vineri, 11 iulie 2008

dragostea nu e oarba dar adora ce vede

nu cred ca dragostea e oarba.

cand ti se intampla, iti dai seama ce nu-ti place. ce iti vine contra naturii. ce iti sta ca un os de peste in gat. pus de-a curmezisul gatului fragil de cireasa.

stii ce parte din comportamentul partenerului ai sectiona, daca s-ar putea, cu un cutit de taiat oase mari de vaca. bine ascutit.

dar cand sa apuci cutitul sa faci incizia fatala, mintea pleaca sorcova. si te convinge si pe tine ca toate defectele alea, da stim ca sunt defecte, sunt adorabile.

hachitzele de orice fel sunt principii sanatoase de viata. iubitul meu face lucrurile astea absurde pt ca experienta si inteligenta l-au adus sa creada ca asa e cel mai bine. si ce e cel mai bine pt el e foarte bine pt mine. din ce in ce mai bine.

exact ca in afisul ala penibil din unele birouri ale bugetarilor. cu seful nu doarme, seful se concentreaza. seful nu intarzie, seful are treaba, etc. cand de fapt stim ca seful e un troglodit.

cand se poarta urat. sau meschin. sau nepasator. iubitul are atatea motive exasperant de rationale sa faca asta. imi vine sa il aplaud la scena deschisa.

iubitul meu nu e morocanos, el e serios. m-am saturat de astia care iau totul in ras. iubitul meu nu ma neglijeaza, el are un alt proiect important. tot pt noi.

iubitul meu nu ma cauta pt ca face savings la telefon. tot pt mine. nu-mi cumpara o masina pt ca vrea sa salveze planeta. pt copiii nostri. nu vrea sa mearga in vacanta acum pt ca avem de pus perdele. e mai important. pt mine. mi-a explicat asta.

el fumeaza si eu nu. de cate ori deschide gura, poate sa omoare un cal. dar e un obicei barbatesc, sanatos. ce bine ca e asa masculin. m-am saturat de fetitze.

sforaitul lui, pana corbului. e un canticel menit sa ma transfere placut intr-o lume mai buna. lumea unde mos ene tine paine si cutitul. iar horcaielile sunt pasaportul catre acolo. ce bine ca am pasaportul asta.

e grosolan si improasca pe mine si pe altii lucruri sinistre? lasa domnule, ce bine ca e dintr-o bucata. m-am saturat de prefacuti de-astia care zic prin spate. lasa, sa-mi dea cu buzduganul in moalele capului prin fata. si cu prietenii si rudele jignite lasa ca ma descurc eu. ar vrea ei sa aiba asa iubit sincer.

cand iubitul e prea slab si imi vine sa-i dau vitamine si tort de ciocolata si slanina, e zvelt. cand are picioarele in x, are mai mare stabilitate. e bine pt relatie.

cand e gras si ar trebui sa-l alerg cu niste copoi bine infometati, am pe ce sa ma rezem si eu. in sfarsit. ca am obosit de atatea oase. jos oasele si jos zveltii! cand are dinti urati, asta e sarmul lui inegalabil.

cand transpira la orice miscare, e bine ca elimina toxinele. asta o sa-l faca sa traiasca mai mult. pt noi. pt mine. ce draguuuuutz.

daca e chel, ii sade mai bine caciulita iarna. daca e mai tolomac asa, e ultimul iubit neintinat. intr-o lume de rechini in care muscam unii din altii. ce racoritor sa mai intalnesti asa ceva.

daca e ciuca batailor din grup, e bun. prost de bun. ce bine ca l-am gasit. nu credeam sa mai existe. daca e zgarcit, el stie mai bine cum se tine bugetul intr-o casa. tot ce face e ca sa ne simtem bine. ne simtem bine?

dragostea arunca peste oameni cu praf de minune. si nu-i nimic rau in asta. prost e cand se intampla sa ia repede un faras si o maturica. si strange, graunte cu graunte, cu o harnicie de psihopat, tot praful de minune inapoi.

nemernica. te lasa singura cu un necunoscut care are toate defectele din lume.

dar daca dragoste nu e. nimic nu e.

