marți, 1 iulie 2008

cireasa alearga dupa running sushi

poate voi sunteti familiarizati cu running sushi. eu, o cireasa cu un stil de viata modest, abia acum am aflat.

stiti cum se plimba bagajele pe banda aia de la aeroport pana ametesc. dornice sa se cuibareasca inapoi la pieptul stapanului care le-a abandonat pt o clipa.

DSC05437

e, asa e si cu running sushi. e o banda de-aia mica de bagaje, dar muuult mai mica. cea mai mica banda de bagaje din lume. din cel mai dulce aeroport. pe care boccelutzele de mancare abia asteapta sa se cuibareasca. in gura mea. si alte guri de aiurea.

adica intri intr-un restautant unde o familie de japonezi (in mod sigur ea e cocosul in casa) se uita la tine ciudat. cu un usor zambet comercial. sub care stii ca se ascunde o diferenta culturala uriasa.

DSC05427

si noi oamenii pofticiosi ne asezam in jurul ei. pe scaunele lipite de buza benzii cu sushi care alearga. si ne zgaim hipnotizati la micile bijuterii care ne trec pe sub nas si gura.

ne intindem toate simturile, 5 bucati, catre ele. farfurii minuscule cu minuni ni se ofera neconditionat. doar sa ne manifestam interesul. sushi iubeste pasional. din prima. sushi nu plays hard to get.

farfuriutele colorate sunt puse la distanta mica. si contin 1, 2 sau 3 piese, dupa bunul plac al bucatarului. un pervers. modul in care se perinda ca niste daruri picate din cer ma face sa-mi lase apa in gura de pofta. am facut o stiva din ele.

DSC05435

mici pitici broboane de saliva sunt lipite delicat, ca niste margaritare, prin colturile gurilor comesenilor mei. nu ne cunoastem. dar suntem toti uniti prin ceva sfant.

DSC05429

suntem frati intru o pofta fara de frontiere. care ne raguseste vocea. si ne face privirea tulbure. cum numai in iatac ni se mai intampla. cred ca toata lumea la masa are sfarcurile tari. si cel putin o erectie la 3 scaune. dar m-am jenat sa verific. uitati la dna asta.

DSC05425

ratza, vino la mine. mmmmm, ce sunt asta? niste gogoshele magice. dupa ce mananc cate o tura din toate, incep sa am preferinte. aleg cai batute. astept ca un caine aflat in parteneriat cu pavlov forma dorita.

imi plac cu preponderenta 2 frati care vin mereu umar la umar. gemenii cu orez, avocado si somon la mijloc. totul tras intr-o alga. ahhhhh. mor. ma uit la ei cu duiosie. cum aluneca spre banda. direct in gura-mi hulpava. parca sunt puii mei cumva.

DSC05421

imi inchipui ce speriati trebuie sa fie. stiind ce sfarsit ii asteapta. sangeros. sfasiati de colti obisnuiti cu placerea vanatorii.

cu dureri suportabile mai intra ceva. privirea imi aluneca aiurea. prin porumb. mi s-a luat uzul ratiunii. si ma las moale in scaun la locul crimei.

DSC05422

inca niste noodles. mr. cei mai zemosi noodles. inca o gura de plina cu creveti. mr. cei mai fragezi creveti. inca un peste. mr. cel mai greu de prins.

gata.

mi-am facut mendrele. asta-i pohta ce-am pohtit-o. am avut o orgie personala cu sushi care alearga. am alergat si eu cu el si am castigat.

si pe bune. din sushi scapa cine poate.

27 de comentarii:

Anonim spunea...

another, ce articol minunat, mancareeeeeee, yuhuuuu, sushiiii, I love sushi.

another cherry spunea...

CODO, si eu am devenit sclava pe viata a acetui articol, sushi. am fost asa de multumita. doamne, ce multumita.

Anonim spunea...

ROMANIA DE 5 STELE

Pentru ca m-am saturat sa aud ca bulgarii au carnatii mai lungi si castravetii mai vanjosi decat ai romanilor, pentru ca m-am saturat sa aud ca palmierii din Thailanda sunt mai mijto decat ai nostri din Mamaia, pentru ca m-am saturat sa aud ca hamburgerii cu ceapa sunt mai buni decat parjoalele cu usturoi, pentru ca nu vreau sa cred ca ospatarii romani sunt mai nesimtiti decat cei italieni, m-am gandit sa lansez campania ROMANIA DE 5 STELE.

Nu este un concurs, ci doar o cursa cu noi insine. Provoc autorii de bloguri cat si cititorii acestora sa descrie intr-unul sau mai multe articole unde s-au simtit ei cel mai bine in vacantele si excursiile sau calatoriile de afaceri din Romania (ar fi OK si poze), descriind cu exactitate cum a fost la restaurantul sau hotelul care i-a impresionat.
Dar, puteti scrie si despre vacantele ratate din cauza marlaniilor din turismul romanesc. Pentru ca ne-au coplesit ! Sau sunt doar legende ?!?

