miercuri, 16 decembrie 2009

cine il descarca de dimineata, departe ajunge

relaxare

Ce stie taranul ce-i sofranul. Ce stie cireasa cum se actioneaza pe bune si corect maruntaiele internetului, spre a aduce fericire deplina utilizatorului.

Dar uite ca, oricat am insistat, nu a fost chip sa fiu bine platita pentru a ma uita 8 ore/zi la nori. Pentru ca mai apoi sa elaborez zilnic un raport doct despre ei. Si n-a mers nici sa curat cai si sa le dau de mancare bucatele de zahar, cum mi-ar placea la nebunie.

Vazand asa, am fost nevoita sa gasesc altceva ce-mi place. Si am plonjat in domeniul online. Unde musai sa fiu cat de buna pot eu. Si uite cum, chiar extrem de netehnica fiind, trebuie sa fiu atenta la unele smecherii.

Cel mai tare si mai tare detest spamul. Stau mereu cu doua browsere deschise, din motive de job description. Si nu pot sa zic ca sunt cea mai relaxata.

Sunt vesnic nepregatita pentru rautatile pe care creaturi care nu fac destul sex le propaga online pentru distractie pura. Si imi tremura camesa in spinare din pricina miseilor care incearca sa ma ademeneasca pentru a reputa castiguri nemeritate.

Huo, de acum nu o sa mai reusiti. Sunt protejata.

Pentru ca cireasa are noroc. Si strange in jur lume care se preocupa de siguranta ei. Exact pe modelul la cireasa chioara ii face Dumnezeu cuib.

Prin urmare, am fost printre alesii care au beneficiat de o informare completa asupra browserului Internet Explorer 8 (IE8). Si ma gasesc printre insarcinatii care sa dea mai departe vestea.

IE8 este un fel de superman in materie de browsere. Care are rol de garda personala, atunci cand aleg sa ies in lumea virtuala. El opreste spamul la intrare si ma trage de guler cand sunt pe cale sa purced pe un site care vrea sa-mi faca chestii neortodoxe.

Se pare ca daca am IE8 si downloadez Microsoft Security Essentials, obtin o echipa care are grija de mine. In timpul asta eu pot sa fac 100 de lucruri de-odata, ca Napoleon. Sa vorbesc la telefon si sa mananc un avocado si invart o suvita de par intre degete.

Am aflat ca cei doi agenti sunt la post, pe orice vreme. E o ecuatie simpla. IE8 plus MSE egal love.

IE8 ma ajuta si sa ma misc cu viteza clipitului de pleoapa. Asta in conditiile in care cireasa are mereu deschise 108 ferestre de internet. Si pe desktop 1884 de fisiere oranduite in devalmasie. Si asta intr-o zi buna. Din principiu, ramul meu este mereu rupt in doua de atata povara.

Cu IE8 pot sa navighez pe In Private Browsing mode. Si in felul asta nu o sa stie nimeni pe unde am fost. Seful meu nu o sa stie ca de fapt am citit despre fertilitate. Si prietenul meu ca m-am uitat la poze cu Brad Pitt pentru o duminica implinita.

IE8 vine cu Smart Screen Filter, un fel de locotenet care are grija ca totul sa mearga bine. Adica nu o sa lase un borfas sa se dea drept banca mea si sa-mi ia din bani. Nu ma intrebati exact cum face, ca nu sunt eu genul care sa inteleaga chestiile astea. Eu doar stiu ca o sa-mi fie bine cu el.

In plus, eu nu prea am facut pana acum targuieli online. Nu ca n-as avea pofta enorma sa achizitionez carti si outfituri de Xena pentru revelion. Dar nu ma pricep prea tare cum sa procedez. Mi-e frica de evaziunea aplicata asupra ciresei. Eu sunt maruntica si deci usor de pacalit.

Dar am inteles ca browserul asta e pe bune safe. Si pentru ca mi-e rusine sa ma milogesc mereu de prietenii mei sa-mi ia bilete catre Barcelona, o sa ma dau pe brazda. Si o sa intru fara trac pe net. Sa cer demna, fara emotii: birjar, doua bilete la Londra te rog.

As vrea sa recapitulez, mai degraba ca sa inteleg eu exact.

