miercuri, 16 iulie 2008

de ce roz?

de ce nu?

stiu ca roz nu e o culoare trendy niciodata. de fapt cei mai cool fug de roz mancand nori. daca alegi roz esti ori cam taran, ori cam naiv. ori amandoua.

roz sunt camasile vanzatorilor de masini de la brandurile de fitze. cei cu manichiura impecabila si pantofi stralucitori si freza data cu gel din belsug.

roz sunt papucii cu toc si pufi ai unor femei. de care radem toti. roz sunt baile urate ale unora din concetatenii nostri. in care intram o singura data, din greseala. si apoi mintim ca am emigrat. si ne schimbam numarul de telefon.

dar tot roz, roz violent, sunt pasarile flamingo. si sunt asaaaaa de frumoase, incat ramai traznit. chiar daca le vezi in destul de blazata gradina zoo din bucuresti.

roz atzatzator este carnea de somon care se topeste in gura de cireasa. cand untul imbratiseaza painica prajita, somonul se grabeste sa se aseze la odihna peste ele. si-si pune ca decoratiuni si cateva capere. miam-miam.

tot carne roz, roz perlat, are si pepenele proaspat taiat. care musteste de zeama si nu asteapta decat sa ne infigem in cocoshu-i.

roz ca in tablourile kitsch e cerul in seminopti de vara. cand campul miroase a floare si a iarba si a pamant. si greierii isi freaca piciorusele mici dar ferme. ca sa anunte toata suflarea ca sunt gata pregatiti sa faca dragoste.

marea, draguta, e roz intunecat cand tocmai a rasarit soarele. si ne uitam toti fascinati in aceeasi directie.

roz lichid e sucul de grapefruit rosu stors acum. cel care miroase asa de aprig de bine in cat intoarce din drum postasul. da, postasul care s-ar fi dus mai degraba sa bea o ceasca de cafea jacobs la vecina. mos craciun pateste la fel.

roz proaspat e si pielea bebelushilor care au inceput sa cotrobaie prin lume. in cautare de culori tari si aventuri casnice. bomboanele fondante de la capsa, ce balamuc, sunt...roz.

roz pe fatza e hartia igienica in 3 straturi pe care o folosim multi dintre noi. si nu ne suparam pe ea dimineata, cand o vedem.

roz pudrat, cu insertii de matase, sunt florile de mar care curg prin livezi in aprilie. si prunii tot culoarea asta au ales-o. or fi gresit?

roz-roz, fara doar si poate, este si inima simtitoare de cireasa.

pe bune va zic. se poarta roz. for a change.

57 de comentarii:

Anonim spunea...

pantera roz, e tot ce imi vine in minte la ora asta, dar tu ce faci acum pe aici, parca trebuia sa dai cadouri personalizate, si era noaptea cea Mare.

Anonim spunea...

aa, j'avais oublie ce que c'est le plus important: la vie en rose, n'est pas? cette merveilleuse etate qui nous tous on a degoute un jour ou plusieurs. et voila des autres rose chose: http://www.buchete.ro/c/trandafiri-roz.php?prd=57&n=Imbratisarea%20roz

j'espere qu'ils te plaira. bonne nuit et a tout a l'heure.

Anonim spunea...

De ce nu dormi la ora asta?! :D

Anonim spunea...

In primul rand, pasarile flamingo sint albe. Ele devin roz doar din cauza unor creveti si alge, pe care-i mananca din apa in care traiesc, si cu care se afla intr-un fel de mica simbioza. Animalutele alea contin mult beta-caroten. Deci nu sint roz, ci mai degraba portocalii, si probabil vad foarte bine. De la atata vitamina A, da. (chiar si eu as putea prinde culoarea aia, daca as bea prea mult Teddy de morcovi cu mar dulce si piersici pufoase)

Iar daca pui un flamingo intr-un mediu lipsit de chestii de-alea, va arata cam ca o nenorocita de barza de-a noastra. Ma intreb (logic) daca ii dai alge verzi la nenorocitu' de cocostârc, devine verzuliu? :D

Si te rog, hartia mea igienica este de un alb perfect, pufos si imaculat. Well, pana ajunge sa-si implineasca destinul sorocit, cel putin.

P.S.: "zoo-fed flamingos may be given food with the additive canthaxanthin, which is often also given to farmed salmon."
Source: Wikipedia

Deci somonu' la fel, daaaaaa? Portocaliu! Un fel de coral. (se poarta!) La fel ca si Teddy. Sau ca hartia inginericã de piersici. Nu toate-s roz, prin urmare. Unele lucruri doar *par* roz, dar de fapt ele sunt blonde, brunete, sau roscate.
Or maybe you're in love...