Nu trebuie sa fie o opera literara, ci doar un text coerent care sa te lamureasca daca a fost bine/rau acolo unde autorul spune ca a fost. Nu conteaza care este obiectul descrierii tale – poate fi o terasa modesta cu un fel de mancare nemaipomenit , un fast-food curat, o pensiune ospitaliera sau un hotel de naishpe stele cu servicii catastrofale.

Primele 50 (cincizeci) astfel de articole vor fi daruite de catre mine cu cate o caseta ce va contine 2 sticle cu vin vechi Gold Collection de la podgoria mea preferata de la Pietroasele (valoarea casetei este 20 euro). Pentru a participa la campania ROMANIA DE 5 STELE trebuie doar sa postati articolul pe unu din blogurile romanesti, sa specificati cine este initiatorul campaniei si sa imi trimiteti un link unde pot citi textul vostru pe care il voi prelua si il voi posta si pe blogul meu cu mentionarea autorului.

VACANTA PLACUTA IN ROMANIA DE 5 STELE !

PS – imi cer scuze, nu ma pricep cum se da leapsa si de aceea va rog sa faceti voi asta pentru ca sunteti mai priceputi in ale blogarelii, eu sunt mai priceput in ale vinurilor vechi de Pietroasele ;)
- si mai promit ca voi pune la cale si un uikend beton cu prietenii mei blogerii intr-un loc ospitalier tare !!! (ma gandeam ca in toamna cand s-o face mustul si pastrama …)

another cherry spunea...

wow cidule, te tii de lucruri marete:).

sa inteleg ca postul de azi cu sushi te-a intaratat, pt ca sushi e japonez si eu si cu tine suntem romani. ok, sa vedem ce putem face.

Anonim spunea...

me first, me first.
deci vreau sa contribui si eu la articolul asta de 5 stele, pt ca simt eu ca pot. si pt ca imi place romanica-nasparlica si pt ca eu cred ca avem o tara frumoasa si oameni destepti.
deci eu m-am simtit foarte bine in romania la petrecerile salsa, la festivalurile de salsa. deci e o lume absolut fantastica, unde toti oamenii zambesc si unde nu se cearta.

fucky.... pot sa scriu si despre saloanele de masaj? ca si ele fac parte din romania, nu? glumeam.

deci eu am multe lucruri de spus dar azi sint limitat ca timp.


@another cherry: si sa stii ca e si sanatos si are si putine calorii, la noi cel mai bun sushi era la asami. da' nu era running, era gatit in fata ta (merita sa te duci odata, e o experienta din care poti sa scrii vreo 2 articole)
:)

another cherry spunea...

codo, unde e asta, locul de care zici. si costa mult? ca acolo, la running, mancai cat voiai, pe saturate si plateai ff putin:)

Anonim spunea...

e in doua locuri, linga mag victoria, vizavi de bancorex, da costa cam mult ca e restaurant cu fitze, si pe linga stadionul dinamo, pe barbu vacarescu inspre eminescu.
am mancat si eu running in paddington, si era delicios, mie imi plac f mult si noddles(ca seamana cu spaghetele :)).
da mi-a zis un amic ca in japonia mancarea are alt gust.

another cherry spunea...

aha, pai o sa incerc in ala mai ietinos, ca am devenit roaba gustului. chiar daca in japonia e mai bun, uite ca ma multumesc si cu o imitatie buna:P

Anonim spunea...

Hai, Codo, ce mai astepti ?

another cherry spunea...

cidule, adica cum?:). codo, tu intelegi?

Anonim spunea...

Tu sa taci, ca esti o bestie care m-ai facut sa salivez valuri, valuri ! ;)

another cherry spunea...

:)pai de-aia sunt aici. sa provoc asta si inca altele asemenea. senzatii. multe. cate putem duce. cum sa tac?!

Anonim spunea...

:P

Anonim spunea...

daca inteleg eu bine, eu trebuia sa te invit la restaurantul acela sa degustam impreuna sushi, ceea ce fac chiar in acest moment.
ramane doar sa stabilim cand sintem liberi si ce haine sa ne luam, nu?
:)

another cherry spunea...

:)) vai codo, esti tare simpatic. ce-o zice ronin? unde o fi el? o sa curga oare sange? ihaaaaa. ciresei ii place gustul.

multumesc frumos. dar e nedrept ca cidul sa fortzeze asa comuniune intre cireasa si melc. acum pun pariu ca se distreaza pe seama noastra, bucuros ca ne-a pus in incurcatura:P

Anonim spunea...

Dupa ce iesiti la restaurant va astept cu reportaju' !

another cherry spunea...

ah/aoleu/vai de mine:)

Anonim spunea...

aoleu daca ma prinde ronin o sa fie furios, si atunci o sa fie sushi cu melc. si intr-adevar viata e nedreapta, iar ziua mea se apropie cu pasi repezi asa ca am si un motiv "oficial".

