marți, 8 iulie 2008

cum se deosebesc ciresele ca 2 picaturi de apa

ce atata spirit? fizicul bate tot. fizicul meu bate chiar si filmul.

degeaba am primit educatie de pension. vorbesc cu fitze o limba straina, cotrobaindu-i pana in cele mai subtile nuante. citesc multe carti seara la lumina galbena de veioza. eman idei despre viata si mai stiu eu ce. am cantat la pian ca o zeita.

vb deunazi cu cireasa atat de prietena despre ce ne deosebeste pe noi fundamental. ca ce ne aseamana si ne tine impreuna ne e destul de clar.

si ce mai tura-vura, am ajuns la concluzia, jenanta sau nu (pls advice), ca fizic suntem alcatuite diferit. din altfel de coca. aluatul dulce din care se fac ciresele, normal.

deci nu e vorba despre o viziune diferita asupra preceptelor religioase. nici mici diferente de opinie legate de vreun comportament ecologic activ. si nici macar nu e vorba ca nu ne place la amandoua tortul de cioco. asta, oricum, probabil ca ne-ar desparti. in final.

nu. totul e fizic.

pare ca cireasa prietena are mai mereu are o afectiune de vreun soi. adica mai un carcel, mai o batatura. dar de fapt ea poate sa traiasca precum o planta rara si frumoasa in desert. cu extrem de putin. fara avarii majore.

daca nu o lasi sa doarma 24 de ore, se plange putin. poate i se fac liniutele de ochi tip "bed eyes" si mai mici. dar reuseste sa treaca peste. gaseste ea ceva cu care sa se joace. nu o apuca panica.

eu, daca nu ma pot abandona in bratele lui mos ene cand imi trebuie, incep sa marai. ba in scurt timp latru aratandu-mi coltii ascutiti de cireasa turbata. si apoi mai si musc. musc rau, fac plagi adanci. rup lantul.

apoi, cand nu are mancare apetisanta prin preajma. sau are dar nu are cu cine s-o manance. ca sa-i faca si placere. sau are si una si alta. dar croseteaza ganduri si nu poate inghiti, cireasa prietena nu se depreciaza.

ea nu se usuca precum un cires lipsit de seva. ci rezista si 3 zile si 3 nopti. gaseste ea cu ce sa se joace. si ii trece. de-aia are si o silueta de invidiat. cu abdomen plat si tot ce trebuie.

tenia din mine nu ma lasa linistita. intai simt o usoara tulburare la nivel abdominal. apoi mi se strecoara in tot corpul un fier de calcat incins. care ma calca pe interior. pana nu mai e nicio cuta.

animalul pe care il port in suflet cand mi-e foame ma invata la tot felul de lucruri rele. imi sufla in ureche sa spun porcarii celor din jur. sa ma uit chiondorash. sa fiu neplacuta si nefireasca. pana nu il hranesc, nu adoarme.

eu traiesc ca sa mananc. nu invers. rusinos, dar asta e. ce , voi n-aveti defecte?

cireasa poate sa traiasca fara apa. pe modelul camilelor, isi trage probabil apa din pometii ei. care sunt in mod cert mai proeminenti decat ai mei. si sta asa, cireasa cuminte, pana ii aduce cineva o caldarusa din care poate sa lipaie stropi proaspeti.

eu ma usuc. ma cocarjez. ma micesc. se poate mai mica decat sunt deja? raspuns final si corect. da, se poate. daca nu beau apa, devin si mai mica. cat o nuca. apoi ma umflu. pana plesnesc si ma imprastii prin toata camera. cu zgomot asurzitor.

si, ultimul, dar nu cel de pe urma lucru. cred ca cireasa prietena poate sa traiasca fara dragostea palpabila. stiti ce vreau sa zic...fara dragostea care implica carne langa carne. nu pot sa bag mana-n foc. dar pare ca da. sa vedem ce-o zice cand citeste asta.

civilizat ar fi sa zic ca si eu pot. hm. ei bine uite ca nu. prin urmare, ca si atunci cand nu las pleoape grele de matase peste ochii de cireasa. ca si atunci cand nu mistui bucate placute mie. ca si atunci cand nu ma cufund in apa din belsug.

ei bine da. cand pielita subtire de cireasa nu se imprieteneste cu alta pielita, ce fierbinte apartine altui fruct, ma usuc. si mor.

masina de tocat din mine isi cere tributul. ma mananca pe interior. ma slabeste pe exterior. ma face sa mi se moaie codita darza altfel.

energia scade la cote dramatice. niste dragoste, va rog. acum. altfel ma pierdeti. fac temperatura mare. imi apar pete de culoare violacee. vorbesc in dodii. mi se face parul cretz. dau spasmodic dintr-un picior. si toate astea inca o data. la loc comanda.

sunt o cireasa incarcerata in coordonate fizice. as vrea sa pot da mai mult lumii. si poate o sa pot. dar numai dupa ce am dormit. am mancat. am baut. si am mancat.

21 de comentarii:

Anonim spunea...

absolut delicios, se pare ca sezonul cireselor abia acum se deschide, si e un sezon tare hot.
cum ne potrivim noi doi, exact asa fac si eu de foame, nimeni nu se mai intelege cu mine, nici macar eu.