31 de comentarii:

Anonim spunea...

how sweet...

another cherry spunea...

:). yes, definitely.

Ioan Castil Valeda spunea...

Inainte de casatorie: s-a cherchelit iar aseara si era asa simpatic, injura pe toata lumea !
Dupa: iar s-a imbatat ca un porc si jigneste pe toti de parca el e cel mai breaz !

Sustineti campania AMPRENTA NEAGRA -> http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2008/07/amprenta-neagra.html

Anonim spunea...

se zice ca inainte sa te insori trebuie sa dechizi larg de tot ochii iar dupa trebuie sa ii inchizi la jumatate.

mai another uneori stau si ma intreb cum reusesti sa scrii asa de bine, adica ai un talent iesit din comun la literatura. bravo. fiecare articol in parte e deosebit.

another cherry spunea...

@cidul: ai revenit la sentimente mai bune, nu mai dai in noi cu FY direct.:P. in rest da, exact asa sta treaba.

@codo: multumesc frumos, la mine n-a functionat, degeaba am inchis/deschis, n-am inteles nimic:)

Anonim spunea...

cireaso,
asta e unul dintre cele mai adevarate posturi ale tale. stiu ca am dezbatut subiectul dar altfel arata scris. mai bine :)

another cherry spunea...

oh chery my dear, ce bine ca am atins locuri cu el:)

Anonim spunea...

"dragostea nu e oarba dar adora ce vede"
asta e un fel n-ar mai fi asa, acest "iarna nu-i ca vara" al exprimarii, un fel de rosu nu e visiniu, dar e verde.
fin.

another cherry spunea...

fin dar bun sau fir dar rau?
:)

Anonim spunea...

fin dar moale, ca sa mentin tonul....

another cherry spunea...

bine:)

Anonim spunea...

si oricum, daca am inteles bine ce vrei sa spui, tot un fel de pleonasm e: dragostea e oarba PENTRU CA adora dampulea. asa ca, na, oricum ai da-o, faci mult sens.

Anonim spunea...

@punk skurt: pai tocmai ai pierdut esentialul, concentreaza-te, chiar daca e vineri.
allez, allez punk....ideea era ca dragostea nu te face orb, doar iti schimba realitatea, dar tu vezi bine mersi, numai ca le filtrezi altfel, radical invers, deci daca tu ai fi fost indragostit ai vazut invers si ai fi citit titlul asa: "dragostea este oarba, dar nu adora ce vede".

sau poate esti indragostit si de-asta ai citit invers.

Anonim spunea...

@codo: "ideea era ca dragostea nu te face orb, doar iti schimba realitatea" - cu alte cuvinte "dragostea e oarba PENTRU CA adora dampulea", adica exact ce am zis. Acum ca tu vrei sa numesti acea schimbare de perceptie "realitate schimbata", iar eu ii zic in continuare orbire (chiar si temporara), e o pura tehnicalitate. Banuiesc ca nimeni nu ia ad literam zicala cu "dragostea e oarba", ci strict in sensul ca iti anesteziaza simturile si reflexele, vezi totul in roz pana nu mai vezi semaforul bine si ti-o iei. Deci practic cireasa aici de fata enunta (cu farmecul ce o caracterizeaza, desigur) un ditai truismul. Sau, daca vrei, nu face decat sa alerge in jurul propriei zicale, insirand apoi o lista de exemple. E frumos sa te indragostesti, cu toate ineptiile aferente, dar niciodata nu esti primul care o face. e adevarat ca, din pacate, nimeni nu te poate impiedica sa trambitezi.

nu citesc invers, codo, that would be so childishly satanic of me.

Anonim spunea...

