miercuri, 9 decembrie 2009

cireasa, un Mos nedemn

mos

Imi dau seama ca sunt multe motive pentru care am fost o nevasta rea.

Nu e doar inginerul fara inima cel ce si-a infipt intr-un 24 iulie coltii in gatul meu. Si nu mi-a mai dat drumul timp de 7 ani magici, pana cand n-a supt pe-acolo si ultima picatura de sange. Nu.

Am fost si eu o nevasta, sa dai sa fugi. Si acum, preocupandu-ma cum sade bine unei cirese, o faptura noua, fara legatura cu fosta nevasta, de cadouri de Craciun, am realizat un aspect. Doar despre el voi vorbi, nu si despre alte lucruri care sa ma infiereze in calitatea mea de fosta sotie.

Eu ii luam cadou fostului meu sot niste lucruri incredibil de rele, de Mos Nicolae si Craciun. Nu pentru ca nu-mi pasa, cred. Chiar nu pot sa-mi inchipui acum cum ajungeam la deciziile alea. Dar cert e ca mereu faceam rau. Noroc ca mi-a trecut.

Ca sa nu vorbesc in metafore, sa ma explic nitel. Mos Niculae venea invariabil in doua variante. Prima posibilitate egal ciorapi. A doua posibilitate egal chiloti. Mda, stiu. Si unii si altii erau scumpi si de marca, pentru ca snoaba tare eram pe atunci.

Mi se parea ca aceste doua articole sunt utile si prin urmare un cadou tare potrivit. Ce om poate sa se intristeze cand primeste ceva ce trage pe el, acoperindu-si locuri destul de importante.

E drept ca nu se intrista dar parca nu-mi aduc aminte sa fi sarit in sus de bucurie.
Dar pur si simplu nu pot sa-mi inchipui de ce nu ma prezentam in ghetele lui cu portocale si ciocolata. Daca la altceva nu ma ducea mintea.


Mos Craciun, in loc sa amelioreze situatia, parca strica socoteala si mai mult. Lasand laoparte faptul ca daca mi se parea ca este un cadou prea mic, completam repede cu chiloti sau ciorapi, algerile erau stereotipe, an dupa an.

Saracul, poate ar fi bine sa ma scuz.

Putea spune dintr-o singura incercare ce salasluieste in pachetul mereu frumos colorat si cu funda. De regula doua tricouri, de la firma renumita care facea ciorapii. Ambele, orice-ar fi, cu guler stil Lacoste. Am vazut ca-i place si nu voiam sa am bataie de cap.

Pe alocuri un pulover in culori indraznete. Insotit, spre o completare care sa duca la armonie suprema, de un album cu poze si foarte multe explicatii. Ea se referea la avioane, vreun razboi anume, armament sau istorie.

Asta pentru ca sotul meu petrecea foarte mult timp pe veceu. Si aprecia, intelesesem eu, cu mintea mea de nevasta necoapta, o lectura violenta. Pentru un tranzit, pasamite, mai eficient.

Ma gandesc ca in anii nostri mai navalnici, ii luam de toate. Si i le puneam intr-un singur pachet. Pulover, un tricou cu guler Lacoste, niste chiloti, macar un ciorap si o carte sangeroasa.

Asa a facut femeia aceea, viitoare cireasa. Dar acum s-a schimbat si se caieste.

15 comentarii:

ajnanina spunea...

si acum, ce fel de Mos esti? ce pui in pachete ?

No One spunea...

un pas important e ca cireasa intelege si invata din greselile din trecut :P eu zic ca asta conteaza.

alexa spunea...

Da, e bine sa mai varieze treaba...dar ce faci cand ai epuizat toate variantele? Care fie vorba intre noi, la barbati sunt limitate...Eu sunt la inceput, deci sper ca prima pereche de chiloti nu se pune :))

another cherry spunea...

@ajnanina: pai ma uit la fiecare om in parte si ii iau ceva frumos si pe masura, ce vrea el in momentul ala. a, si nu mai iau niciodata chiloti si ciorapi, nici sa ma roage cineva:P.

@John C: pai as mai fi eu aici azi, cu voi, daca nu ma schimbam radical? nuuuuu.

@alexa: sunt limitate dar bune. daca mergi pe tehnologie, muzica sau sport nu ai cum gresi.

day-dreamer spunea...

