miercuri, 7 octombrie 2009

cireasa si reproducerea ei

ginecolog

S-a facut anul. Asa ca am luat drumul ginecologului.

Ma duc la domnul B. pentru ca poarta jeansi si camasi in carouri. Dar si pentru ca pe seama lui nu umbla vreun zvon cum ca a omorat pe cineva din diletantism. I googled him.

Zambeste mereu si ar putea fi tatal meu. Cu care sa fumez ca pe vremuri prea multe tigari, desi nu e voie. Si sa beau prea multe pahare, desi nu e voie. Si sa vorbesc porcarii care mai de care. Desi iar nu e voie.

Desi merge din cezariana-n cezariana si deci isi vara mereu mainile prin vreo burta ce asteapta alinare, nu e niciodata stresat. Foarte reconfortant. Ca si cum piguleste toata ziulica la niste rasaduri de orhideea comunis frumosus mirositoris et relaxantus est.

-Buna ziua, cireaso.
-Buna ziua domnule.
-De ce ai venit.
-Pentru ca nu v-am mai vazut de multa vreme. Si stiu ca e o dovada de civilizatie sa va vad o data pe an.
-Super. Mai rar pacienti ca tine.
-Da, domnule. Ma dezbrac?
-Mai stai putin sa mai vorbim. Dupa aia nu o sa te simti bine, asa pe jumate goala. Jumatatea de jos.
-Ihim.
-Cati ani avem?
-33, domnule.
-Ultimul ciclu.
-Aa...Aa...Aa. Intr-o luni.
-Cireaso, concentreaza-te. E important.
-Sa zicem pe x septembrie, domnule.

Mereu uit ca ma intreaba asta. Si nu sunt pregatita. Imi vine sa ma justific ridicol. O scuza de-aia ca la scoala. Stiti, eu lucrez online...Si cu treburi de-astea pamantene, mai subtire.

-Nasteri?
-Zero.
-Avorturi?
-Unul. :-(. ... :-( ... :-(

Aici urmeaza o scurta discutie despre actualitatea romaneasca. Cum nu merge nimic in tara asta. Cum nici nu o sa mearga probabil. Ce bine e in Bavaria si la Munchen. Dam amandoi din cap la unison. Dar ce bine e si in Tirol si la Viena. Iar dam din cap.

-Cireso, sa te duci la vot neaparat.
-Da, domnule.
-Gata, acum putem sa ne dezbracam.

Ma duc eu dupa paravan. Scot ce e de scos si patesc ca de obicei. Niciodata nu stiu ce sa fac cu o pereche de bikini. Si niste sosete. Am la indemana un cuier. Dar parca niciodata nu ma simt in largul meu. Sa pun niste bikini in cuier. Ca si cum ar fi un palton.

Pana la urma fac ce fac de multe ori. Le fac un cocolos mic si le var in gaoacea aia de la cuier. In care de obicei pui umbrelele. Dar pun pariu ca suportul asta nu a tinut niciodata umbrele. Ci doar chiloti.

Ies de-acolo si ma sui pe chestia aia. Brr.

-Stiu cireaso, ca nu-ti place masa asta. Sa stii ca s-au inventat niste scaune noi acum. Foarte tare. Unele doamne mi-au zis ca e ca si cum ar sta pe Harley Davidson. Aduna picioarele inapoi. Si te sprijini pe un fel de pedale.

-Super, domnule. Banuiesc ca o sa vin aici de placere. Sa ma relaxez dupa o zi nasoala la job.

Rade el. Rad si eu, cireasa.

-Cireaso, mai ai doi ani in care ar fi de preferat sa faci un copil. Apoi intri in zona de risc. Si trebuie sa te intep in burtica sa vad daca e bine. Chiar, cireaso, de ce nu faci un copil?

-Daca n-am gasit cu cine, domnule. Mie nu-mi vine sa ma reproduc, doar asa. Ca sa duc specia mai departe.

-Da, ai dreptate. Trebuie sa ai langa cine sa faci un copil. (Proceduri ginecologice & liniste, o vreme).

Cireaso, dar de fapt n-ai dreptate. Ar trebui sa faci un copil. Oamenii destepti ar trebui sa faca musai copii. Fara sa se mai gandeasca la cine stie ce ratiuni. Pentru ca oile fac oricum copii. Si noi trebuie sa tinem balanta corecta.

-Hihi, eu. Domnule, eu mai astept un pic. (Proceduri ginecologice & liniste).

-Gata, cireaso. Coboara, rogu-te. Stai, unde te grabesti asa. Trebuie sa-ti scriu un biletel. Si, cireaso. Sa stii ca totusi copiii se fac la timpul lor. Si tine minte, noi trebuie sa votam. Noi si copiii nostri.

Mai ai doi ani. Ar fi bine sa-l faci repede. Si sa nu fii workoholica, cireaso.

-Nu, domnule, nu sunt. De fapt, stiti. Eu vreau sa muncesc cat mai putin. Si in rest sa traiesc bine.

-Super, cireaso. Si eu la fel.

Deci gluma, negluma, mai am doi ani. In care ar fi bine sa fac un copil. Ca dupa aia domnul doctor trebuie sa ma intepe in burtica si asta nu o sa ne placa.

Si m-am gandit eu. Daca in doi ani nu mi se arata natural tatal copilului, fortez natura. Ii bag pumnul in gura.

Mai stiti cum au facut trupa Asia, un concurs mare la televizor. Cautam pe cea de-a patra membra. Tralalalalalalaa. Deci daca nu merge altfel, asa o sa fac si eu. O sa ma prezint cu un concept bun la o televiziune. Ce pacat ca a murit Lazarov, m-ar fi ajutat.

