joi, 18 septembrie 2008

ciresele iau drumul jiboului

DSC03258

n-am mai putut. pur si simplu au inceput sa ne tremure coditzele. ca unui alcoolic fara bautura. asa si ciresele fara jibou.

cum unde e jibou? jibou, un mare nod feroviar, este asezat convenabil in judetul salaj. la 10 ore distanta de bucuresti. cele 2 cirese salajence, una din salaj, alta din salajean, trebuie sa mai ia o gura. sa se intoarca la radacini.

domnita, mama de cireasa, uite o vad cum invarte deja in oala de ciorba cu afumatura. si sus pe deal, la casa din gradina cu accent pe primul a, se frig placinte pe plita. placinte salajene cu varza si cu branza si marar. o fi si cocorada?

eu cred ca domnita o sa ia si un raft intreg de prajituri cu frisca de la laboratorul nr. 1 din jibou. asa face mereu. si a cherry ma lasa mereu pe mine sa le mananc. ca sa iesim cu fata curata. ea ii trage cu visinata. eu nu beau de fel. am o imagine de protejat.

cica vremea o sa fie urata. dar cine stie. poate daca nu ploua chiar groaznic, iesim macar pana la petritzenta. mare poama in tinerete. doamna respectabila acum. eu o sa o bat la cap pe domnita sa ma duca sa culeg niste prune sau struguri sau ceva. ma cheama lucrurile simple.

ciresele au tren in seara asta. in tren au o casuta cu paturi. au cerut locurile de sus. ca sa poata scuipa seminte, ciorapi, rasete, perne, muzica, carti si popcorn in capul amaratilor de colegi efemeri de camera.

ne luam cu noi pe drum filme de vazut la laptop. carti. si ganduri mii si mii. ce-o sa mai sporovaie guritele noastre in fapt de seara. cum o sa mai intoarcem lumea pe dos. daca suntem bine dispuse, o sa ne batem cu perne.

ne-am facut planul. o sa dormim pana ne imputim. 2 cirese-trantori. o sa mancam ca 2 cirese-purcei. o sa ne uitam la filme. 2 cirese couch-potatoes. si o sa bem. sau ma rog, mai mult a cherry, ca 2 cirese poloneze.

pornim spre jibou. and there's nothing u can do about it.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Asa mai aflu si eu, cireasa batrana ca fiinca mea o alta cireasa a plecat deja la Jibou, poarta civilizatiei spre occident.
Bine si-asa!

Anonim spunea...

distractie placuta!
desi am fost dintotdeauna o avida mergatoare cu trenul, niciodata n-am mers la cuseta. si mi s-au dezvoltat o groaza de asteptari, care mai de care mai fantastice. imi suna foarte bine escapada voastra. :)

another cherry spunea...

@cireasa mama de cireasa: stai asa, ca diseara pornesc. si imi pare realmente rau ca data trecuta cand ai fost asa aproape, nu te-am dus si prin nodul feroviar:P

@jane, chiar e dragut sa mergi la cuseta, e fun. data trecuta a fost my first time, dar o sa mai fac. imi place. intr-adevar te simti putin ca in indiana jones. tnx:)

Anonim spunea...

another te invidiez din toti rarunchii. ca o sa ai parte de aer curat, liniste si Ardeal. si noi stim cum sint mancarurile pe acolo. un deliciu.

nici eu nu am fost cu cuseta, nu de frica de asteptari, dar am mers mereu cu masina. am pus cuseta pe my bucket list, anyway.

distractie maxima si amintiri placute. :)

another cherry spunea...

ah, cu masina e cam 9 ore si ceva, si ajungi acolo arshice. chiar daca sunt mare cireasa soferitza. ori asa, ma leagana trenul si incep ziua in ardeal inainte sa ma prind:).
tnx

Anonim spunea...

deci asa,
am vorbit, am pus la cale,
ne asteapta cu sarmale:)

Ma rog, asta era rima. De fapt pe meniu e ciorba de fasole cu afumatura si placinte cu varza.
Iar duminica, vizita la Gherla, la bunicii simandicosi unde probabil, o sa mancam o felie de lamaie cu praz, ca buna e iar la cura de slabire.

Unknown spunea...

Drum bun!
Have fun!
Si sa va ginditi si la altii cind mincati fasole cu afumatura :)
Asteptam povestiri!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
another cherry spunea...

cherry, ai rugat-o pe domnita sa nu mai ia prajituri din jibou? si la felul 2 ce e? ca placintele sunt antreu. eu nu pot sa ma multumesc doar cu atat.

@stef: bine, ne gandim si la tine o sa-i domnitei ca imbucatura asta este pentru steeeef:P

Unknown spunea...

da' ce au prajiturile din Jibou...? Nu sunt dulci...? ;)

another cherry spunea...

ba sunt dulci, da nu sunt cu cioco, sunt albe. eu nu mananc creta.

alepse spunea...

Small world! Am o mătuşă în Jibou şi mi-am petrecut multe vacanţe de vară acolo. Acum îmi bate obrazul că n-am mai trecut de ani de zile.
Mi-am tot promis că o să fac un efort şi o să ajung pe-acolo.

Wow! Tocmai mi-a venit în nări parfumul trandafirilor de pe drumul spre cea mai frumoasă grădină botanică din lume. Vai, cât vă invidiez!

Diana Adela Martin spunea...

[stii.. te-am citit in N evenings -nu dau nume ca sa nu fac reclama, poate vrei discretie- cu un entuziasm aproape copilaresc.
plus ca iti sade atat de bine cu fatza bleumarin]

another cherry spunea...

@alepse: ei na! deci jiboul nu e numai un mare nod feroviar, ci si loc de intalnire intre bucuresteni:). dar zi-mi cu gradina asta botanica. pentru ca uite, desi am mers acolo de atatea ori, habar n-am unde e ea. nici n-am stiut ca exista:-(

@diana: wow, tnx. discretia nu e latura mea forte. nici modestia, dar asta poate stii deja:). ah, ce bine ca am ales culoarea potrivita. mai spre miezul ierneii poate schimb cu mov:P

alepse spunea...

Cuuuuum???? Să ratezi tu frumuseţe de grădină? Vai, vai... :)) Uite aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Grădina_Botanică_a_Institutului_de_cercetări_Biologice_din_Jibou

another cherry spunea...

oricum, ma intorc curand acolo si n-o mai ratez. tnx for the tip. ma intreb dc a cherry stie.