luni, 22 septembrie 2008

ciresele nesatule sunt aspru pedepsite

serrano5

micul dejun: 6 furculite de salata de beouf fiecare. o gramajoara de piftie de curcan care tremura de frica inainte s-o bagam in gura.

cocorada cu varza, felie zdravana. 2 clatite care picura ametitor printr-o fanta dulceata portocalie de caise. picuri mici, care se intind pe masa. ii ling de acolo. nu vreau pierderi.

inapoi la lucruri sarate. salata de vinete cu rosii cherry crescute si educate tot in salaj. struguri ananas negri. din aia de la care iti ramane coaja in gura. si continutul e pufos.

pranz: ardei copti puzderie. ciorbita de fasole cu afumatura. piure cu friptura de gaina ucisa recent. sub ochii aposi ai celorlalte dobitoace de prin gradina. plus feliuta purcel. nuci verzi cu pielita care se da deoparte. culese de mine din copac.

seara: chiftea uriasa tavalita prin ketch-up si mustar. una fiecare. ciorbitza de gaina cu paste si copane incluse. gulas de purcelush cu cartofiori. si ca sa ne revenim, o farfurie cu motz de ciotbitza de cartofi dreasa cu smantana. ne-am lins pe codite.

masa asta, ultima, e luata in gherla. ca sa fentam si orele de calatorie. unde ne urcam in tren cu toata incarcatura asta mortala la bord. mintea deja nu mai merge sfarrrr-sfarrrr. ci scartz-scartz.

aaa, am uitat sa zic ca totul e stropit cu visinata din belsug. prima visinata la ora 10:00 dimineata. ultima...cine sa mai stie. dar asa e in salaj. nu te poti impotrivi. te rad si copiii.

cum urcam, controlorul ne zice. voi 2 cireselor (sigur ne citeste), trebuia sa urcati la jibou. in lege scrie ca pot sa dau biletele altcuiva, a trecut o ora. si face o mutra horny. gen daca vrei sa puneti capul jos, trebuie sa-mi oferiti placeri.

ati dat deja biletele? sau ce vorbim aici. da, zice el. fade-in fanfara. si-si smulge outfit-ul de controlor cu o miscare sigura. era din ala ce arici. ca la stripperii profesionisti. pune ceva pe tine. ii zicem noi. am mancat prea mult. ne faci sila. ia-ti gandul. fade-out fanfara.

in cuseta gasim un om. adica o femeie si un om. dar femeia nu conteaza. omul da. este un om care miroase urat. este omul care miroase cel mai urat din viata mea. si noi trebuie cumva sa ne petrecem noaptea cu el. cu sconcsul asta.

poate ca in conditii normale, poti sa duci asa ceva. dar noi aveam in burta toate cele de mai sus. prin urmare ne ies ochii din cap. trenul ne leagana. ne e frica sa nu ii oferim sconcsului de sub noi pretioasa incarcatura. si si femeii.

nu inchidem un ochi. facem ture pe culoar. la spa-ul din tren. si inapoi in cutia cu miroase. sconcsul emana chestii pestilentiale. parca vezi aburii verzui care ii ies din pulover. nu miroase numai a transpiratie. miroase a tot ce e mai rau la un om.

a cherry si-a bagat fata in hanoracul cu ursi. eu am 2 colturi de la perna bagate in nari. degeaba.

zorile ne gasesc cu cearcane. si cu stomacul urcat in cap. ca o caciulita care ne sufoca. suferim. ne taraim. tragem de plasa cu bunatati pregatita de domnita. mirosul sconcsului rau e cu noi. in noi.

acasa ardem lucrurile. ne frecam cu peria de sarma peste tot. si cu aia de sticle in locurile mai dosnice.

ne-am lacomit. si am fost aspru pedepsite. dar abia asteptam sa o facem lata din nou. tocmai planific o noua excursie la jibou. la cules de porumb.

19 comentarii:

ana spunea...

mai urmeaza un sconcs.

pentru pofta declansata papilelor cititorilor cireselor. cum sa scrii asa ceva? dur, another cherry, dur.

trebuie sa mai urmeze un sconcs. dupa culesul de porumb, daca nu mai repede.

another cherry spunea...

anna, nu pot sa mai duc inca un sconcs. deja mama de cireasa, dupa ce a citit asta, a zis ca face cheta si ma trimite la vagonul scump, next time:)

Anonim spunea...

ce tare...am ras de am innebunit...sorry cherries. da faza cu peria de sticle nu mi-a iesit din minte, si cea cu colturile de la perna.
Gandeste-te ca a fost doar o noapte si nu mai multe....:)

another cherry spunea...

:)
a fost o noapte cat 3 nopti. de neuitat, pe bune. si nu ti-ai dat seama ca, de cand sconcsul a poposit cu trenul in bucuresti, pe desupra orasului pluteste o ceata, ca la sfarsitul lumii?

Anonim spunea...

uite ca nu vazusi. da acuma sesizez cu nasu'. ma duc sa imi iau deodorante. si sa pun apa in sticle. pentru zile negre. sau gri murdar.

te inteleg another, probabil tu nu ai stat la coada pe vremea lu ceasca cand te inghionteau pensionarii transpirati, acolo mirosuri.

another cherry spunea...

ba am stat codo la coada cu penionarii, intrunesc varsta. dar n-am dormit cu ei noapte intr-un spatiu cat o camara de zacusca. asta e diferenta.

Ioan Castil Valeda spunea...

Nucul (ca si ciresul) este un copac ! :P

Ce e aia COCORADAAAAA ??? :D

another cherry spunea...

in zodiacul nush care, ca nu prea le am pe astea, zice ca eu as fi nuc. si cica sa nu te pune necuratul sa adormi la umbra lui otravita.
cocorada este o placinta salajeana, cu varza sau branza. este rumenita si se face in cuptor din ala cu lemne, la buna de pe deal.

Ioan Castil Valeda spunea...

Am gresit eu - voiam sa zic ca nu e copac, este un POM !
E de la visinata voastra ! ;)

Ioan Castil Valeda spunea...

Mijto cocorada ! :P

another cherry spunea...

da, e un clasic in viata:). cocorada adica

Ioan Castil Valeda spunea...

Dap. Si ce mai ziceti ? La serviciu ? :))))))))))))))))))

another cherry spunea...

hahahah, e buna dispozitie, cu un coleg ca dono iti dai seama. chit ca nu e fizic aici. de fapt noi nu ne-am vazut niciodata fizic. numai cibernetic.

Ioan Castil Valeda spunea...

:)))))))))))
Nuuuuuuuuuu, este doar o formula care o intalnesc pe la chefuri cu bugetari. Alte subiecte nu au decat ce mancare au mai facut si ce mai este la serviciu ! :D

another cherry spunea...

cum e vremea, cidule?:P

Ioan Castil Valeda spunea...

:)))))))))))))
Najpa, se usuca porumbu' !

:))))))))

ruxa spunea...

hanorac cu ursi? cum adica cu ursi? eu am un poncho cu ursi si o camasa. or fi neamuri?

ruxa spunea...

PS sunt la cura. nu'mi place de tine

another cherry spunea...

ilinca, da, nu stiu, nu sunt chiar niste ursi clasici, adica parca seamana si cu niste iepuri putin. de fapt sunt fapturi din alea ca pokemon. ai tai sunt ursi clasici? ca sa vedem daca suntem rude:)