Cred că ăsta este unul dintre cazurile acelea când, negăsind nimic sub brad în dimineaţa de Crăciun, poţi deveni cel mai fericit om din lume. Mai rar, dar uite că se poate întâmpla :))

Denisa spunea...

Da, cred totusi cacu :) hobby-urile nu prea dai gres.. Dar iti trebuie muuuulta imaginatie cand ai de facut cadouri jumatatii tale de vreo 4-5 ori pe an si asta de 20de ani incoace.. si cand jumatatea ta e mai inventiva decat tine te simti nasol de tot. Si asta se aplica si la prieteni, vechi si buni si ei ..

ady spunea...

doamne, cireaso, chiar asa. nici macar n-am fost nevasta si nu am facut pe mos craciun pt "el" cu chiloti si ciorapi. recunosc, pt un bunic cu ciorapi, da, pt un tata cu camasa, da, dar nici chiar asa. bine ca ai crescut.
eu am probleme majore cand vine vorba de cadouri, si mai ales de cadouri pt barbatii care ma inconjoara. pt tehologie n-am suficienta respiratie financiara, pt muzica nu-i nevoie, netul e mare, sportul nu e preocuparea lor principala.
daca aveti idei de cadou pt un coleg de apartament (doar atat si nimic mai mult, sensul cat se poate de propriul al sintagmei) va astept cu pareri.

alexa spunea...

Clar...sunt caz pierdut :)) Pe tehnologie nu pot sa merg pentru ca n-o sa nimeresc niciodata exact ce-si doreste, e mult prea complicat.Muzica, vorba lui ady, e plin netul si nici nu e mare fan, iar cu sportul...ma da afara din casa :)) Vad eu mai multe meciuri decat el (cand nu e prin zona).

another cherry spunea...

@day-dreamer: da, desi chilotii, ciorapii, poloverele 100% lana si tricourile cu guleras sunt lucruri pe care oamenii nu le detesta si le poarta pana la urma, ca sunt bune:D

@ikemaua: mda, asa e. de-aia in ultima vreme tot tind sa o fac lata si sa ma dau peste cap, ca sa repar greselile trecutului:).

@ady: camera video pentru lapto-ul deja existent:)

@alexa: pai mergi pe tehnologie si vorbeste cu prietenii, o sa te invete ei ce sa iei.

pietricel spunea...

cadourile pentru baieti sunt cele mai dificil de facut.
Presiunea e prea mare tocmai pentru ca ma gandesc sa nu ii cumpar nimic din gama "sosete/chiloti/cravata/camasa/albumdefotografii/".
Uneori cred ca cel mai bun cadou e o sticla de vin. Chiar daca nu o sa ii placa foarte mult, tot e mai bine decat perechea de chiloti identica cu cea de anul trecut.Cu exceptia gaurilor,bineinteles :D

Lili spunea...

Eu i-am tricotat un fular anu asta. Anu trecut i-am cumparat frigider.
Cand cum:))

ady spunea...

hm, tre' sa ma interesez daca are camera video la computer/laptop. dar ma voi adanci in aceleasi probleme ca si alexa: de care, se potriveste/nu se potriveste cu laptopul.
mai am doua saptamani de stors creieri.
ideea cu sticla nu era rea. poate doua stilcle :).
merci pt idei.

alexa spunea...

Crede-ma, nicio sansa...am vrut sa-i cumpar un mouse de ziua lui, nu de alta, dar chiar avea nevoie si stiam exact ce vrea, ca doar imi spusese. N-am reusit sa gasesc si m-am rezumat la un hanorac, dupa care i-am marturisit ce voiam initial. Raspunsul? "Mai bine ca nu mi-ai luat, lasa-ma pe mine cu astea ca e complicat".

mimi spunea...

si eu i-am facut la un moment dat cadou un pulover sotului meu. dar asta fost inainte de casatorie deci cred ca nu se pune :D
nu prea stiam ce sa ii fac cadou si am crezut ca ii va place si lui un pulover dragut. a fost extrem de uimit cand a vazut cadoul. a fost intr-adevar o surpriza am avut grija sa nu o mai repet :D

another cherry spunea...

@pietricel: ah, gaurile. fiecare cu farmecul ei discret:D.