IE8 se misca repede si cu talent. IE8 e safe de tot si nu lasa porcarii sa intre la mine in viata. IE8 ma previne cand sunt pe cale sa fiu fraierita la cumparaturi online. IE8 imi asigura prezenta incognito prin locuri unde nu e bine sa se stie ca am fost.

Eu o sa-l descarc de aici acum, dimineata. Pentru ca cine descarca de dimineata, departe ajunge. A, am uitat sa zic ca e browserul nr. 1 din lume. Si ca, atunci cand apar probleme, s-a dovedit ca IE8 este cu o treime mai smecher decat Mozilla si cu 20% mai breaz decat Safari.

Acum sunt IE8. Cireasa IE8.

15 comentarii:

Baloo spunea...

Ar trebui sa marchezi postul asta cu un mare P. Publicitate adica. :P
Drept sa-ti spun, chestia asta ma face sa ma indoiesc de precedentele tale postari in care prezinti laudativ diverse produse...poate or fi facut astia de la Microsoft vreo isprava cu IE8, da' singura folosinta pentru precedentele versiuni IE era downloadatu' Firefox. A, si colac peste pupaza, mai ai si Mac...

another cherry spunea...

a, pai nu prea m-am ascuns ca e vorba de p. si nu-i problema daca te indoiesti, desi nu stiu ce am mai laudat, dar or fi. eu am doua calculatoare, PC si mac:).

Denisa spunea...

cireasa, am visat eu sau de dimineata pe-aici se vorbea in versuri si acum versurile au disparut ? (uof, exact cand facusem si eu cateva rime ..)

another cherry spunea...

nuu, n-ai visat, m-am si extraziat la versurile tale:). dar nu mi-a placut ideea de a pune doua posturi lungi in aceeasi zi. maine il pun primul, cap de afis.

Anonim spunea...

Doamne ce post ai putut sa scrii. Mi se ridica parul pe ceafa (ceafa de programator web). Pune-ti repede FF, scuipa peste umar, fa-ti trei cruci si mergi mai departe :).

another cherry spunea...

@anonim: si voi va zburliti pe ceafa?:P

Ivcelnaiv spunea...

am vazut ca va plac (si) naivitatile

asa ca va trimit si voua primul blog de poezie naiva

http://ivcelnaiv.blogspot.com/2009/11/le-toi-de-moi.html

p.s. cautati povestea de dragoste care, practic, nu se termina niciodata

Baloo spunea...

@ Cireasa: pai parca imi aduc aminte de niste teste pe care le-ai facut cu un gel. De la Durex. Da' poate nu-mi aduc aminte bine. :)

Lup Alb spunea...

Cu nerabdare, astept postul despre Toyota si Real.

Nona Serbanescu spunea...

Ia nu va mai luati de Cireasa oooo, voi programatorilor!

Personal trebuie sa admit ca a fost prima reclama la vreun browser pe care am citit-o pana la capat. Si am inteles pe limba femeilor ce face si ce nu face browserul asta.

Nu am sa il folosesc pentru ca nu folosesc IE asa, din principiu, avem noi rafuieli mai vechi. Dar am inteles ideea. Si ma bucur ca cineva plateste publicitate de acest tip si unei bloggeritze care sa vorbeasca pe limba femeiasca. Si pentru noi asta neprogramatoare.

another cherry spunea...

@Baloo: ai dreptate. stii, eu sunt un fel de jurnalist, chiar daca pare funny, si ma duc la tot felul de prezentari de produse si servicii. intr-unele cred, si atunci le ridic in slavi. intr-unele nu cred, si atunci tac despre ele. mie mi se pare fair cum fac eu.

@Lup Alb: nu este exclus, mai ales ca acum m-ai intaratat.

@Nona: :)

Baloo spunea...

@ Cireasa: "Un fel de jurnalist"? Sa inteleg ca daca esti doar "un fel de" poti sa sari peste partile mai incomode ale profesiei respective, cum ar fi de exemplu verificatul informatiilor din mai multe surse? :)
Nu stiu cit de corecta e tactica ta...daca as fi "un fel de jurnalist" si as fi invitat sa-mi dau cu parerea despre diverse produse, cred ca mi-as da cu parerea indiferent daca mi-au placut sau nu la nebunie produsele alea.
Acu', pentru curiozitatea-mi proprie si personala, de ce nu scrii despre chestiile care nu te-au impresionat pozitiv? Te simti cumva datoare celor care te-au invitat, ceva de genul "oamenii au fost draguti si m-au lasat sa profit de produsele lor pe degeaba, nu pot sa zic acu' ca nu mi-au placut. Asa ca nu zic."

another cherry spunea...

