marți, 22 decembrie 2009

multumesc celor multi

multumesc

Suntem in 23 decembrie. In urma postului de 6 saptamani, tinut cu sfintenie, nu doar ca sunt mai buna. Ci si mult mai inteleapta. Dovada vie urmeaza.

Ma simt pe scena la Oscar, pe care tocmai l-am castigat. Adica am avut un an bun. Un an cu oameni misto, un job care imi face mare placere, mai toate weekendurile la mare si scrutarea Asiei. Cam ce sa mai pretind.

Cand ai reflectoarele pe tine, la sfarsit de an, e greu sa te aduni si sa spui lucrurile cum trebuie. Dar o sa incerc. Vreau sa multumesc public celor care m-au rasfatat, inteles, citit, ascultat, avut rabdare cu mine, alinat si iubit.

Dintr-o categorie speciala, multumesc mamei de cireasa.

O femeie care este langa mine oriunde am nevoie de ea, intr-un fel in care chiar nu credeam ca se poate. Si care are incredere in mine chiar cand o scrantesc rau sau ma hazardez. Si care gateste pentru cireasa si o si sponsorizeaza, cand o vede la pamant, dupa cheltuieli nesabuite.

Si lui a cherry

Multe speculatii s-au mai facut. Ca exista, ca e doar o holograma. Dar eu va zic. A cherry ocupa un rol tare megacalifragilistic in viata celeilalte cirese. Are mereu o vorba dulce, mult aduce. Si daca nu vorbesc cu ea zilnic, cu greu continui viata normala din livada. Me love a cherry.

Si lamaiei

Este in top 3 cea mai tare achizitie a anului 2008. Si sincera sa fiu, nu stiu exact care sunt celelalte doua. In timpul orelor lucratoare, suntem pat si patason, yin si yang, alfa si omega, alb si negru, sare si piper. In fond, doar lamaie si cireasa.

Si prietenul meu imaginar, I.

Ma minunez ceva de speriat ca am un prieten de destula vreme. Fie el si imaginar. Prietenul meu imaginar tine noaptea de cald. Si imi sufla in ceafa in moduri oportune. Daca lamaie ocupa anul 2008, I. troneaza detasat in 2009. Pe langa toate cele ce s-ar putea spune, m-a invatat si sa ma spal pe maini.

Dentista

Da, este cea cu cei mai mari sani si cei mai adanci ochi negri. Cu ea ma hlizesc deseori in bucatarie. Ea m-a invatat sa mananc avocado. Si intelege tot, lucruri complicate, fara sa mai apuc sa rostesc cuvinte explicative.

Si cititorilor mei

Mai vorbareti sau mai tacuti. Mai in extaz sau mai dojenitori. Mai fideli sau mai flusturatici. Fara voi n-ar exista cireasa. Sa nu va puna pacatele (inca am limbaj de post) sa plecati de aici spre a nu va mai intoarce niciodata. Am nevoie de voi. Chiar si de cei adusi cu forta din google.

Si patronului meu

Ce om se lauda cu patronul lui? Eu n-am cunoscut multi. Dar nu pot sa nu multumesc lui Orlando, seful meu. Care a facut toate cele de mai sus posibile. Adica m-a lasat sa ma desfasor nonsalanta intr-un an cand multi au tremurat pentru pastrarea jobului. Multumesc si ariciului, ca imi place sa vin la job zilnic.

Gata cu astea. Consider ca am luat Oscarul. Sunt foarte multumita ca va am in jur. Si daca ar fi fost sa insir toate numele... Dar de maine mananc carne. Si niciun mamifer care naste pui vii si gustosi nu mai e in siguranta alaturi de mine.

Multumesc celor multi care au venit deja in livada mea. Si inca mai intra, chiar acum. Multumesc celor multi care nu ma citesc si nici n-o s-o faca vreodata. Dar care ma iubesc de le sar capacele, in viata reala.

8 comentarii:

Lili spunea...

Multumesc si eu pentru felul in care scrii si ma faci sa zambesc.
Ai un sambure tare de caracter.
Ma bucur ca am gasit livada ta!

ajnanina spunea...

nu de maine, frumoaso, de poimaine...
in ajun se posteste mai abitir ca in restul postului :(
sa sarbatoresti fericita langa cei dragi!

Unknown spunea...

snifff snifff slurffff mi-au datlacrimile, te iubesc.

Denisa spunea...

Si noi iti multumim cireaso. Craciun Fericit!

Dan Ciulea spunea...

si eu iti multumesc pentru timpul acordat noua cititorilori si iti doresc multa sanatate si fericire!
Sarbatori Fericite!

vera spunea...

cerise, hai s' traieshti, sa fii sanatoasa si voioasa.
Tu nu esti la fel fara de noi, dar nici noi fara de tine.

Sa ma amuzi in continuare
sau sa ma provoci,
dimineatza la cafea.
Asta astept eu de la dta,
lala-lala-la!

another cherry spunea...

@Lili: ce dragut mi-ai zis. multumesc frumos, eu tie, ca ma placi.

@ajnanina: dar tu nu stiai ca postul se tine pana pe 24, cand apune soarele? ca eu asa am inteles de la babe:).

@Marie Jeanne: pfiii, ce potriveala. mai rar sa se iubeasca oamenii reciproc.

@lacra: Craciun Fericit. dar nu plec nicaieri:)

Dane, pai aloc si eu timp unde imi pasa. si se pare ca aici imi pasa grozav, de nu lipsesc nicio zi. nici chiar cand ploua sau am febra:).

@vera: exact asta imi doresc, deci punct ochit, punct lovit.

Sa ma citesti far' de oprire
Si cand oi obosi, uimire!
Sa te intorci iar, tot aici
Sa iei o gura de citire.

nina spunea...

Ma bucur tare, tare ca te-am cunoscut. Esti o cireasa pe cinste! Craciun frumos!