@punk: nu mi se pare ca "dragostea nu te face orb" este egal cu "dragostea este oarba", chiar daca lasam la o parte(chiar si temporar) latura "tehnica". Eu zic ca nu iti anesteziaza simturile, din contra, atunci cand esti indragostit esti sensibil rau, ce zicea si another cherry eu ca vezi toate lucrurile care se intampla dar le transformi tu insuti in lucruri roz.

adica dragostea nu e oarba, ea vede bine mersi, iar de adorat, nu adora aiurea, la intamplare ca si cand ti-a cazut un ghiveci in cap si razi incontinu. adora pentru ca asa vrea ea sa vada realitatea.

cred ca articolul asta e unul foarte reusit, si cred ca e si foarte explicit.

Anonim spunea...

articolul este scris absolut perfect, daca asta este genul tau de lectura, doar ca pleaca de la premiza ca nimeni in afara de cireasa nu a inteles ce-a vrut sa spuna poetul prin "dragostea e oarba", respectiv faptul ca vezi viata in roz cand poate nu e cazul (sublinez 'vezi', deci nu, nu esti orb), premiza, sper eu, falsa.
nu zic ca articolul nu e explicit, este foarte explicit, prea explicit, explica ceva ce nu necesita explicatii.

Anonim spunea...

mii de scuze, cred ca am stricat bunatate de petrecere...

another cherry spunea...

@punk skunk: ai facut petrecerea mai buna, n-ai stricat-o defel:). te invit in continuare, imi place foarte tare cum zici. zau. scuzele sunt de partea mea, ca n-am putut participa in timp real. si da, ador dampulea. acum.

@codo: voi 2 aici, v-am urmarit cu atentie, vorbiti cumva despre acelasi lucru, dar va contraziceti. nush ce sa mai zic. dar de la mine se vede ca sunteti de acord:P

Anonim spunea...

da, dar eu sunt mai de acord decat el. vad si eu ca vorbim despre acelasi lucru, asta ziceam si eu la faza cu tehnicalitatea...
dar, by all means, hai sa folosim cuvinte...

another cherry spunea...

normal, si eu sunt mai egala decat altii:P.
hai! ador cuvintele. si intr-un fel, si ele ma adora inapoi.

Anonim spunea...

pai m-am plictisit de subiectul asta, in definitiv ce-avem cu saraca piua?
revin daca e cazul.

Anonim spunea...

@codo: scuze ca te-am facut "el". recitind mi-am dat seama ca esti fata.

Anonim spunea...

@punk skunk: hahahahahihihihi, ti-am zis ca ai o problema cu interpretatul.

iar articolul explica lucruri simple pentru cei care au probleme cu interpretatul corect, pentru ceilalti este un eseu foarte plastic si frumos care il apreciza pentru prospetimea senzatiilor si pentru ingeniozitate.

@another : it's only words, and words are all I have to take your tralala away. la la la laa llllaaallaall laala .....

another cherry spunea...

@codo: :)))

@punk skunk: bine.

Anonim spunea...

"prospetimea senzatiilor"? miroase a carne de copywriter, faceti loc...

Anonim spunea...

Dupa cum spunea un bun prieten...
Daca dragoste nu e... facem!

another cherry spunea...

@punk skunk: melcul trece in mare viteza, ii flutura ochii, da faceti loc. sa stii, punk skunk ca melcul e mare fauritor de cuvinte. pe bune.

@highlander: facem, cum nu. mi-as face o cariera din asta:P

Anonim spunea...

pana la faurit tre sa se descurce cu alea existente

another cherry spunea...

pai mie mi se pare ca se descurca binishor. ba nu, better then binishor. m-ai facut curioasa punk skunk. in general, asa:)

Anonim spunea...

depinde de standarde.
better THAN binishor.
bine ti-am facut.

Anonim spunea...

@codo: "ca si cand ti-a cazut un ghiveci in cap si razi incontinuu" nu stiu de ce, dar comparatia asta mi s-a parut extrem de plastica si de haioasa la ora asta. O fi de vina ora tarzie, dar am ras in hohote, mersi! ;)
Genial.