marți, 8 iulie 2008

cand iubim, coacem placinte


Asta ca sa stiti si voi. Cand ciresele se indragostesc, devin femei in toata firea, cu apucaturi de sotii, mame, ingrijitoare, bucatarese, calcatorese, spalatorese si altele, terminate in -ese. Si nu o zic in sensul cel mai rau cu putintza. Asa isi manifesta ele (adica noi) dragostea.

Ma regasesc in descrierile ciresei prietene si de aceea va zic ca ne comportam fix la fel cand inima face budibum, budibum sub pielicica subtire. Imaginati-va, hai, incercati... cum shortul iese singur din sertar cand vede ca zambim in fatza ferestrei de mess sau a telefonul mobil. Ne ia in bratze si-si strange cordoanele lungi in jurul taliei, pana cand capata forma clepsidrica, perfecta, a ciresei modelate intens la sala, pentru vara.

De acolo, drumul e pe jumatate facut. Manutele ciresei se muta incet de pe tastatura printre rosiile parguite ca unghiile, printre verdetzurile proaspete, cu frunze in fel si chip, pe dovleceii tari ce asteapta cuminti sa fiarba la foc mic (asa se fac, cireaso?). Oricum ar fi, si orice iese din mana ciresei cand iubeste, e bun ca painea calda.

Dar nu despre gustul mancarii vreau sa va vorbesc, ci despre pornirea venita dinauntru, ca trebuie sa gatim. Sa punem intr-o oala pe foc toate zambetele pe care cineva ni le-a pus pe chip. Sa-i dam inapoi, asa, la cald, o parte din ce simtim.

Si daca, atunci cand sunt singura, nu-mi place nici painea cu unt facuta de mine, cand gatesc pentru cineva, gustul capata culoare. Si asta e un semn. Ca lui ii e pofta. Ca ii place ce vede, ce simt eu, ce gusta el. Iar pofta e mare lucru, va zic!

Si da, cel care scoate bucatareasa din noi, e alesul. Cel care nu crede ca ciresele sunt amare, pentru ca au ramas pe crengile din varf. Cel care stie ca ele ar vrea sa traiasca intr-o livada cu copacei mici si alaturi. Sa isi puna dragostea in farfurie.

Si pe langa bucatareasa, din noi, ies multe alte personaje. Cea care il da cu crema in nestire, chiar daca el nu se arde niciodata la soare. Cea care i-ar aduce breakfast in pat, desi el face omleta mai buna, cea care il asculta fascinata cand el vorbeste despre orice. Cea care il iubeste inapoi.

21 de comentarii:

aly spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
aly spunea...

pumkin,esti indragostita?:)miss u..

another cherry spunea...

ah, cireaso, ca bine le mai zici! toate astea si inca cu deasupra de masura se intampla cand inima noastra simteste monstruos. de bine:)

iarta-ma, am ceva pe foc:P

Someone spunea...

Sunteţi fermecătoare, cireşelor :-*

another cherry spunea...

nu mai prididesc sa invart cu o mana in omleta. cu alta sa intind rufe. cu alta sa tastez cu tine, cireaso, pe mess. si cu alta (cine sa le mai tina numarul manutzelor?!) sa ud florile. care imi zambesc inapoi cand beau apa din mana mea.
sunt cireasa si sunt tare mandra de asta.

Anonim spunea...

... cea care ii spune tot ce se intampla la ea la birou si acasa la cei de la birou ... oh, nuuuuu !!!

Anonim spunea...

Oh well, I totally agree, desi mie mi s-a intamplat duminica ceva fenomenal: am gatit doar pentru mine! I mean, nu-s indragostita sau ceva:)... And it felt good. Dar cred ca a fost doar o intamplare. Altfel... si eu patesc la fel. Deci am stofa de cireasa:P?

another cherry spunea...

cidule, ce ai vrut sa zici? ca nu inteleg niiiiica:)

Anonim spunea...

