marți, 22 iulie 2008

inginerul care s-a facut rockstar

inginer bun
m-am tot zvarcolit noaptea in pat. incercand sa patrund cu mintea ascutita de cireasa. ce fel de barbat s-ar potrivi la mine livada.

si in final am simtit o caldura asa. care m-a luat in brate ca un giulgiu diafan. croit pe masura mea mica pitica. m-a inundat o lumina trandafirie. si m-am conectat cu sfarcurile intarite direct la energia universala. am inteles care-i pohta ce-am pohtit-o.

vreau si eu domnule, un inginer. pt ca inginerii inteleg cum e cu mareele. de unde vin, cat stau. si mai ales cand si de ce. nu e putin lucru.

stiu sa tina bormasina cu chestia ascutita inspre perete si nu invers. inteleg lucrurile casnice pe modelul cauza si efect. sunt pasionati de ace brice si carice. si de manuirea lor inspre tihna trupului.

un inginer poate nu se exprima pe masura ochilor lui calzi. dar in mod sigur e un om practic. care stie sa faca confortabil contexul de viata al unei cirese. si e pasionat de mecanisme. ori mecanismele lui plus fluturii mei din cap si stomac si calcaie = love. sky is the limit.

e bine sa aiba la breloc un briceag. cu care sa defriseze hatzishuri salbatice pe unde sa pasesc eu in pantofi de lac. si sa-mi ciopleasca seara la foc o jucarie cu forma de oaie.

sa aiba o masina puternica plina de noroi. cu care sa cutreieram pe fundul marii. in cautare de perle de prins prin parul meu. si pe varfurile de ac de pe munti. pt ca am asa un chef sa culeg o stea. cu care sa-mi luminez eficient sufrageria.

vreau sa ma trezesc diminetile in sunet de flex. sa am pe balcon cel mai smecher sistem de jardinera din cartier. in care sa poposeasca pasari de lux. venite sa fie hranite. de o cireasa generoasa cu firmiturile ei.

si in acelasi timp domnule, am nevoie de un rock star. nu imi ajunge ca un barbat sa stie sa schimbe robineti. vreau un barbat care sa vina cu niste glamour la pachet. sa-i arate ciresei cum e sa fii cool.

un barbat care sa aiba freza smechera. tricouri cu mesaje fatise. sau subliminale, in functie de vremea de afara. si arta nedisimulata care-i alearga prin vene.

sa aiba mereu o ghitara dupa el. cu care sa dea de pereti cand nu-i place sandvisul dimineata. de sa-mi inghete sangele prin vinele de cireasa. dar apoi sa-mi cante un canticel. si sa-mi treaca.

sa fie salbatic, ca un armasar imposibil de imblanzit. sa trebuiasca sa port costum de protectie cand ii fac cafea dimineata. sa se urasca cu toate rudele mele. care sa nu inteleaga de ce are conversi rosii destul de vechi si rupti. si mereu intiparite pe fata mistere cosmice.

sa rupa inima fecioarelor universale. cu glasul lui sexy si muschii lui oblici abdominali. dar sa iubeasca doar cireasa primordiala.

vreau un inginer care s-a dus cuminte la scoala. care a construit o casa. care nu se sperie si nu fuge cu parul maciuca, urland ca un tampit, cand vede un bec ars.

dar domnule, vreau ca inginerul asta sa se fi saturat sa stea in banca lui. sa se imbrace in costum rosu, ca solistul din muse. si sa rupa gura targului cu atitudinea lui rebela si funky.

o fi chiar asa de greu? s-o putea? hm.

21 de comentarii:

Anonim spunea...

hahaha, eu zic ca nu e chiar asa de greu, iei un inginer, ii dai o chitara sau o trompeta sau o toba si el o sa aiba ce studia, si pina la urma o sa se descurce.

dar trebuie sa ai grija ca si inginerii are un suflet, care este el sensibil si uneori mai sar din schema.

ai ce sa faci? nimeni nu-i perfect, in afara de mine :P

Anonim spunea...

Am ras de m-am spart! Tot lucruri aproape imposibile vrei. Dar de ce nu cauti un fost inginer care s-a facut cantaret, ca mai sunt si d-astia. Nu-i cunosc dar am sa ma interesez pentru tine. Dar ai gria ce-ti doresti! Eu sunt patita si tu sti!

another cherry spunea...

@codo: stiu ca si inginerii sunt inzestrati cu sentimente si ma intereseaza ff mult, vreau sa le protejez:). ok, o sa ma gandesc la ce m-ai sfatuit. cumva trebuie sa facem:)

@hahah, pare imposibil, dar cine stie? te rog mult sa te pui pe treaba. ceeee, avem timp de pierdut?!

Anonim spunea...

eu sint inginer, dar din pacate nu sint rock-star, doar rock fan.

insa la salsa cred ca ma descurc, se pune?

"eu am vrut de mic sa fiu geniu, parintii nu m-au lasat" Malaele Horatiu.

nu ne-ai spus cum a fost cu cadoul, ce urmari si consecinte a avut?

Anonim spunea...

Hmm, s-o citez pe mama: "fugi de artisti si fotbalisti!" Pana acum ultima categorie nu m-a atras deloc, dar artistii... iarta-ma mama!
Artistii in toate formele lor, nu neaparat doar unii cu ghitara, dar e mai bine sa aiba:)

another cherry spunea...

