duminică, 27 decembrie 2009

frica de re-daruit

regift

In fiecare an, aceeasi drama. Cireasa e neglijenta si nu tine minte de la cine a primit un cadou care nu ii cade bine la socoteala.


Exodul de lucruri nepotrivite are loc, precum migratia antilopelor gnu, de doua ori pe an. De ziua dumisale, cand orasul e in floare. Si de Craciun, cand orasul este tot sub floare alba, de zapada.


Cum totusi cadourile, chiar nepotrivite, nu se face sa le arunci la gunoi din momentul in care invitatii ies pe usa, cireasa ramane mereu cu niste lucruri absurde in viata ei. Pe care le-a depozitat intr-un dulapior anume. Intitulat dulapiorul pentru re-daruit.


El este burdusit cu tot felul de traznai. Rochii nepotrivite cu spiritul de cireasa, chiloti prea mici pentru un fund care se respecta, carti ale caror slove mi-au ramas nedeslusite, cate un parfum nemirosit in veci de catre vreun nas, in direct de pe pielea mea.


Si asteapta cireasa prilejul potrivit, cu rabdare de pradator de elita. Si cum vine ziua cuiva important dar nu chiar in top trei, cireasa se arunca in cap in dulapior. Si inoata ea printre acele rafturi mici.


Si culege de-acolo vreun articol care sa se potriveasca, chiar daca nu manusa, cu andrisantul. Are ea grija de fiecare data ca obiectul sa para ales chiar atunci si pentru persoana respectiva.


Chiar daca nu se vadeste extraordinar de potrivit si respectivul nu exulta de bucurie, simularea este de calitate. Adica nu o poate nimeni trage la raspundere ca nu ar fi cumparat ceva nou.


Dar in momentul predarii-primirii, cireasa este cuprinsa de jena si frica si remuscari. Ii vine sa smulga punguta din mana celui blagoslovit cu obiectul extras din dulapiorul de re-daruit. Sa mimeze un lesin. Sa inceapa sa bata intr-o tigaie, ca si cum a innebunit pe data.


Si in final, cu nervii intinsi la maximum, sa sara in bratele sarbatoritului urland. Iarta-ma, nu o sa mai fac niciodata. Hai la Ikea sau la Zara, unde o sa-ti cumpar ce vrei tu. Toate astea i se intampla, de buna seama, pentru ca este ingrozita ca farsa ei va fi descoperita.


Si ca taman persoana asta pe care o strange in brate si careia ii ofera cu drag un cadou, i-a dat acelasi cadou anul trecut. Si zau daca exista situatie mai social inacceptabila de-atat.


Prin urmare, sa vedeti bataile de inima ale ciresei la ocazii. Primele momente sunt decisive. Si cum de o fi scapat cireasa pana acum cu fata curata, se intreaba mereu. Si multumeste sortii.

5 comentarii:

Seherezada spunea...

Hai mai Cireaso, nu imi spune ca in dulapior nu ai si o mica, foarte mica agenduta pe care scrii ce ai primit de la cine. Totul se rezolva atat de simplu cu putina disciplina.

Stii vorba "verba volant scriptum manet" si gata ai rezolvat, nu o sa mai ai niciodata dureri de cap in alegerea noilor primitori de cadouri!

Slava domnului ca inorogii nu pot fi primiti inapoi!!! nici dati mai departe!

mimi spunea...

esti f funny, am citit cu glas tare art sa se bucure si jumatatea de hohotele de ras iscate de peripetiile de cireasa :)

Anonim spunea...

Poti scapa de mustrarile de constiinta spunandu-ti ca poate acel obiect foloseste altcuiva; eu asa fac; metoda se poarta, nu esti singura care re-daruieste, stai linistita; it's mean, but useful...sys

ajnanina spunea...

data viitoare, inainte de a le baga in dulap, pune pe ele o eticheta. am scapat si eu cu fatza curata pana acum, da, la fel, ma tem ca ma lasa memoria :)

another cherry spunea...

@Seherezada: inorogii? OMG, cum de ai nimerit asa de la fix? arata-te:)

@mimi: hihi, lasa ca bem bere toti impreuna cand oti fi aici:)

@sys: deci sunt buna?:P

@ajnanina: ce ne facem, oh, oh, ca nu sunt chiar genul ordonat:).