Dar ideea o sa fie cam la fel. Am vazut ca prinde la public. O sa caut si eu, aproape ca ele: nu o noua membra, ci un nou membru. Si fac un fel de licitatie fara bani. Doar cu inzestrari genetice cat mai bune.

Si astfel se va inchide aceasta poveste. Despre reproducerea ciresei si alti demoni.

15 comentarii:

mimi spunea...

e destul de infricosatoare ideea ca daca nu te mobilizezi pana la 35 de ani apoi nu prea mai poti.
stii ce ma ajuta pe mine? ma gandesc ca atunci cand voi fi cu adevarat pregatita, daca voi avea peste 35 de ani si nu mai pot, voi putea adopta.
poate nu e cea mai grozava optiune dar mai ia din presiunea termenului limita.

Vlad spunea...

Acuma, chiar că nu mai poţi dacă stai prea mult. Pentru că s-a interzis fertilizarea in vitro.

Nona spunea...

Aualeu, aualeu....

Eu intru la tine mai Cireaso ca sa ma binedispun dimineata si tu umbli cu dinastea.

Eu cred ca ginecologii nostri s-au pus de acord, ca si al meu mi-a tinut o predica ultima data... tot vreo 3-4 ani mi-a mai dat si el, cu mentiunea ca eu am 27... de unde deduc ca asa mai dau ei... 2-3 ani de la ei :D

de fapt, citind postul tau am inteles ca ginecologii sunt motorul care inmulteste lumea, nu noi femeile. ei ca pun presiune pe noi!

Tomata cu scufita spunea...

Lasand gluma la o parte... multa bafta. :)

Om de treaba ginecologul tau. :)

another cherry spunea...

@mimi: de putut poti, dar trebuie sa faci tot felul de dracii in plus, ca sa fii sigura ca procreezi cu succes:).

@Vlad: ah. atunci o sa organizez reproducerea mea si mai temeinic si mai repede. a, si apropo de cistita. cum ai putut tu sa crezi ca eu doar ma lamentez, fara sa fi fost la doctor? doar ca nu m-a izbavit, cum a facut-o avocatul:).

@Nona: sus ginecologii. datorita lor ma voi inmulti precum Rachela si voi si vota.

@Tomata: da, e chiar superok. cel mai simpatic om care face chestia asta murdara in viata:)

Vlad spunea...

Haa, nu ştiu dacă măcar bănuiţi ce procedură complicată e adopţia, şi care sunt şansele de reuşită...E tare, tare greu maică.

@anothercherry: io nu mi-am închipuit nimica de dumneata, nu mi-aş permite aşa ceva, serios. Nu dau niciodată sfaturi personale decât dacă mi se cer (şi oricum nu ie meseria mea.) Răspunsul meu era mai curând o replică la comentariile de până atunci (era unul care chiar sugera antibiotic, fără antibiogramă, parcă). Ok, plus o prostie despre avocaţi, recunosc.

No One spunea...

@Vlad : de fapt se interzice fertilizarea in vitro facuta ptr profit, nu cea non-profit in care se pot dona ovulele :P
@Cireasa: mi-ai adus aminte de emisiunea Ritei Muresan (aia cu pretendentii de pe Euforia) . In genul ala ai putea sa faci un concurs.
Iar ciresele micute cred ca o sa vina la timpul lor atunci cand afara va fi cald iar livada va fi verde si-n floare. :)

another cherry spunea...

@Vlad: :).

@John C: vaaaai, ce frumooooos. partea a doua din ce-ai zis:)

Anonim spunea...

Eu am facut copilul la 31 de ani; si jumatatea mea e ginecolog; si nu m-a presat; si a iesit f. bine; acum am un zdrahon care ne intrece si e totul ok; cred ca si daca-l faceam la 38 tot asa era; da' poti sa te-apuci de treaba, Cherry darling. sys

Marlo spunea...

Cireașă. Fă copil. Over. :)

Uite că articolul tău și unele comentarii mi-au amintit de un film destul de interesant, pe care îl recomand:

http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Ciupercutza spunea...

Mda, Cireaso, trebuie sa facem un casting. Ca la mine mai e doar un an. Si daca socotim si 9 luni in care se coace juniorul, eu zic sa ne apucam repede de preselectie si de facut sex. :D
Deci domni in jur de 30, bruneti, ingineri (:P), frumosi si destepti ca sa ne iasa copiii bine :)) Si neaparat sa fie haiosi, ca-s satula de frunti incruntate.

another cherry spunea...

@Sys: :). Tare. Bravo. Ce sa mai zic.

@Marlo: vai, cum sunteti asa la unison. bine domnule, I'll think about it.

@Ciupercutza: ce tare. unde-s doi, puterea creste. bravo ciupi, merci tare:)

Cristina spunea...

OMG! Am o idee. Ar trebui sa iti faci un blog nou: www.onemilliondolarsbaby.com unde sa faci o licitatie: I'll have sex for a baby and one million dolars. Cred ca asta iti rezolva toate problemele ridicate in acest post: copil - check; munca putin spre deloc si huzur la greu - check.

Da' vreau procent!

another cherry spunea...

@Cristina: cu procentul nu-i problema. dar daca ala care are bani nu are calitatile genetice dorite de mine?:) si o sa parem neserioase, tu si cu mine, cand o sa refuz:P

Andi spunea...

Good God! Tragism, lirism si comedie de zile mari! Mulțam :)