P.P.S.: mi-am redescoperit o postare mai veche de-un an, pe-un blog pe care l-am abandonat de tot atata vreme, despre suava hartie. Subiectul ramane la fel de valabil, proaspat si fluffy si azi. Imi permit pe post de apropos, sa-l linkui aici isha.

Va pupa provincia (you better call us Steve) ca e deja devreme.

another cherry spunea...

@shoni: ce conteaza de ce sunt flamingo roz daca rezultatul este roz? e bine si asa.

@codo: Oui, la vie en rose este o buna incununare a tot ceea ce am scris eu aici despre ale vietii componente roz:)

Anonim spunea...

shoni@ ce carcotash esti!
cireasa scrie atat de frumos de ne face diminetile...roz! :-)

Anonim spunea...

rozul e o culoare frumoasa. si te contrazic, a fost trendy acum cativa ani, era rozul ala sters, un pic prafuit, stins. foarte discret (la origine) si fin.
ceva de genul asta: http://www.121.ro/images/poze3/(a_id=5337)img1.jpg
poate chiar mai stins un pic, dar am vrut sa vezi ca a fost vorba de trend si moda. atunci il uram pentru ca era trend, nu pentru ca era roz. era peste tot. si cand un ceva este prea mult, acel ceva isi pierde orice farmec si semnificatie. excesele, de orice, fel, nu-s bune. n-as vrea sa va vad pe toti pe insulina in cateva luni, d-aia ma bag in seama p-aici. sufar de sindromul salvatorului. ha. ha-ha.

nu mai stiu cine zicea ca "sa ne ferim de veselia tampa si tristetea mediocra", dar cred ca zicea bine si nu-l consider un cinic si un trist.e o linie mult prea fina intre optimismul contagios si ignoranta bolnavicioasa si multi sar peste ea parca joaca 'elasticul'.

rozul e foarte misto, dar nu e singura culoare. daca vrei sa-ti iasa un tablou ok e bine sa incerci o paleta coloristica ceva mai complexa si mai echilibrata.

another cherry spunea...

@punk skunk: ma contrazici? cce lucru minunat de nou:P. roz e bun, bun de tot. salveaza-ma. am mare nevoie:)

Anonim spunea...

@shoni: pai nu dorm ca nu pot. si azi dimineatza am mai invatat ceva despre flamingi (asta e pluralul?)

bravos shoni.

@g: right you are.

@another cherry: stii ce am uitat si imi place f mult? florile de magnolie, numai ca sint si un pic violet, si orhideele.

bun, si acum sa incepem revolutia.
1,2,3 pe locuri fiti gata start:

am observat pe mai toate blogurile ca toata lumea foloseste in veselie limba engleza, dar doar partial, pai eu as zice sa vorbim doar in engleza, asa nu ii mai frustram pe fraierii de americani care se uita crucis.
sau putem folosi limbajul cockney,
"i got in my jam jar and rode down the todd and frog." care se traduce: "m-am urcat in masina si am mers pe sosea"
"a'ya hunky doory, my old china?"="esti bine, vechiul meu prieten?"


sau sa folosim alta limba: franceza, italiana, spaniola, ei ce ziceti? v-am stricat ziua sau inca nu? (glumesc, nu aruncati cu rosii)

ok, got to go (ooops)

va pupa bucurestiul.

viva la revolucion, feedback is fifty.

another cherry spunea...

codo, parca nu esti yourself. r u high?
:)

Anonim spunea...

@another:
pai nu stii ca asta e formula? intai contrazici ca sa sochezi si, dupa ce lumea s-a obisnuit sa fii tu tot timpul gigi-contra, sochezi fiind de acord cu ea. dar mai e pana acolo.

ca sa te salvez trebuie sa intinzi si tu o mana, sa-mi pot face freza in oja ta. eroul trebuie sa arate bine si in mijlocul exploziei, stii...

another cherry spunea...

punk skunk, mi-a dat sangele pe nas putin. ma scuzi, revin imediat.

Anonim spunea...

you're so sexy when you're bleeding.

Anonim spunea...

another sint eu insumi, sint ok nu sint high, eram sigur ca o sa spui asta, uneori gandesc multe lucruri. zici ca nu sint eu insumi din cauza limbajului cockney? pt ca pare ciudat?

pai el a fost inventat de contrabandisti pt a scapa de politie si inlocuiau cuvintele cu altele care sa sune la fel dar sa aibe alta semnificatie
de exe:
pub=rub-a-dub-dub
tea=rosie lee
mate=china plate,(prescurtat,china)
car=jam jar
money=honey
stairs=apples and pears
bottle=aristottle, etc

si ieseau fraze foarte amuzante.

sint ok, dar ma cam plictisesc.

another cherry spunea...

ce muncesti tu codo? unde codo = bobo dobo:))

another cherry spunea...

