joi, 10 decembrie 2009

top 9 lucruri mici dar enervante

nebun

Cireasa e apriga femeie. O gasesti, pe unde sta ea sa maie, mai mult vesela si neinfranta de ale vietii probleme.

Dar dumneaei are si momente cand e nevricoasa. Si nu vorbim de mari drame sau psihoze. Ci de mici porcarii cotidiene pe care le detesta.

Aici a pus 10 dintre ele. Cele mai mici si cele mai enervante. Care cand i se intampla, ii vine sa dea cu caciula de pamant. Si sa plece in lumea larga, sa se faca haiduca.

1. De scos poze din aparat si pus pe laptop.

As face mai orice prin casa, as sterge cu sarg chiar si praful. Numai ca nimeni nu imi ofera vreodata posibilitatea asta. Sa fac acest schimb. Asa ca prietenii mei trebuie sa ma traga de haine si sa milogeasca ca sa obtina vreun instantaneu.

Tarziu de tot, cand nu mai e niciun pic de loc, ma decid sa decarc sutele de poze. Si le azvarl prin vreun colt de laptop in care umblu tiptil si cu sila.

2. De deschis cutia postala.

La fiecare cateva luni, cutia mea postala incepe sa vomite. Ii curge din gura intai o hartiuta. Apoi regurgiteaza pliante cu reduceri la carne si instrumente de tuns iarba. Apoi facturile, si aici trebuie sa o deschid.

De-asta gasesc in ea iu iulie felicitari de Craciun. Si pliante electorale de la alegerile parlamentare in decembrie.


3. De bagat mana in geanta cu manichiura proaspat facuta.

De fapt, nu fac asta decat daca e un crocodil care vrea sa-mi manance mana aia si doar asta e conditia sa o scap, pe mana. Dar uite ca in viata mea apar multi crocodili.

Ca un facut, dupa ce mi-am aplicat ultimul strat de oja rosie, stralucitoare, noua, si frumoasa, suna telefonul. Sau trebuie sa caut o cheie. Sau sa scot bani. Toate din geanta. Bineiteles ca scot mana de acolo cu lacul major afectat. Si asta ma enerveaza de-mi sare basca.

4. De mers la posta.

Ia te uita, abia acum m-am prins ca in top 9 e inca ceva legat de posta. Nu ma duc niciodata acolo. Desi primesc din cand in cand asigurari din alea mici si patrate cum ca am un colet, nu ma sinchisesc.

Cred ca una din cele mai frumoase relatii de prietenie s-a terminat cand mi-a fost lasata o vedere, cu rugamintea sa o pun eu la posta. Adica eu nu scriu oamenilor pentru ca nu pot duce ravasele la posta. Si tu vrei sa ti le duc pe ale tale?

5. De schimbat apa florilor.

Imi plac florile dar sa fie curate. Cum se tulbura putin apa in glastra lor, imi vine sa sun pompierii. Sa rezolve ei situatia cum au invatat ca se face in situatii de criza. Nu mai pot sa le ating si astfel este sfarsitul unei frumoase prietenii.

6. De deschis o noua hartie igienica.

Ma apuca niste nervi sori cu furia cand sunt eu cea pe care pica magareata sa dezlipesc lipitura primordiala a unui sul de hartie igienica. De cate ori mi se intampla, stau intr-o pozitie precara. Si nu gasesc niciodata usor capatul.

7. De mers prin casa cu papuci lipiciosi.

Daca am varsat o picatura de lapte sau un strop cat o lacrima dintr-o felie de pepene rosu, sunt pusa sa platesc apoi toata viata. De cele mai multe ori, nu stiu unde s-a intampla dezastrul ca sa pot remedia urgent problema.

Picurul respectiv se multiplica intr-o mie de picuri. Si un curand fiecare coltisor din casa este infestat cu un plici-plici cand pasesc. Pot sa fac si infarct de la asta. Pot.