...snif.....snifff.....aaa.....mancare? a zis cineva mancare?...

another cherry spunea...

da mai codo, face another o mancarica de dovlecei de sta pisica-n coada:P. si cireasa prietena stie. am indopat-o odata cu mancarica de conopida. si chiar daca i-a facut rau in final, de placut i-a placut:P

Anonim spunea...

mamaaa ce foame mi-e ! si ce tare m-ai nimerit cu conopida! ca imi place tare mult, deci another te pup, manca-o-ar tata da fata cuminte si desteapta si gospodina.

traiasca mancarea de dovlecei impreuna cu mancarea de conopida, traiasca toate mancarurile din lume imreuna cu another si cu toti bucatarii mondiali cosmici si stelari,

da-ti-mi voe, da-ti-mi voe vreau sa tin un discurs: in cinstea lui another care gateste cuvinte atat de minunate pe acest blog si care ne imbie cu aroma senzatiilor ce ne imbata simturile. Vivat, de 3 ori vivat.

gata, m-am calmat, acum sa vad cum ma dau jos de pe masa, (cred ca am facut ca charlie chaplin in gold rush. :) )

another cherry spunea...

:))), haha codo, m-am rosit. daca se poate asa ceva la o cireasa. si uite ca se poate, ca tocma ce simt o arshitza.
multamesc boieri dumneavoastra, si o sa gatesc si mai cu spor in cele ce urmeaza. ciorbita de vacuta vine in curand pe scena:P

Anonim spunea...

yoy, tu, mai another dapai numa' lucruri faine stii a face.

ciorbitza de vacutza visez in fiecare noapte, bring it on.

de ce te-ai inrosit? e prea cald in bucatarie? daca e din cauza mea sa stii ca asa sint eu, entuziast...pina imi trece.
dar tu ai un sifon in frigider, nu? pentru cazuri de urgenta. sau un iaurt.

off facem ce facem si tot la mancare ajungem.

dar eu daca maninc mereu insemna ca sint indragostit mereu? iata o noua dilema in viata mea agitata.

I feel it in my fingers, I feel it in my toes, soup is all around me and all around is soup..tralalalaaallaaa la' laallaallla.

cantam si eu de bucurie.

acum sincer vorbind, sa stii ca eu apreciam foarte mult cand imi gatea ea, sau cand imi dadea sandwichuri sau portocale, e un sentiment care poate parea aiurea, dar ii uneste un pic pe cei doi. adica sa stii ca si baiatul maninca cu pofta mai mare daca ii gatesti tu :)....parerea mea

aaa si prinde puteri mai mari....la cub la a patra, d-astea.....

another cherry spunea...

codo, entuziasmul tau ma multumeste enorm.
si da, si eu cred ca portocalele strecurate intr-o punguta alaturi de un sandvis cat de mic pot muta muntii intre 2 oameni.

Anonim spunea...

stii ce e uimitor? ca exact asa mi se intampla si mie, imi dadea sandwichuri intr-o punguta si apoi imi strecura inauntru o portocala sau un mar si ma prindeam abia la munca de ce plasuta e un pic mai grea si mai rotunda..:)

another cherry spunea...

pai si de ce s-a oprit mai codo? nu poate fi adusa inapoi si rugata sa reia frumosul ritual?

Anonim spunea...

uneori lucrurile se opresc si se trece la urmatoarea etapa, un vechi proverb german spune ca "orice lucru are un capat numai carnatul are doua" :)

asta merge cu ala chinezesc cu rosia :P

another cherry spunea...

care e ala codo, ca nu stiu. adica ala cu rosia.

Anonim spunea...

rosia nerabdarii fierbe in supa timpului :)

another cherry spunea...

:)), mai codo ce chestii ne povestesti tu:)

Anonim spunea...

asta e de bine sau de rau?

ai zis chestii? pai asta e cuvantul inginerilor, haha.....e confiscat de vasnicii minitehnicus care se exprima numai prin "chestii" si "la suta". :)