Ronin Man spunea...

copii, iubiti-va mult cum zice Mircea Radu :)) daca vreti va si nasesc, dar trebe sa asteptati sa fac rost de-o nasa...sau poate ca merge si single :))

Codo, man, eu nu ma bag la danii tai mah... esti prea melc pt mine:))

Cat despre sushi, e ok, dara eu am cam ramas c-o amintire naspa, ca am lasat o gramada de lire la Londra intr-un mic restaurant de sushi si dupa m-am dus la "eat as much you can" cu 5 lire:))

Anonim spunea...

@ronin: acum ca am si acceptul tau pot sa rasuflu usurat. cred ca cea mai buna solutie e sa facem pace si sa traim pina la adanci batraneti, iar danii pot sa ti-i dau tie daca vrei oricum pe mine nu ma ajuta la nimic. peace, man!

pai, da, sa stiica si in romania poti sa ramai cu amintiri naspa daca te duci in dorobanti la sushi'n go, unde tre sa vinzi masina pt o bucatica de peste, cica oceanic. In Londra in gara Paddington era un sushi bar din asta cu 5 lire, bestial. si mai era unul pe linga King Cross. Eu am mincat in Beckenham noddles si erau prost gatite, iar aici erau f delicioase. asa ca te inteleg.

Anonim spunea...

RE-POR-TA-JUUUUU' !!!

another cherry spunea...

vaaaaaai, ce-am dormit, m-a cautat cineva? cine a dormit in patucul meu, cine a mancat cu linguritza mea?

another cherry spunea...

mai baieti, m-am hotarat sa nu ma marit inca, dar va multumesc mult pentru interes. tuturor. noapte buna:)

Anonim spunea...

Noaptea e un sfetnic bun ... ;)

Anonim spunea...

M-ai facut sa salivez, bestie mica! Te-am gasit pe Gughel, cautand running sushi. Am produs juma' de litru de saliva si-o semierectie pan-am gatat de citit povestea.

Problema mea e una mare, si seamana cu cea a antecomentatorilor mei.: La Cluj e un Running Sushi la Iulius Mall, facut de restaurantul Tokyo.

Ca de-obicei la runnings, platesti in functie de culoarea farfuriutelor, care le haplesti de pe banda rulanta, le stivuiesti goale, si care la sfarsit ti se aduna, si vezi ce-ti iese. De multe ori iti ies ochii, de exemplu. Pretul farfuriutelor e ceva de genu' 5, 6.5, 7.5, 9.5, si 12 lei noi, portiile sint ca de jucarie, si-ti dai seama ca daca nu razi macar vreo sase farfuriute din alea, nu te simti om, n-ajungi nici macar pana la jumatatea senzatiei. Portiile sint mici si scumpe, si bagi, si salivezi, si parc-ai mai cam vrea. Ochiu' vrea, sufletu' cere, si-ncepi sa-ti calculezi bugetzelul pe care oricum ai sa-l depasesti, ca nu se prea poate altfel, doar nu te poti opri la juma' de drum.

Prin urmare, e foarte usor sa lasi chiar si bine peste 50-60 de RON (cu care-n alte parti te-ntinzi pe spate de de-abia mai sufli) si sa ramai tot nesaturat si inca limband din ochi, dar cu dureri prin buzunar. Pe farfuriutele albastre de 5 lei e de-obicei doar small crap, lucruri destul de bune si-alea, dar care-ti ajung doar pe-o masea. Poti sa le razi la gramada, si tot ai mai vrea, ca de-ncaput incape. Adevarata prospetime vine doar de pe la alea de 7.5 - 9.5 in sus. Si-unele parca-ti mai vine sa le si bisezi, ca-i cam putin pe ele, da-ti plac si le mai vrei odata. Nasol, creeaza serious addiction, precum spui.

La ora asta tocmai m-am enervat, ca si azi am dat o gramada de bani, si n-au trecut prea multe ore si sint din nou flamand. Si as putea s-o iau din nou de la capat, cu lacrimi in ochi si cu durere-n suflet, dar cu aceeasi pofta si pasiune, de cate ori o fi sa fie.

Ce sa ne facem?

(si-mi raspund singur si spontan: eu zic sa ne deschidem un running sushi al nostru. Facem si bani, putem sa si mancam pe saturate, si pana la refuz, si-apoi inc-un pic, si iar mai vreau.)

Cu pupaturi alese, "provincia"
(yearright).

another cherry spunea...

shoni, as muri de placere si as plesni de grasa daca as avea un running sushi al meu. as manca doar eu si prietenii mei sau mai bine...doar eu:P
in legatura cu salivarea si semierectia, ca le-am tinut minte din tot ce ai scris, ma bucur. nu ti se intampla mereu asa doar de la un articol:P

Anonim spunea...

True that, ditto. ;)