8. De mers desculta pe o plaja romaneasca.

Mi se pare ca din nisip pandesc sute de pericole. Plaja romaneasca nu este chiar curata, in ea putand avea casa cam orice. Vietate cu colti dornici de carne de femeie blonda sau cioburi cu taisul indreptat in sus sau sarme sau cutii de conserve sau chiar romantice scoici. Toate vor sa-mi faca rau si mi-e frica sa nu-mi vatamez picioarele.

9. De vazut grasimea de deasupra mancarii.

Sa mananc e viata mea. Dar cand gospodarul a gresit pe undeva si untdelemnul se separa de restul catrafuselor din mancare, eu stau sa mor de scarba. Daca sunt neovita sa mananc, de cele mai multe ori ma imbolnavesc.

Gata.

13 comentarii:

codo spunea...

grasimea din mancare ma enerveaza si pe mine.
sa stii ca pe mine nu ma enerveaza sa scot pozele din aparat si sa le pun pe laptop. :)
p.s. vii la patinoar?

catherine spunea...

cireaso, esti criminala!
spuneai intr-un post cum nu apuci tu sa citesti toate blogurile preferate, cum le iei in ordine, etc. ei, bine eu am rezolvat: nu mai citesc decat ce-ai mai scris tu. deindata, negresit. restul pot sa mai astepte o dupamiaza libera, o duminica ploioasa, ceva...
ma ingrozesc de clipa in care n-ai sa mai scrii. nu va veni, nu-i asa?!

another cherry spunea...

@codo: sigur ca nu te enerveaza, ca esti o persoana cu rabdare si calm, se vede de la o posta:).

@catherine: mama caterino, ce frumos mi-ai zis:).

alexa spunea...

Foarte tare :))
Facem un targ? Eu iti descarc pozele pe laptop si tu imi stergi praful? Ca ma enerveaza cumplit cum se aseaza el la loc dupa 2 zile.

Alina Fekete spunea...

Daaaaaaaaaaa, geanta, geanta, cat e geanta... ca nu degeaba ma enervam eu pe ea acum ceva timp... tu zici doar de manichiura, eu pur si simplu nu gasesc niciodata ce caut, ci orice alt nimic pierdut pe acolo... :-)).

Lup Alb spunea...

Picture that:
Buddha Bar Oceanite in surdina si eu razand pe infundate. Citind postul tau.

alexa spunea...

@ Alina: d-aia nu umblu eu cu geanta prea des, iar cand umblu inseamna ca n-am buzunare ;)

No One spunea...

ok, in titlul zici top 9 dar in text "Aici a pus 10 dintre ele". John devine f confuz, crede ca e supus unui joc psihologic ptr a-l da peste cap :P

another cherry spunea...

@alexa: bine, zis si facut. mi se pare un deal bun.

@Alin Fekete: geanta mea e o gaura neagra, un fel de groapa a Marianelor. iar mobilul, cheile si de fapt tot ce am nevoie e mereu intr-un cotlon nestiut.

@Lup alb: picture this: I am loving it.

@John C: da, cu asta ma ocup. cu iluzionism de cuvinte. cine stie ce mi s-o fi intamplat de am pus una in plus.

Mirona spunea...

Ah, numarul 9, numarul 9!!! Si nu mi se intampla decat in vizite, unde nu se face sa fiu nepoliticoasa si mananc cu gogalturi! :))

another cherry spunea...

Misaki: bleah, oamenii aia ar trebui impuscati de vii, dupa ce au mancat o farfurie cu mot de chestie de-aia uleioasa.

Mirona spunea...

Cireasa razboinica :)) Pai la cat de pornita esti tu, cred ca i-ai impusca si dupa ce sunt morti...heart attack de la colesterolul ridicat :)))

SimonaR. spunea...

ai dreptate! nu suport sa imi stric manichiura in secunda 2 dupa ce o fac... si totusi... se intampla asa des!! innebunesc de nervi