@codo: esti inginer??? pe cand niste tobe?:P.
cadoul i-a placut ff mult, asa mi s-a parut mie, si urmarea mai la toamna, ca atunci mergem in locul ala romantic si frumos.

@a cherry: la mine e musai cu ghitara, nush de ce. vai, nu-i spune mamei tale.

Anonim spunea...

La mine, Ibanezu'-i proptit dupa usa. ;-)

Abdomenul oblic e insa o problema... cred ca de vreo luna buna deja, sint absent nemotivat la World Class. Am incercat, as vrea, da' lenea-i maaare. :D

Cu asta am mai invatat ceva: credeam ca primul pas e sa-ti faci un abonament la o sala decenta. Dar nu e de-ajuns nici pe departe, trebuie sa te si duci, sa il consumi in mod activ. Altfel expira dup-o vreme, inutil, sau insuficient utilizat, ca dragostea neimplinita. :(

Nici parul lung ce il aveam intr-o vreme nu mai exista deja. (pe-alocuri literalmente, din pacate)
Restul criteriilor, de bine de rau, ar fi tangibile. Unele mai tangibile ca altele, vorba `ceea. :)

Din capitala provinciei, multa bafta! :D

another cherry spunea...

si eu am abonament la world class, dar ma si duc, de 3 ori/sapt neaparat:)
shoni, ce e ibanuzu (aici vine semnul de fata rusinata:)

Anonim spunea...

Cauta Ibanez PF300 in pagina.

another cherry spunea...

wow, deci ai instrumentul asta magic dupa usa. il ai la deruta, asa, sau iti mai pui din cand in cand pantaloni slim cut din paiete si T-shirt cu cap de mort si cutreieri lumea?
:)

Anonim spunea...

Nimic nu e chiar la totală derută pe lumea asta, dar tu stii foarte bine asta, că doar esti cireasă. ;)
Scriu de pe telefon, altfel ti-as putea scrie un roman întreg despre asta. Mai bag uneori foarfeca prin niste blugi vechi, si gata, declar ca e vară. Vârsta tricourilor cu cap de mort sau cu greenpeace a cam trecut deja, dar am la activ mii de kilometri cu autostopul, si mult necunoscut. Şi multe cântări, atât vesele cat si triste, uneori singur cu pereţii, alteori în mijlocul unui (sau altui) grup mai mare sau mai mic de prieteni (sau tocmai, necunoscuţi).
Ştiu să cânt despre toate astea. Dar n-o fac cu un scop cand o fac, ci doar îmi spun povestea, cei care au urechi de ea, pot s-o audă.

zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@another: sint inginer si imi place, sic!
nu prea ma descurc cu tobele, dar in liceu toturam orice pian, si am acasa chitara pe perete oe care am invatat primele game. da sa stii ca n-am ureche muzicala.

pai pina la toamna ai timp sa te pregatesti minutios de bine.

azi nu am mai mincat prajituri, gad demit, desi am trecut pe linga locul cu pricina de 2 ori, demit agein(am voie sa zic asta, nu?)

cand iesim la o prajitura, impreuna cu ronin si cu cine mai vrea sa vina?

@shoni: pai trebuie sa fii activ ca sa dai jos kilogramele.
ai Ibanez? wow esti super tare. Santana scrie pe tine, sau Steve Vai.

Anonim spunea...

Steve Vai deCapulMeu ;;)

@codo: Si io-s un fel de inginer. (looong story) Dar nu de constructii... inclin mai mult spre de-astea electronice, cu mult "aiti ãnd si".

Dar am si vreo 2-3 ani de filosofie (neterminati, facuti in vreo 4), din anii de rebeliune. Proiect abandonat, interesant, dar non-practic. ;-)

zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
another cherry spunea...

@shoni: deci un inginer filozof si si artist pe deasupra. ce muncesti tu shoni, in orasul ala care e printre preferatele mele? eu si cireasa prietena poposim din cand in cand acolo, sa ne incarcam bateriile. cu crema de whisky si zambete:)

@codo: da, vreau sa iesim la praji la toamna cu ronin si cu cireasa si cu multi altii. oare o sa vina si punk skunk?:P imi lipseste. e bine sa te critice ceva smart, for a change:)

another cherry spunea...

bujor, exagerez, nu?
:P

Anonim spunea...

Pictez din greu cerul in albastru. Zilele cu nori imi sint dusmane. Construiesc castele de nisip la cheie. Fac baie-n spuma zilelor. In vis, proiectez nave spatiale, si ma lupt cu nedreptii. Insa cand vine valul, fac si eu ca toti ceilalti: iau apa. In rest, fotografiez fluturi colorati. Si vad orasul de sus, in toata splendoarea lui. Ma vad in el si pe mine, undeva micut, acolo. Analizez oameni, dar nu imi ajuta cu nimic. Platesc comisioane. Incerc sa ma regasesc, desi nu m-am pierdut niciodata. Sau nu in mod definitiv. Trag aer in piept, e cel mai important lucru. Noaptea lucrez la stele. E bine sa le stii ingineria. Mananc ciocolata si respir adanc. Am auzit ca sforai uneori.

zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
zenobu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bujor Stoicovici spunea...

@another cherry: nu, e dragut :) e un fel de a vedea lucrurile ... un pic extrem, dar fain