I'll be back ca acum trebuie sa fug.

another cherry spunea...

:)
codo, dar cu setea cum stai? si cu somnul? ca sa nu mai vorbim despre cealalta foame:P

ana spunea...

atata complementaritate intre 2 cirese.. de invidiat. si celelalte fructe stateau pe margine, citeau blogul si faceau poze.

another cherry spunea...

anna, da, cam asa sta treaba. o cireasa psihica si spirituala si una fizica, pentru balans:).

fructele, stiu si eu, da. cred ca da. si incepea filmul:)

Anonim spunea...

@another:cu setea nu am probleme, nu prea mi-e sete, sint ok, iar la somn...hmm...am nevoie cam 10ore, imi place sa dorm, dar pot sa rezist si fara, depinde de "imprejurari" :P, cat despre cealalta foame, acum stau cam prost dar e la fel de mare si de obicei mi se recomanda sa imi cumpar bicicleta medicinala. poate ca de-asta imi place sa dansez(asta e alt virus) :)
tu cum te descurci cu distractiile? sau poate ca mereu este o distractie de descoperit in viata...

another cherry spunea...

codo, eu cu distractia stau bine de tot, mai ales ca am noroc ca ma multumesc si placerile mici, si cele medii si cele mari, deci nu prea sunt frustrata.
sunt intr-o goana permanenta de distractii si aventuri urbane si rurale:)
codo, 10 ore dorm copiii...cand mai apuci sa si mananci?!:P

Anonim spunea...

E drept ca toate astea ne deosebesc. Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu tine... Ba ti-e foame, ba ti-e sete, iar acum, precum stim, dormi. Eu in acest timp, ma gandesc la hrana spirituala, culeg boabe de roua de pe frunze sa-ti fac provizii, pun scobitori intre pleoape si visez strict, dar strict, la dragostea sufleteasca. Nooooooot.

Anonim spunea...

dormi another? haha... la ora asta?
cherry de unde culegi tu boabe de roua? si sa stii ca dragostea sufleteasca poate fi mai contondenta decat alte tipuri de dragoste....eu asa zic.

Anonim spunea...

Pai tocmai ca nu e roua nicaieri, iti dai seama ce greu imi e?

Cat despre dragostea sufleteasca... inca mai incerc sa ascund vanataile.

Anonim spunea...

mie imi spui? ca eu abia resusec sa strang 2-3 picaturi de roua minunilor in toata gradina asta de varza, stii ca melcii se misca mai in relanti, pina sa ajung eu acolo, ori se evapora ori tzusht, o iau pasarelele.

pai daca sint vanatai insemna ca a fost multa pasiune
uite ce scrie la etichete :"beauty sleep, cirese, dragoste, foame, sex" :)

Anonim spunea...

eu as traduce asa: cand frumoasa doarme, dragele ciresele au nevoie de mancare....

another cherry spunea...

da codo, in lumea melcilor e greu sa bei si sa mananci bine, imi inchipui. vanatai? am zis eu vanatai? violacee, asta sa fie...

cine e frumoasa, o fi prea devreme, mi-e somn, si nu inteleg. si vreau sa inteleg limba melceasca.

Anonim spunea...

pai sub articol este un rand pe care scrie etichete....etc. adica un fel de categorii, sau cuvinte cheie dupa care se recunoaste articolul, si era amuzanta combinatia de cuvinte.

era vorba de frumoasa din padurea adormita, na.

limba melceasca? exista si asa ceva? eu stiu ca ei au retea wireless si mess direct la ei in cap, ca doar de-aia au ditamai antenele :)

another cherry spunea...

codo, acum am inteles in sfarsit:). da, o frumoasa cireasa intr-o padure wireless. mmmmmm.
codo, te rog frumos sa nu alergi. mi-e din nou frica ca o sa-ti fluture ochii si in plus racesti de la viteza.

Anonim spunea...

haoleu, another ce m-ai facut sa raz, ca numai pot de burta si ma doare si spatele ca am ras de mi s-au intins obrajii.


bine promit sa alerg doar in varful picioarelor si sa imi lipesc ochii cu scoci.

stii de ce nu se circula in jungla intre orele 2-3?

another cherry spunea...

nope. baga:)

Anonim spunea...

pen'ca sar elefantii din floare in floare

da' stii de ce sint crocodilii asa plati?

another cherry spunea...

nu codo, uite nici asta nu stiu...pe ce lume oi trai?

Anonim spunea...

nu stiii?....
offf fetele astea.....

pai crocodilii au circulat in jungla intre orele 2-3.:)

innuenda spunea...

Am citit tot acest post cu un zâmbet lăţit pe buze! :)) Şi eu sunt mai "another" decât alţii, care sunt mai "a". Dar când vreau să fiu, vorba ta, mai cu "codiţa dârză", mă dau peste cap şi mă prefac a fi "a".

another cherry spunea...

@innuenda: mi-am cam dat eu seama dintr-un post al tau mai vechi in care enumerai tot ce-ti place:). erau o gramada de senzatii acolo, descrise foarte palpabil.
si oricum, cin' se-aseamana, se-aduna:)