miercuri, 28 octombrie 2009

filmele mele au final interactiv

interactiv

Eu am gusturi mai sofisticate decat altii. Eu sunt cireasa. Si ce vreti, cireasa din fire cu multa cheltuiala se tine.

De exemplu, mie imi place sa-mi fac singura finalul filmelor pe care aleg sa le vad. De ce sa merg eu pe mana scenaristului, chiar daca a luat un Oscar pentru asta. Cand imaginatia mea nu lasa de dorit. Si in felul asta ma si feresc de orice fel de esec?

Am incercat de multe ori sa vad un film pana la capat. Dar stiti si singuri ca Hollywood-ul mai da si chixuri. Pai si atunci de ce sa ma incurc eu cu rezolvarile lor placut comerciale? Nu domnule. Lasa ca am si eu abilitati.

Mie imi plac mult filmele. Si procedez asa. Pun un film si astept o vreme. Dar nu multisor. Apoi Mos Ene, viclean copil de casa/ce-nchide pleoapele-ntr-o clipa/cireselor pe-acasa/ incepe sa imi incurce genele intre ele. Astfel incat cu greu mai pot urmari ce se petrece acolo, pe ecran.

Dupa prima jumatate de film nu mai pot tine ochii deschisi, ce vreti. Intai sunt in denial. Incerc sa ma tin demna, asa. Sa inving prin puterea samburelui oboseala care se lasa peste globuli perdea grea de catifea rosie. Ca membrana soparlelor lenese.

Apoi imi cade intr-o parte capul plin de ganduri frante la intrare. Cade cu hodoronc tronc zdronc. Mereu mi-e frica sa nu se franga fatal. Si razboiul e pierdut. Inca un film pentru care trebuie sa inventez un final care sa ma multumeasca.

Am mult de lucru pe tema asta, aproape zilnic. In ultima vreme putine filme au reusit sa ma tina treaza pana la final. Trebuie sa fie ori cu desene animate ori cu batai chinezesti. Altfel, slabe sperante sa ma intretina cu ochii deschisi.

Si sunt atatea filme de vazut pe lumea asta. Si eu am cam pierdut vremea pana acum. Asa ca data viitoare aleg mereu unul nou. Ca doar cu cel vechi m-am cam prins care e treaba. Ce rost are sa-i vad sfarsitul si sa-mi mai bat capul cu el.

Ii crosetez acolo un final de sa ma tina minte. Si merg izbavita mai departe. Prin urmare, experientele mele cinematografice sunt ciuntite intr-un fel. Dar imbogatite, daca ma uit din alt unghi.

Eu vad doar prima jumatate dintr-un film. Si apoi imi inchipui ce am eu chef. Si uite-asa culeg din filme doar partea carnoasa. Asa cum as manca doar partea de sus a unei briose. Sau doar cocosul de la pepene.

Doar ca in ultima vreme am fost destul de prinsa cu alte chestii. Si acum s-au strans purcoi o gramada de finaluri nerezolvate. Care ma trag de haine in asteptarea unui verdict.

Am treaba de nu-mi vad capul. Asa ca diseara nu ies nicaieri si stau pana le inchid pe toate.

8 comentarii:

Monica spunea...

he he, semeni cu mama mea. imagineaza-ti ca pe vremurile de mult apuse, cand aveam film la televizor sambata si duminica, mama mea, care bucatarea sau trudea altele intens pana sa inceapa filmul, proceda exact ca tine. doar ca intr-o luni m-am dus la ea la serviciu si am descoperit ca mama mea, desi stia ce si cum cu Mos Ene la televizor, avea tupeul sa povesteasca filme colegelor! si uite asa, de fata cu mine, copila la 10 ani, am aflat ca din doua filme adormite se poate face unul foarte bun! tin minte ca in cel de sambata problema era ca doi divortau iar in cel de duminica un cuplu suferea ca nu putea avea copii. la mama la clinica un film de succes povestit de ea avea o poveste tragica: doi divortau pentru ca nu puteau avea copii. punct. abia acum devin diplomata, asa ca atunci am izbucnit: mama, astea sunt doua filme separate! si oi fi distrus atatea filme bune povestite in zilele de luni de dinainte sa deschid eu gura.

codo spunea...

si eu ma uit la filme, dar la mine nu vine mos ene. la mine vine unu' mos valentine si nu-mi vine deloc sa adorm :).
iar finalul e foarte frumos :D.

pietricel spunea...

cireaso, daca s-au strans atat de multe filme fara final, imparte-le cu mine. Am inventat la randu-mi cateva finaluri si poate se regasesc cate unele si pentru filmele partial vazute de tine.

another cherry spunea...

@Monica: ce draguuuuut. deci mama ta e un rapsod care inadeste povestile incat sa le dea un sens:). o sa ma inspir din ea. cand o sa fiu batrana si o sa oblig nepotii sa ma asculte (daca vor sa ma mosteneaasca), o sa mixez filme:)).

@codo: esti indragostit? asa se pare:P. cine este doamna melc? v-ati mutat impreuna in aceeasi casuta?

@pietricel: noi doua avem extrem de multa treaba impreuna. pietricel, unde naiba ai fost in tot timpul asta?

@

codo spunea...

sint mereu indragostit...de viata...
si nu, nu ne-am mutat impreuna pentru ca am fi facut prea multe spirale :)

pietricel spunea...

I was preparing for this. :)

rochii de mireasa spunea...

Si pe mine ma viziteaza un anume Valentine, dar nu e mos deloc...si sincer...parca nu mai e la fel de interesant filmul cand apare el...mai interesanta e realitatea noastra :P

another cherry spunea...

codo: hihihi, acum inteleg ca e o femeie, nu numai viata. cum o cheama pe norocoasa care are melc la casa omului?

@pietricel: me too, I guess:P

@rochii de mireasa: wow. tare:)).