sâmbătă, 5 decembrie 2009

marketing buimac aplicat ciresei

craciun

Sunt la sala. Am pierdut ora de aerobic la care planuiam sa merg.

Si uite-ma suita din nou pe calaul groazei. Aparatul stair master, cel care suge din cireasa vointa, energia si mandria. Si apoi o scuipa pe dansa fara scrupule pe podeaua salii. Si cand cireasa afiseaza semne de lipsa respiratie, o intreba: atata poti?

Cireasa nu cuteaza sa se prezinte la stair master decat daca a intrunit o suma de conditii, destul de dure. Se suie pe el daca a dormit bine noaptea, a mancat mic dejun copios. Daca e fericita si a facut dragoste de curand.

Cireasa nu se va sui pe stair master, caci va fi cu siguranta infranta, in urmatoarele situatii. Daca e duminica, daca a visat urat, daca se simte (caci n-are cum sa si fie) prea grasa sau are dileme profesionale.

Ziceam eu ca sunt in buna stare. Asa ca ma invartosez si ma cocot. Daca tot ma sui pe stair master, durata trebuie sa fie 40 de minute. Abia cand atingi varful asta poti sa zici ca ai lucrat cumsecade.

Incep sa ma uit la televizor, sa nu ma plictisesc. E pus pe fashion tv si o adunatura incredibil de mare de femei silfide umbla in chiloti pe ecran. Zambitoare si parca nepasatoare de faptul ca, in vremea cand nu sunt la televizor, dieta lor contine o frunza de salata si doua capere degresate.

Privelistea asta n-are darul sa ma monteze. Eu nu o sa arat niciodata ca slovencele si rusoaicele astea, cu buci mici si manere reglabile. Dar ma rog, incerc sa continui gandindu-ma ca, dupa ce ma scobor de pe el, poate cine stie. O sa am totusi par pana la talie si ochi albastri.

Ma demoralizeaza dar incerc sa nu ma las. In fond conducerea salii le-a pus acolo clar pentru a ma motiva. Cireaso, da din craci si o sa te mantuiesti. Ok. Probabil ca stiu ei ce stiu.

Stair master, cum te simte mai slab, ataca la ficat. Pare din ce in ce mai greu sa apesi cele doua scari. Greutatea lumii intregi se pune pe umerii tai. Si gata, s-a sfarsit. Gafai de-mi sar capacele unul cate unul. Si sunt gata sa promit ca nu mai pun paine cu unt in gura.

Ma uit iar la slovence si apas mai abitir, cu ochii iesiti cam de 7 centrimentri din cap. Si atunci incepe sa rasune in incinta, data teribil de tare, o muzica de Craciun. Cu zurgalai pe fundal, veselie si tot tacamul.

Si atunci chiar nu stiu ce sa mai fac. Pentru cireasa, muzica si atmosfera de Craciun inseamna. Opreste-te cireaso, din iuresul in care ai stat prinsa tot anul. Ai muncit destul, ai tras tare. Odihneste-te putintel, ai dreptul asta, si de fapt obligatia asta.

Pai si cum se pupa asta cu slovencele in fundul gol, cele cu care trebuie sa incep sa seman daca trag tare? Salbaticilor la minte, cum zicea Moromete, de ce imi faceti asta?

Imi puneti slovencele ca sa ma faceti sa dau tot ce pot, in speranta ca o sa devin ca ele. Si apoi trantiti o muzica isterica de Craciun, care imi aduce aminte ca destul m-am zbatut tot anul. Si ca acum e perioada tolerantei, chiar si fata de corpul mult incercat.

Huo. Cireasa astfel buimacita de mesaje contradictorii se da jos de pe nemernicul care chitcaie superior. Si se arunca in bazin, pentru izbavire. Chiar daca acolo cineva ingana dramatic Noel, Noel, o sa fie bine. Trebuie sa fie bine.

Dar strategia de marketing adresata clientilor care cred ca trebuie sa se chinuie la sala constant este contradictorie. Si rauvoitoare. Atat am avut de zis.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Parsivi tare, aia de la sala, sa-ti arate manechine de 35 de kile, ca sa te motiveze, nu? si sa tot dai din toate alea, sa ajungi ca ele; adica, nu cred ca iti doresti sa ai picioare ca grisina si sa te prabusesti la o adiere mai sanatoasa a vantului; crezi ca plac barbatilor sfrijitele alea? eu nu cred; have a break, Ciresico, mama! sys

No One spunea...

munca sisifica, de parca esti pe teritoriul lui Hades.

ti se dau 2 mesaje contadictorii ca un test psihologic ca sa vada daca cedezi usor. pe langa un corp sanatos tb sa ai si o mine sanatoasa (adica lucrata si deci puternica) :P

another cherry spunea...

@sys: eu nu am cum sa ajung o slabuta, niciodata. dar eu cred ca ei mi le arata ca sa fac si eu tot ce pot in directia aia:). cat despre ce le place barbatilor, cred ca da, le plac cele mai slabe dintre femei, pentru ca asta este modelul de frumusete promovat acum.

@John C: deci eu, ca am cedat, am dovedit ca sunt slaba de inger. hehe

mimi spunea...

la sala unde merg eu in vestiar e un tv fixat pe canalul de mancare. iti dai seama cat de frustrant e sa te intorci obosit de la aerobic si sa vezi niste oameni fericiti care iti rad in fata manancand tort de ciocolata?
eu evit incaperea aceea.

ady spunea...

ce-or avea, surorilor, tipii aia cu voi?!
la sala la care ma duc eu televizoru e fixat fie pe un canal de sport, pt ca nenea patronul e prof de sport si omu' stie ce-l intereseaza in viata, fie pe un canal de muzica numa buna sa te invioreze, fie, dar foarte rar, pe un canal oarecare ce difuzeaza niste stiri.
asadar, fara marketing amestecat in capul meu. nici scanduri pe post de femei, nici colinde nici torturi cu cioco.

madMe spunea...

Şi eu mergeam înainte la sală însă în ultima vreme nu prea am mai avut timp, dar mi-ai făcut poftă cu postul ăsta. ;)
Nu vreau să merg neaparat pentru a fi skinny cât pentru mişcare, pentru că statul pe scaun câte 10-12 ore pe zi începe să îşi spună cuvântul :-S. Şi e un cuvânt cam dur.