marți, 15 decembrie 2009

cireasa si fuga de la locul accidentului

fuga

Mie dialogul ala post accident imi repugna deosebit de tare.

Cand intru in cineva cu masina, ma simt suficient de neplacut incat sa nu mai vii si tu si sa imi tii o predica pe ton autoritar. Culmea e ca nu-mi place nici dialogul invers. Cel ce se infiripa dupa ce intra cineva in mine. Nu-mi vine sa ma burzului.

Sigur, nu am accidente tot timpul. Si bineinteles ca sunt doar niste mici harjaieli, stersaturi, mai putin inpungaturi.

Dar cand am, prefer sa o sterg englezeste si sa-mi vad de viata mea. Ca oricum asiguratorul va afla ca a fost paradita in parcare. Chit ca vad mutra acra a aluia de mi-a facut-o sau i-am facut-o, chit ca nu.

De ceva vreme incoace, insa, sunt impiedicata in demersul meu. Lumea alearga dupa mine si ma opreste, sa ma bage cu capul in ce am facut. Ca pe catei. Putin mai lipseste sa ma bata cu ziarul.

Ultimele doua accidente le-am facut eu, foarte in public. Ambele in exact aceleasi conditii. Sunt intr-o intersectie cu cedeaza si aia nu te lasa sa intri. Ca deh, romani.

Si atunci cireasa trebuie sa fie atenta rau in stanga. Prin urmare, o masina parcata pe dreapta nu inseamna mare pericol. Cand din stanga vin rechini cu sange la bot. De fapt, imi pasa asa de putin de amarata aia din dreapta, incat nici nu o mai vad. Si intru in ea.

Ieri se grabea cireasa rau de tot. Forteaza ca in fiecare zi intrarea pe strada aia cu balamuc. Dar in vartejul evenimentelor sterge masina parcata pasnic in dreapta. Ma uit repede sa evaluez situatia. Pot sa fug, au ba?

Mrrrr, ma vad toti, urla dupa mine. Masina se dovedeste a fi a unui oficial de ambasada. In jur rasar multi barbati in uniforma, ah. Cu statii la care repeta cireasa a lovit masina domului X. Retinem cireasa. Au corpuri mari si priviri ingrijorate.

De data asta, surpriza. Nimeni nu ma cearta. Nu ma intreaba ce-am avut in bibilica cand m-am urcat pe masina lui, care nu facea rau nimanui. Nu sunt trimisa la cratita. Barbati mari, forfota. Sunt dusa intr-un sediu, mi se ia buletinul.

Vine si oficialul. Un barbat imens, care poate strivi cireasa de perete, daca stranuta. Eu, putintel umila. Stiti, am intrat in dumneavoastra. Dar nu v-am facut mare lucru.

Omul se uita la masina lui, din fericire o megarabla. Se intoarce la mine si zice intr-o limba cunoscuta. Nu-mi pasa cireaso, nu-mi pasa. E ok, pot sa traiesc cu asta. Ce mi-ai facut tu aici.

Atunci zic si eu domnule, si eu. Ma bucur ca ganditi asa. Barbatii in uniforma ma desfac din stransoare. Imi spun sa am o zi buna. Ma urc in sageata albastra si ma grabesc unde am treaba. Sacaita ca am generat aceasta intamplare. Care mi-a rapit 24 de minute din viata mea.

Ce ma oftic sa ma prinda lumea cand fac mici accidente. Prefer sa fug, cum m-am obisnuit. Numai cireasa descoperita cu ocaua mica sa nu fii.

6 comentarii:

codo spunea...

in cazul asta, trebuie sa iti schimbi atitudinea. trebuie sa te dai jos din masina si sa le zici: bai fraierilor, v-am lovit deci exist si va ...bip in ...bip daca nu va dati la o parte ca ma grabesc.
p.s. cand eram mic vroiam sa ma lovesca un mercedes, ca sa pot sa cer muuulti bani pentru reparatii :) dar cum toti rromi au mercedes, mi-a trecut.

Seherezada spunea...

Hi hi, eu nu am mai facut accidente deloc de vreo 15.000 de km dar acum 3 saptamani atat de tare m-a iritat si stresat un taximetrist care se grabea enorm in spatele meu in timp ce eu cautam parcare (la 12 noaptea, nu va ganditi ca ziua) incat m-am dat in dreapta rau ca sa ii fac loc sa se duca dracului. Atat de in dreapta m-am dat incat cu coada masinii mele am harjait un bot al altei masini...

Am fugit miseleste, am parcat departe, mi-am inspectat masina mea. Era perfecta, adica nu i se intamplase nimic, ca ea nu mai e perfecta demult. Apoi m-am dus pe jos sa vad daca am produs pagube. Dar si cealalta masina era perfecta. A doua zi m-am dus inca o data pe lumina, ca nu ma lasa sufletul... ma tot gandeam la masina omului. Era chiar ok. Nu se vedea nimic. O atinsesem cu aparatoarea de cauciuc :)

dar,,, ca o concluzie,,, cine se aseamana se aduna,,, si fuge de la locul faptei :)))

another cherry spunea...

@codo: eu vreau doar sa fiu lasata in pace:).

Lup Alb spunea...

Acum m-am prins eu de ce am spoilerul zgariat.....!
Nu m-am gandit!!!

No One spunea...

uff cat p-aci sa ajungi la Guantanamo :P

another cherry spunea...

@Lup Alb: da, eu eram. si voi fi mereu:)

@John C: ma straduiesc:P