta nu inseamna ca o sa zic nu vreodata. O sa mananc ardei de toate felurile. Si ardei molau si ardei normal si ardei letal.

Si nu o sa ma plang chiar de voi fi infranta. Si-mi va lua mult timp sa ma refac. Fizic si psihic. Dupa fiecare dintre sortimente. Ardei iuti sunt facuti sa ii mananci. Asa si barbatii.

14 comentarii:

dennis spunea...

fata, m-ai terminat. eu sunt un consumator de ardei iute. imi plac. adica mi-au placut. sper doar sa nu ma gandesc la barbati la urmatoarea ciorba cu ardei iute.

Lavinica spunea...

Daca mai este cineva cu mine cand am pofta de un ardei iute langa o ciorba de vacuta, ii dau persoanei respective sa guste ardeiul sa vada daca e iute. In privinta barbatilor nu aplic insa aceeasi tactica :)...musc curajoasa, caci nu se moare din cateva lacrimi si un incendiu in gura pofticiosa.

Andi spunea...

Sa ii mananci de vii, huh? :)

hapciulea spunea...

tra la li , tra la la, tra la li , tra la la!

No One spunea...

interesanta legatura intre ardei iute, barbat si sexul lui :) te duce cu gandul departe :P
pai ardeiul iute, zic eu, tb sa nu fie slab (tb sa-si merite numele nu ? daca vrei slab ai ardei normal nu?) nici prea puternic ptr ca te lasa jos. sa piste putin dar sa te faca sa gusti si a doua oara cu placere.

hapciulea spunea...

ah, din cauza asta ai nevoie de nemernic? dar ce se intampla cu el la viitoarea ta iesire in oras sau la viitoarea ta escapada in afara insotita de nu-stiu-ce-pula-mea-de-rahatel-de-om care vrea sa te insoteasca! ce se intampla cu el, cu nemernicu' adica? crezi ca esti asa de norocoasa incat sa nu trebuiasca sa dai socoteala? if you feel lucky, then push your luck, baby!i m on...

hapciulea spunea...

i m in and out i m in im sorry! i m on the situation controling the bitch like i always do!

Anonim spunea...

Eu recunosc si barbatii si ardeiul dupa aspect. Stiu mereu la ce sa ma astept. Nu m-am inselat pana acum nici macar odata.

Imi plac barbatii si ardeii hot.

Safta N. spunea...

Hauliu mama hapciulea te simtz bine?

another cherry spunea...

@dennis: o sa fie bine. iti promit:).

@Lavinica: crezi tu ca nu se moare? imi vine sa te contrazic. eu am fost aproape, desi nu apucasem sa musc cine stie ce. doar cat sa-mi ajunga pe-o masea:).

@Andi: da. morti n-au niciun Dumnezeu.

@hapciulea: hm.

@povestiridinorasulviu: apriga femeie avem noi aici.

@Safta N.: :)

Lavinica spunea...

@another cherry: sigur, sigur nu se moare...mai ales ca daca ai muscat putin si a fost atat iute ma gandesc ca nu ai mai muscat a doua oara...si daca dupa un ardei iute stingi cu paine (niciodata cu apa!), dupa un barbat iute stingi cu prieteni, o carte buna, etc. Iti spun eu, mai ales dupa ce am citit blog.postul de azi, ca nu te lasa pe tine cei pentru care ii multumesti lui Dumnezeu sa te prapadesti de la un amarat de ardei :). Am dreptate?

another cherry spunea...

@Lavinica: da:)

Anonim spunea...

Mi-a placut enorm comparatia, delicioasa, si ........da, am mancat si eu la randul meu toate cele trei tipuri de ardei, si culmea ca mi-au placut fiecare in parte, la vremea lor.

Cireasa de Mai spunea...

Mi-a placut enorm comparatia, delicioasa, si ........da, am mancat si eu la randul meu toate cele trei tipuri de ardei, si culmea ca mi-au placut fiecare in parte, la vremea lor.