@punk skunk: crezi ca nu stiu? de-aia m-am fortat, special, pana mi s-a intamplat.

Anonim spunea...

sint eu, codo, dar nu m-am putut abtine si am rasss si am rasss. reusita gluma.
pai eu sint inginer, nu ti-am spus? tu ce lucrezi? in afara de blog.

another cherry spunea...

inginer de care? nu cred ca mi-ai spus. as fi tinut minte asa info buna:).
eu scriu si in viata de zi cu zi, pe site-ul www.hotcity.ro. asta fac si imi place ff mult.

Anonim spunea...

@another:
hotcity.ro - cultura urbana feminina. adica site glossy. deci nu eram departe de adevar cu cosmopolitanul. e stilul de scriitura, se simte de la o posta. dar tot nu inteleg de ce trebuie ca si pe blogul tau personal sa scrii la fel de [...] cand si la munca faci acelasi [...], tu n-ai nevoie de evadarile de care vorbea shoni?

Anonim spunea...

Iote, cum plec un pic, cum ma-ntorc, cum va gasesc pe toti in sange si in explozii. Ma copii da' voi v-ati iesit din minti? O fi de vina primavara, bat-o vina. Sau Bruce Willis. Sau poate sindromul Bruce Lee al lui Punk."Dapi divinã sântim amândoi!":)

Anonim spunea...

@shoni:
eu ma gandeam sylvester stallone cand salvam lumea si/de cirese. da e ok si bruce lee, imi da un aer mai mistic asa, mai ezoteric si misterios, chestie pe care fata de bovina sterila a lui stallone nu prea avea sanse s-o faca. mersi mult. care sange?

another cherry spunea...

@punk skunk: nu te bucura asa superficial. scriu mult mai bine decat in cosmo si mult mai altfel. ai citit bine? si pe cosmo, si pe hotcity si pe cirese? mare diferenta intre prima si urmatoarele. zau asa. ma uimesti.

@shoni: da, stai pe aici conectat, in caz ca e nevoie sa chemam ajutor specializat. desi sangele din nas s-a oprit.

Anonim spunea...

Wow, hotcity.ro. :D
NUU, TU NU MA MAI IUBESTI!!! NU, E CLAR CA NU MA MAI IUBESTI!
lolz. imi da sangele din-n nas.

Anonim spunea...

@another:
cin' se bucura?
auzi, nu-ti suna nimic aiurea in propozitia asta "scriu mult mai bine decat in cosmo si mult mai altfel"? mai boram si noi un pic?

another cherry spunea...

tu te bucurai ca ai gasit cheia marii dileme, ca ai descoperit lucruri de care esti mandru/mandra, ca iar ai avut dreptate, doar ce bun/buna sunt.
nu, nu-mi suna. adevarul suna bine:)
boraste tu si pt mine. un pic mai mult.

Anonim spunea...

@another:
in primul rand nu era o dilema, deci, in al doilea rand, nu aveam de ce sa ma bucur.
sunt adevaruri si adevaruri, unele functioneaza in paralel. ca de exemplu:
adevar #1: da, scrii bine - adica nu faci dezacorduri si mai pui si de-o metafora, des chiar.
adevar #2: stilul tau de scris, adica stilul alintat, este ceea ce este, are limitele lui si functioneaza numai in anumite medii gen hotcity.ro (ai slujba perfecta pentru tine, te felicit si nu ma mir ca-ti place). dar nu poate ridica pretentii de literatura, caci nu are coaiele necesare. e un pic agasant cand o cotofana se da vultur si cand se mai gaseste si un stol de vrabii sa-i faca galerie. atata tot.

another cherry spunea...

punk skunk, esti o pupaza perfecta. iti sta bine:)

Anonim spunea...

@another:
ce ne-am mai distrat...

Anonim spunea...

alo, tovarasu bursuc, iti place fabulele? ca eu asta am senzatia ca traiesc acum.
un bursuc cu parul rar/de la serviciul financiar/ etc. daca te intereseaza uite aici: http://www.youtube.com/watch?v=NMDgZn3D95Y

@another:supertare site-ul. dar arhiva multimedia are doar 4-5 chestii, oricum le-am vazut si imi plac. misto.
sint inginer de bordura, cum zicea strabunica :P (vreau sa zic ing. constructor).

another cherry spunea...

@codo: deci stii sa ridici lucruri catre cer. ce frumos:).

Anonim spunea...

nu prea e frumos,e cam greu, dar imi place cum gandesti.

Anonim spunea...

punk.
why the fuck iti pierzi vremea pe blogu asta care e exact asa de zaharisit cum spui.
nu faci decat sa le dai ghes la vrabii sa-i faca si mai multa galerie.
si sa aiba si mai multe comenturi. mult mai multe decat merita.

