miercuri, 21 octombrie 2009

parfum imaginar pentru prieten imaginar

smell-roses copy

Cum am trecut de check in, m-am impiciorongat la duty free. Intai as vrea sa fac mentiunea ca pentru mine duty free nu exercita nicio fascinatie.

Cand nu am o treaba anume acolo, nu ma distreaza deloc sa ma invart printre rafturi. Descoperind ce sortiment de bomboane a mai lansat firma locala de ciocolata. Si incercand un gloss cu 30% mai stralucitor.

Mult mai mare placere imi face sa sorb dintr-o cafea cu lapte. Si sa ma gandesc cum a fost in orasul pe care tocmai l-am vizitat. Imi invit in felul asta amintirile sa se aseze cuminti in poseta bine organizata din cap. Sau sa sed la taclale cu alt vilegiaturist.

Dar acum, va spun, cu parul zburand de la viteza, ca si cum as fi fost pe o mobra. Si cu hainele fluturand in vant, m-am infiintat la duty free. Zbrrr, la raionul cu parfumuri. Pentru barbati, fie ei si imaginari, ca prietenul meu I.

Lui ii plac doua parfumuri. Incerc sa-mi aduc aminte numele. Imi iese si nu prea. Le identific cu jumatate de masura. Dar as putea gresi cu fiecare dintre ele. Parca astea de aici nu se cheama exact cum a zis.

Si oricum, de unde chestia asta, ca sa-i iau ce parfum si-ar dori el. Parfumul il amusinez eu, cireasa. Si mie trebuie sa-mi trezeasca pofte si placeri ascunse. Deci incep sa trec din brand in brand.

Fac fas-fas intai pe mine. Dar eu am doar doua maini. Si pe lume sunt atatea parfumuri. Dupa ce termin cu cele 4 incheieturi pe care le am la dispozitie. Adica unde se imbina mana cu palma si antebratul cu bratul, schimb tactica.

Incep sa folosesc fasiute de hartie. Miros, ma gandesc profund. Miros, fac socoteli. Miros si dupa o vreme nu mai inteleg exact. Asta e prea clasic pentru el. Ca el e mai asa, mai ne. Asta e prea dulce. Asta e prea funky.

Si asta, asta e prea de tot. Prea tare, prea tabac, prea moale, prea dulce, prea aspru, prea fresh, prea gay. Miros dar nu mai stiu exact ce informatie olfactiva ajunge la samburele meu insarcinat sa ia decizii.

Ma tarasc printre rafturi cu nasul facut ferfenita. Sunt ca ala mic si negru care respira greu. Inca o fasie. Asta e prea cute. De atata zor si oboseala, pe una ajung sa o si gust. Bleah, asta e prea parfumos.

Imi suna telefonul isteric. Sunt anuntata ca se inchide poarta de imbarcare. Ma trezesc brusc si dau navala la ghiseul unde stau cele doua parfumuri. Cele cu care as putea sa merg la sigur.

Insfac unul dintre ele si ma grabesc la casa. Acolo, o coada mare si o femeie care sufera de graba ardeleneasca. Ma foiesc de pe un picior pe altul. Tic-tac. Tic-tac. Tic-tac face ceasul ce anunta timpul meu relativ dar totusi obiectiv de putin.

Fug inapoi la raft si pun parfumul inapoi unde era. Alerg cu arme si bagaje si reusesc sa intru printre ultimii, bagandu-ma in fata. Aceasta istorisire arata cum el, prietenul meu imaginar I., ar fi putut avea un parfum. Dar n-a fost sa fie.

Sper insa sa fi mirosit unda de parfumul iluzoriu. Si sa fi apreciat intentia, chiar daca schioapa.

6 comentarii:

Miju spunea...

schioapa? intentia? i? hmmmm...

ok, decat sa alergi cu nasul ferfenita printre rafturi, mergi direct la hostesa si cere-i Chevignon. o sa bombane ea ceva... vintage... a disparut in '97... etc, dar poate il mai gasesti, imi spui si ai certitudinea unui prieten. virtual

codo spunea...

ce frumos. another cherry asta este romantismul secolului 20, in viteza. :)
sint sigur ca a apreciat intentia. :))

another cherry spunea...

@Miju: acum totul e pierdut. m-am prezentat cu mana goala.

@codo: hihi, deci eu sunt o mare romantica?:)

Denisa spunea...

ah, cat ma recunosc in nehotararea asta! asa ma enerveaza multitudinea de produse, asa ma sperie toate parfumurile noi care ma trag de maneca sa le probez .. si-asa sfarsesc prin a(-mi)cumpara tot ce stiu eu clar ca place, ca vine bine .. adica tot alea 5-6 parfumuri pe care le tooot port si miros de mult timp.. si cand fac alegerea finala... cata liniste si siguranta ca n-am cum sa dau gres, nu-i asa?

No One spunea...

mi-a placut sa o vad pe cireasa in dilema :)
dar cum zici si in titlul: e prieten imaginar deci i se potriveste un parfum imaginar, nu? :P

another cherry spunea...

@ikemaua: da, si uite cum poti pati, ca mine. sa alergi dupa 108 iepuri si sa nu prinzi niica.

@John C: da, ii vine foarte bine. il miros in continuu.