@Baloo: da:). pentru ca toti romanii se plang si arunca cu mizerii in orice-i inconjoara. eu vreau sa laud, mai degraba. si cred ca nu fac un deserviciu nimanui. in afara de rigoarea ta, mai sufera cineva?

Baloo spunea...

@ Cireasa: cred ca ar trebui sa-mi clarific pozitia in aceasta chestiune. Si anume, nu prezenta unei anumite doze de subiectivitate e problema. In definitiv, nimeni nu-i 100% obiectiv si oricum obiectivitatea absoluta n-ar fi prea interesanta. Unde mai pui ca vorbim de o chestie pusa pe blogu' privat, in care poti sa scrii ce vrea muschiu' tau. Rigoarea mea n-are nici un cuvint de spus in afacerile personale ale altora. :) Deci...doleanta mea era legata mai degraba de calitatea in care scrii respectivele articole laudative, pe principiul, "publicitate sa fie, da' s-o stim si noi".

Acu', daca faci un deserviciu cuiva cu articolele de genul asta...as inclina sa spun ca da, faci. Nu atit potentialilor clienti, cit tocmai firmelor care te-au invitat la prezentarile alea. Stiu ca, in buna traditie dimboviteana, criticile (fie si constructive) sint luate drept atacuri la persoana, pe principiul "M-ai injurat de mama? Ba pe-a matii, fraiere!". Dar cred ca firmele care te invita sa-ti dai cu parerea au totusi o mentalitate peste nivelul asta.

Eu cred ca tu esti invitata acolo tocmai pentru ca firmele vor ca tu sa prezinti mai departe produsele lor. Si nu, n-or sa te scalpeze cu par cu tot daca nu le faci cea mai prezentare triumfalista. :P Pentru asta au departamente de PR, la ce foloseste sa spui si tu acelasi lucru, din nou? (pentru ca zau, postul asta al tau despre IE8 pare iesit dintr-un comunicat al Microsoft, nu din gura unui user obisnuit). Dar cine mai e asa de naiv incit sa ia de bune toate basmele insirate de PR-isti? Eu mi-am invatat lectia cu Axe...efectul ala de-l lauda ei prin reclame (cind vreo 300 de femei dau navala pe un tip obisnuit inshpreiat cu Axe) e apa de ploaie, daca-ti vine a crede. :D Deci, zic eu, ar fi mai folositor pentru firma respectiva daca publicul si-ar face o idee corecta despre cum e de fapt produsul respectiv, cu plusurile si minusurile lui. Sa te aspteti ca un produs sa aiba numai avantaje e dovada de naivitate (ca sa nu zic prostie). Fapt e ca majoritatea produselor (exceptie fac doar cele de lux) sint in cele din urma rezultatul unui compromis intre foarte multi factori (pret, reciclabilitate, consum, usurinta in intretinere, etc). Si eu cred ca tocmai despre compromisul asta esti tu invitata sa scrii. Daca doar lauzi, nu aduci nici o informatie noua pentru potentialii cumparatori fata de ceea ce scrie in pliantul de prezentare. Unde mai pui ca la pomu' laudat nu prea se inghesuie multa lume. :)
Deci cam asta ar fi... Inca odata, n-am intentionat sa critic, doar sa-mi dau cu parerea. (desi n-as putea sa spun ca mi-a fost ceruta...dar deh, n-am pretins ca sint imun la metehnele dimbovitene :)).

another cherry spunea...

Un lucru pare aici incert. Ce am scris eu este scos dintr-un comunicat al Microsoft. Deci nici vorba sa ma pitesc cum ca n-ar fi si sa incerc sa te conving ca eu am visat am noaptea si vreau sa povestesc ziua. Mie mi se pare un gest tare bun hotararea firmelor care vor sa faca publicitate pe blogul asta sa aleaga ciresele, pentru cititorii lor, adica si pentru ca ma citesti tu. Si sper sa o faca cat mai multe firme. Nu mi se pare nicio rusine sa scriu un post care contine si un interes comercial. Din contra. Cred ca aici difera parerea noastra, tare.