Anonim spunea...

@anonim:
se numeste "guilty pleasure" - ma simt ca o masina de tuns iarba intr-un cotet de gaini, un sentiment placut pentru o vreme. stiu ca le fac rating si daca blogul era pe bani (vezi OTV) ma opream de mult. dar nu e pe bani asa ca ce serviciu real le fac? faptul ca acest blog le creaza o iluzie de celebritate e de fapt un deserviciu si la asta pun oricand umarul.

another cherry spunea...

@punk skunk & anomim: inganati-va asa, asa, asa. inca putin, inca putin.

Anonim spunea...

pai da, cherry, maneaua asta de blog trebuie sa aiba si niste basi.

another cherry spunea...

va rog rezistati, stiu ca va e greu, stiu ca va vine sa dati buzna afara in orice moment tinandu-va de gura/burta.

dar stiti zicala aia cu marea smecherie e sa faci dragoste cu femei urate (cu frumoase poate oricine)?

e, asa si aici. marea arta si vana iese la iveala atunci cand reusesti sa stai mult pe bloguri proaste, sperand ca gasesti literatura.

Anonim spunea...

aaaauuuaaaua asss da zileee de la mineeeee, sa citesc pe blog mai multeeee,

punk: valoarea ta, valoarea taaa, nu are nimeneeeaaaa

ia spune drept, nu-i asa ca nu ti-ai luat pastilutele azi?

te pupa tata

Anonim spunea...

@another:
mica eroare: nu stau pe bloguri pentru literatura, cu atat mai putin pe acest blog. pentru literatura s-au inventat cartile, care, din fericire, inca exista, in ciuda blogurilor.
dar mai stau, da, mersi de invitatie :)

another cherry spunea...

pai mai punk skunk, asta m-a izbit si pe mine mai devreme. ziceai tu ca stilul meu nu poate ridica pretentii de literatura. ca si cum eu am incercat asta din rasputeri si nu mi-a iesit, desi tu ai crezut in mine:).

punk skunk, bine ai venit. esti pe un blog. have fun. or not.

Anonim spunea...

@another:
pai si pe mine m-a izbit propozita aia zaluda cu scrisul mai bine si mai altfel, am crezut pentru o secunda ca ai pretentii. daca m-am inselat, scuze. continuati, continuati.

Anonim spunea...

@punk skunk: tu sais, mon pettit, tu a une drole de cerveaux, quand tu es bien tu dis des bettises, et quand tu est mal tu dis des jaunties, moi, je ne comprends pas.

zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@codo:
pai asta e rolul tau aici: sa nu intelegi.

Audrey spunea...

@p.skunk and a.cherry
la cat va harjoniti pe-aici, as zice ca incepeti sa va iubiti :-D Timid, dar sigur.

Anonim spunea...

@audrey:
nu cobi, bufnita mica.

Audrey spunea...

Hihi

another cherry spunea...

@morcovel: ce nume dragut ai:). si da, pink is an answer, more likely:P

another cherry spunea...

@punk skunk & codo: sunt asa de obo:)

@audrey: draga mea, daca simt ca ma incearca fiorul, semnul care o sa dea de stire este ca o sa incerc sa aflu cand e ziua lui ps, si apoi sa fac un referendum despre ce sa ii luam cadou:)

Anonim spunea...

punk tu mereu esti asa ..dus cu pluta?

Anonim spunea...

nu, codo, mai folosesc si alte vehicule. taci un pic ca am obosit cireasa.

zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

http://www.flickr.com/photos/sonykus/480356521/

Poza facuta de je, moi, & monself.

Anonim spunea...

femei urâte sunt doar cele rele. şi atunci cine mai e frumoasă?

another cherry spunea...

@punk & codo: m-am odihnit. hai la joaca:)

@morcovel: deci pana la urma totul e sa fii tenace, pofta de testoase vine mancand:)

@anonim: nu cred deloc asa. exista femei urate si bune. desi inteleg de la tine ca nu exista femei bune. deci toate femeile sunt urate:P

Anonim spunea...

@another:
cred ca anonimul se refera la alt tip de frumusete decat cel la care te referi tu, aia care cica vine din interior. tu te referi strict la frumusetea fizica. am intalnit odata o tipa urata cu spume, de la ada milea in jos. a deschis gura. am vorbit doua ore. aproape ma indragostisem. asta nu ma face neaparat sensibil si profund: probabil n-as fi rezistat sa ma trezesc langa acel chip mai mut de o saptamana, doua. dar se intampla.
si nu, nu toate femeile sunt rele. unele-s disgratios de bune.

Anonim spunea...

dizgratios. ca romanii supt mihai. e devreme....